Tojiro Pro Western VG-10

Noże kuchenne typu Pro Western charakteryzują się klasycznym, zachodnim stylem wykonania, który zapewnia wygodę i precyzję podczas przygotowywania potraw. Zazwyczaj posiadają one ulepszoną ergonomiczną rękojeść i ostrze o standardowej długości oraz kształcie, co ułatwia ich obsługę dla osób przyzwyczajonych do zachodnich standardów kuchennych. Noże tego typu są cenione zarówno przez profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów gotowania, którzy szukają niezawodnych narzędzi do codziennej pracy w kuchni.

    Produktow na stronie
    • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

      125.64  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 18 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,8 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm
      Szerokość klingi – 4,9 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 138 g

    • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż uniwersalny 18cm

      104.66  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny Tojiro Pro Uniwersalny 18 cm

      Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 28,7 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm
      Szerokość klingi – 3,1 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 88 g

    • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

      93.01  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny Tojiro Pro Uniwersalny 15 cm

      Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 26,0 cm
      Długość ostrza – 15,0 cm
      Szerokość klingi – 2,8 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 79 g

    • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż uniwersalny 12cm

      86.01  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny Tojiro Pro Uniwersalny 12 cm

      Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 23,3 cm
      Długość ostrza – 12,0 cm
      Szerokość klingi – 2,5 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 73 g

    • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 27cm

      216.55  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 27 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 40,5 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 4,9 cm
      Grubość klingi – 2,3 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 236 g

    • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

      174.59  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 24 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 37,0 cm
      Długość ostrza – 24,0 cm
      Szerokość klingi – 4,9 cm
      Grubość klingi – 2,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 190 g

    • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

      125.64  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny Tojiro Pro Nakiri 16,5 cm

      Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,0 cm
      Długość ostrza – 16,5 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – 1,7 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 161 g

    • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do trybowania 15cm

      130.30  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny Tojiro Pro Honesuki 15 cm

      Specjalistyczny, lekki nóż kuchenny w stylu japońskim (Honesuki), dzięki któremu można fachowo oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia, nie tracąc wartościowego produktu. Prosta krawędź zakończona ostrym czubkiem gwarantuje precyzyjne cięcia, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 27,9 cm
      Długość ostrza – 15,0 cm
      Szerokość klingi – 3,8 cm
      Grubość klingi – 3,1 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 144 g

    • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

      130.30  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny Tojiro Pro do porcjowania 21 cm

      Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 35,0 cm
      Długość ostrza – 21,0 cm
      Szerokość klingi – 3,6 cm
      Grubość klingi – 2,4 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 150 g

    • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do obierania 9cm

      83.68  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny Tojiro Pro do obierania 9 cm

      Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 20,5 cm
      Długość ostrza – 9,0 cm
      Szerokość klingi – 2,3 cm
      Grubość klingi – 2,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 64 g

    • Tojiro Pro Western VG-10 Chiński Nóż do siekania 22cm

      295.80  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny Tojiro Pro do siekania 22 cm

      Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 33,0 cm
      Długość ostrza – 22,0 cm
      Szerokość klingi – 9,2 cm
      Grubość klingi – 3,2 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 532 g

    Noże kuchenne typu Pro Western charakteryzują się klasycznym, zachodnim stylem wykonania, który zapewnia wygodę i precyzję podczas przygotowywania potraw. Zazwyczaj posiadają one ulepszoną ergonomiczną rękojeść i ostrze o standardowej długości oraz kształcie, co ułatwia ich obsługę dla osób przyzwyczajonych do zachodnich standardów kuchennych. Noże tego typu są cenione zarówno przez profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów gotowania, którzy szukają niezawodnych narzędzi do codziennej pracy w kuchni.

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Sposób ostrzenia
      Waga (g)
      Scroll to Top