Tojiro Shirogami

Tojiro Shirogami to seria noży kuchennych, które charakteryzują się doskonałą ostrością i łatwością ostrzenia dzięki wykorzystaniu wysokiej jakości stali Shirogami. Ta tradycyjna japońska stal jest ceniona przez profesjonalnych kucharzy i pasjonatów gotowania za jej zdolność do uzyskiwania wyjątkowo ostrego ostrza. Noże z serii Tojiro Shirogami to niezastąpione narzędzie w każdej kuchni, gwarantujące doskonałe rezultaty podczas przygotowywania potraw.

    Produktow na stronie
    • Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 24 cm

      134.96  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż Sashimi 24 cm Tojiro Shirogami 

      Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 37,5 cm
      Długość ostrza – 24 cm
      Szerokość klingi – 3,0 cm
      Grubość klingi – 2,8 mm
      Waga – ok. 131 g

    • Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style Unagisaki 18 cm

      295.80  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style 18 cm

      Charakterystyczny kształt noża Unagisaki dyktowany jest jego przeznaczeniem – jest to najlepszy nóż do filetowania węgorza. Wyraźnie zaakcentowany czubek pozwala sprawnie rozpłatać brzuch ryby, a jednostronny szlif doskonale sprawdza się przy oddzielaniu podłużnych fragmentów mięsa. Wykonany z węglowej stali Shirogami, której świetne właściwości tnące są znane szerokiemu gronu mistrzów kuchni od lat.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
      Rękojeść – drewno magnolia pierścień z tworzywa
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 29,6 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm (11,8 + 6,2 cm)
      Szerokość klingi – 4,4 cm
      Grubość klingi – 6,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 221 g

    • Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm

      172.26  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż Sashimi 27 cm Tojiro Shirogami 

      Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 40,5 cm
      Długość ostrza – 27 cm
      Szerokość klingi – 3,0 cm
      Grubość klingi – 3,4 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 165 g

    • Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

      176.92  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

      Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
      Twardość – 60  HRC +/- 1
      Długość całkowita – 33,5 cm
      Długość ostrza – 18 cm
      Szerokość klingi – 5,5 cm
      Grubość klingi – 8,0 mm
      Waga – ok. 317 g
      Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa

    Tojiro Shirogami to seria noży kuchennych, które charakteryzują się doskonałą ostrością i łatwością ostrzenia dzięki wykorzystaniu wysokiej jakości stali Shirogami. Ta tradycyjna japońska stal jest ceniona przez profesjonalnych kucharzy i pasjonatów gotowania za jej zdolność do uzyskiwania wyjątkowo ostrego ostrza. Noże z serii Tojiro Shirogami to niezastąpione narzędzie w każdej kuchni, gwarantujące doskonałe rezultaty podczas przygotowywania potraw.

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Sposób ostrzenia
      Waga (g)
      Scroll to Top