Noze Tojiro
Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.
Wyświetlanie 1–20 z 23 wyników
Tojiro Hammered VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
137.97 € Dodaj do koszykaTojiro Hammered VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,2 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 166 gTojiro Shippu VG-10 Nóż uniwersalny 13cm
114.54 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Shippu
Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, często się przydaje jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 45 gTojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 9cm
84.09 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 9cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21 cm
Długość ostrza – 9 cm
Szerokość klingi – 2,3 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 50 gTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm
163.73 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 60 HRC +/-1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 190 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
421.40 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna – rdzeń VG-10
Rękojeść: eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Waga – ok. 206 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż do obierania 10cm
355.81 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż do obierania 10cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10
Rękojeść – eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 22,0 cm
Długość ostrza – 10,0 cm
Szerokość klingi – 2,3 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 67 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
126.26 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 161 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż do obierania 9cm
84.09 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro do obierania 9 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 20,5 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,3 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 64 gTojiro Hammered VG-10 Nóż do obierania 9cm
84.09 € Dodaj do koszykaTojiro Hammered VG-10 Nóż do obierania 9cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21,3 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,4 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 43 gTojiro Shippu VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
184.82 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Shippu
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,6 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 110 gTojiro Flash VG-10 Nóż do obierania 10cm
109.86 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do obierania Tojiro Flash 10 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/-1
Długość całkowita – 20,3 cm
Długość ostrza – 10 cm
Szerokość klingi – 2,4 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 70 gTojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
126.26 € Dodaj do koszykaTojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,3 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 160 gTojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 7cm
84.09 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 7cm
Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. To idealne narzędzie do szypułkowania truskawek, drylowania moreli i obróbki cytrusów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 18,7 cm
Długość ostrza – 7 cm
Szerokość klingi – 2,4 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 50 gTojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
126.26 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 185 gTojiro Shippu Black VG-10 Nóż do obierania 9cm
112.20 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do obierania 9 cm Tojiro Shippu Black
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze umożliwia łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21 cm
Długość ostrza – 9 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 35 gTojiro Zen Black VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
135.63 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Zen Black
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,1 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 130 gTojiro Zen VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
126.26 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 130 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
210.58 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 198 gTojiro Shippu VG-10 Nóż do obierania 9cm
98.15 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do obierania 9 cm Tojiro Shippu
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze umożliwia łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21,2 cm
Długość ostrza – 9 cm
Szerokość klingi – 2,4 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 35 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 12cm
100.49 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 12cm
Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, często się przydaje jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 22,9 cm
Długość ostrza –12 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,6 mm
Waga – ok. 60 g
Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.