Tojiro Zen VG-10

Tojiro Zen to seria noży kuchennych, które są harmonią elegancji i funkcjonalności. Wykonane z wysokiej jakości stali i starannie wykończone, noże z serii Zen zapewniają doskonałą ostrość i trwałość. Ich ergonomiczny uchwyt zapewnia komfort i pewny chwyt podczas krojenia i siekania. Seria Tojiro Zen to wybór dla tych, którzy cenią sobie nie tylko wysoką jakość, ale także estetykę w kuchni.

    Produktow na stronie
    • Tojiro Zen VG-10 Nóż mini-light Deba 11,5 cm

      106.99  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Zen VG-10 Nóż mini-light Deba 11,5 cm

      Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardośc – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 22,2 cm
      Długość ostrza – 11,5 cm
      Szerokość klingi – 3,6 cm
      Grubość klingi – ok. 3 mm
      Waga – ok. 70 g

    • Tojiro Zen VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

      125.64  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Zen Dąb 

      Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC  +/-1 
      Długość całkowita – 35,2 cm
      Długość ostrza – 21 cm
      Szerokość klingi – 3,6 cm
      Grubość klingi – ok. 2,5 mm
      Waga – ok. 100 g

    • Tojiro Zen VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

      125.64  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Zen VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,5 cm
      Długość ostrza – 16,5 cm
      Szerokość klingi – 5 cm
      Grubość klingi – ok. 2,5 mm
      Waga – ok. 115 g

    • Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

      174.59  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

      Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 38,5 cm
      Długość ostrza – 24 cm
      Szerokość klingi – 4,8 cm
      Grubość klingi – ok. 2,3 mm
      Waga – ok. 160 g

    • Tojiro Zen VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

      125.64  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Zen VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

      Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,5 cm
      Długość ostrza – 16,5 cm
      Szerokość klingi – 5 cm
      Grubość klingi – ok. 2,4 mm
      Waga – ok. 130 g

    • Tojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm

      125.64  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm

      Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 29,4 cm
      Długość ostrza – 15,5 cm
      Szerokość klingi – 4 cm
      Grubość klingi – ok. 3,4 mm
      Waga – ok. 120 g

    • Tojiro Zen VG-10 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

      125.64  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Zen VG-10 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

      Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 34,5 cm
      Długość ostrza – 21 cm
      Szerokość klingi – 2,8 cm
      Grubość klingi – ok. 2,9 mm
      Waga – ok. 100 g

    • Tojiro Zen VG-10 Nóż do obierania 9cm

      65.03  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Zen VG-10 Nóż do obierania 9cm

      Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie, cienkie ostrze pozwala na swobodne manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 21,2 cm
      Długość ostrza – 9 cm
      Szerokość klingi – 2,4 cm
      Grubość klingi – ok. 2 mm
      Waga – ok. 35 g

    • Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

      125.64  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż szefa kuchni 18 cm Tojiro Zen Dąb 

      Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 32 cm
      Długość ostrza – 18 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – ok. 2,4 mm
      Waga – ok. 115 g

    • Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

      139.63  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 35 cm
      Długość ostrza – 21 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – ok. 2,5 mm
      Waga – ok. 120 g

    • Tojiro Zen VG-10 Nóż uniwersalny 13cm

      69.70  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Zen VG-10 Nóż uniwersalny 13cm

      Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 25 cm
      Długość ostrza – 13 cm
      Szerokość klingi – 2,8 cm
      Grubość klingi – ok. 2 mm
      Waga – ok. 40 g

    Tojiro Zen to seria noży kuchennych, które są harmonią elegancji i funkcjonalności. Wykonane z wysokiej jakości stali i starannie wykończone, noże z serii Zen zapewniają doskonałą ostrość i trwałość. Ich ergonomiczny uchwyt zapewnia komfort i pewny chwyt podczas krojenia i siekania. Seria Tojiro Zen to wybór dla tych, którzy cenią sobie nie tylko wysoką jakość, ale także estetykę w kuchni.

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Waga (g)
      Scroll to Top