Tojiro Shirogami

Tojiro Shirogami to seria noży kuchennych, które charakteryzują się doskonałą ostrością i łatwością ostrzenia dzięki wykorzystaniu wysokiej jakości stali Shirogami. Ta tradycyjna japońska stal jest ceniona przez profesjonalnych kucharzy i pasjonatów gotowania za jej zdolność do uzyskiwania wyjątkowo ostrego ostrza. Noże z serii Tojiro Shirogami to niezastąpione narzędzie w każdej kuchni, gwarantujące doskonałe rezultaty podczas przygotowywania potraw.

Produktow na stronie
  • Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 24 cm

    135.95  Dodaj do koszykaQuick View

    Nóż Sashimi 24 cm Tojiro Shirogami 

    Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,5 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 2,8 mm
    Waga – ok. 131 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style Unagisaki 18 cm

    297.97  Dodaj do koszykaQuick View

    Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style 18 cm

    Charakterystyczny kształt noża Unagisaki dyktowany jest jego przeznaczeniem – jest to najlepszy nóż do filetowania węgorza. Wyraźnie zaakcentowany czubek pozwala sprawnie rozpłatać brzuch ryby, a jednostronny szlif doskonale sprawdza się przy oddzielaniu podłużnych fragmentów mięsa. Wykonany z węglowej stali Shirogami, której świetne właściwości tnące są znane szerokiemu gronu mistrzów kuchni od lat.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – drewno magnolia pierścień z tworzywa
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,6 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm (11,8 + 6,2 cm)
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 6,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 221 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm

    173.52  Dodaj do koszykaQuick View

    Nóż Sashimi 27 cm Tojiro Shirogami 

    Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 cm
    Długość ostrza – 27 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 3,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 165 g

Tojiro Shirogami to seria noży kuchennych, które charakteryzują się doskonałą ostrością i łatwością ostrzenia dzięki wykorzystaniu wysokiej jakości stali Shirogami. Ta tradycyjna japońska stal jest ceniona przez profesjonalnych kucharzy i pasjonatów gotowania za jej zdolność do uzyskiwania wyjątkowo ostrego ostrza. Noże z serii Tojiro Shirogami to niezastąpione narzędzie w każdej kuchni, gwarantujące doskonałe rezultaty podczas przygotowywania potraw.

Shopping Cart

Filtr wg atrybutu

Scroll to Top