Noze Tojiro

Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.


Wyświetlanie 1–20 z 36 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro Basic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    77.07  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Rękojeść – pakkawood
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Waga – ok. 128 g

  • Tojiro Basic VG-10 Nóż uniwersalny 13,5 cm

    58.33  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic VG-10 Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Rękojeść – pakkawood
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Waga – ok. 68 g

  • Tojiro Hammered VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    137.97  Dodaj do koszyka

    Tojiro Hammered VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – drewno magnoliowe
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,2 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – dwustronny
    Waga – ok. 166 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż Bunka 16 cm

    121.57  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż Bunka 16 cm

    Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – micarta
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 180 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 24 cm

    135.63  Dodaj do koszyka

    Nóż Sashimi 24 cm Tojiro Shirogami 

    Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,5 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 2,8 mm
    Waga – ok. 131 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 18cm

    105.17  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 18cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 28,9 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 3,1 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 80 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do pieczywa 21,5 cm

    128.60  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do pieczywa 21,5 cm

    Wykonany z japońską starannością nóż kuchenny, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż do pieczywa posiada długie ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35 cm
    Długość ostrza – 21,5 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 180 g

     

  • Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm

    173.10  Dodaj do koszyka

    Nóż Sashimi 27 cm Tojiro Shirogami 

    Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 cm
    Długość ostrza – 27 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 3,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 165 g

  • Tojiro Zen Black VG-10 Nóż uniwersalny 13cm

    86.44  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Zen Black

    Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze –  laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,7 cm
    Długość ostrza – 13 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 40 g

  • Tojiro DP3 Zestaw Nóż Szefa kuchni 21 cm + Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    348.79  Dodaj do koszyka

    Tojiro DP3 Zestaw Nóż Szefa kuchni 21 cm + Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    Zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

    Dane techniczne nóż uniwersalny 12 cm

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Waga – ok. 62 g

    Dane techniczne Santoku 17 cm

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 175 g

    Dane techniczne Szefa kuchni 21 cm

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 190 g

  • Tojiro Shippu Zestaw Uniwersalny 13 cm + Santoku 16,5 cm

    294.91  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shippu Zestaw Uniwersalny 13 cm + Santoku 16,5 cm

    Zestaw dwóch profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

    Dane techniczne nóż uniwersalny 13 cm

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,1 cm
    Długość ostrza – 13 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – ok. 1,4 mm
    Waga – ok. 55 g

    Dane techniczne Santoku 16,5 cm

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 175 g

  • Tojiro DP37 Nóż Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    304.28  Dodaj do koszyka

    Tojiro DP37 Nóż Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    Zestaw dwóch profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

    Dane techniczne nóż uniwersalny 12 cm

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,9 cm
    Długość ostrza –12 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,6 mm
    Waga – ok. 60 g

    Dane techniczne Santoku 17 cm

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 175 g

  • Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż uniwersalny 13,5 cm

    123.91  Dodaj do koszyka

    Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
    Rękojeść – Micarta
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 86 g

  • Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm

    163.73  Dodaj do koszyka

    Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
    Rękojeść – micarta
    Twardość – 60 HRC +/-1 
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Waga – ok. 190 g

  • Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    421.40  Dodaj do koszyka

    Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna – rdzeń VG-10
    Rękojeść: eco wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Waga – ok. 206 g

  • Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    388.61  Dodaj do koszyka

    Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.

    Dane techniczne:

    Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – eco wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,5 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 94 g

  • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    126.26  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Tojiro Pro Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 161 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5cm

    88.78  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5cm

    Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – ok. 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 78 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 30cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Nóż Sashimi 30 cm Tojiro Shirogami 

    Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 44,0 cm
    Długość ostrza – 30,0 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – 3,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 218 g

  • Tojiro DP3 Zestaw Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    210.58  Dodaj do koszyka

    Tojiro DP3 Zestaw Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    Zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

    Dane techniczne nóż uniwersalny 12 cm

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Waga – ok. 62 g

    Dane techniczne Santoku 17 cm

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 175 g

Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

36 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top