Sakai Takayuki

Sakai Takayuki: japońska marka noży kuchennych, łącząca tradycję z nowoczesnością. Niezrównana ostrość, trwałość i design.

Produktow na stronie
  • Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

    939.01  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10
    Rękojeść – drewno wenge
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 47,5 cm
    Długość ostrza – 30,0 cm
    Szerokość klingi – 3,8 cm
    Grubość klingi – 3,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 267 g

  • Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Sakimaru 30 cm

    985.97  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Sakimaru 30 cm

    Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10
    Rękojeść – drewno wenge
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 47,0 cm
    Długość ostrza – 30,0 cm
    Szerokość klingi – 3,8 cm
    Grubość klingi – 3,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 264 g

  • Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Yanagiba 27 cm

    798.12  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Yanagiba 27 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10
    Rękojeść – drewno wenge
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 43,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 3,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 218 g

  • Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Sakimaru 27 cm

    1,526.03  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Sakimaru 27 cm

    Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
    Rękojeść – pustynne drewno żelazne
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 42,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – 3,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 248 g

  • Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

    1,526.03  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Kengata 27 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
    Rękojeść – pustynne drewno żelazne
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 41,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 3,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 267 g

  • Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Nóż Miroshi Deba 27 cm

    1,361.66  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Nóż Miroshi Deba 27 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 44,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 5,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 395 g

  • Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Yanagiba 27 cm

    1,032.93  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Yanagiba 27 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna szwedzka stal
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień corian
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 43,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 3,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 242 g

  • Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

    1,079.89  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna szwedzka stal
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień corian
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 43,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 3,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 260 g

  • Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm

    633.75  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 38,0 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 3,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 166 g

  • Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Sakimaru 30 cm

    798.12  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Sakimaru 30 cm

    Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 46,0 cm
    Długość ostrza – 30,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 4,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 231 g

  • Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Sakimaru 27 cm

    748.81  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Sakimaru 27 cm

    Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 42,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 3,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 179 g

  • Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

    704.20  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 42,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – 3,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 216 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż uniwersalny 15 cm

    173.52  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż uniwersalny 15 cm

    Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 28,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 81 g

  • Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Sushikiri 24 cm

    302.67  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Sushikiri 24 cm

    Nóż Sushikiri to japoński nóż kuchenny, który jest używany przede wszystkim do krojenia sushi i sashimi. Jego kształt charakteryzuje się długim ostrzem o lekko zakrzywionej krawędzi tnącej. Ostrze jest cienkie i ostre, co pozwala na precyzyjne cięcie ryb i innych składników sushi.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń rdzewna stal Shirogami#3
    Rękojeść – drewno magnolia
    Twardość – 62-63 HRC
    Długość całkowita – 40,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 8,5 cm
    Grubość klingi – 5,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 471 g

  • Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Sushikiri 21 cm

    269.80  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Sushikiri 21 cm

    Nóż Sushikiri to japoński nóż kuchenny, który jest używany przede wszystkim do krojenia sushi i sashimi. Jego kształt charakteryzuje się długim ostrzem o lekko zakrzywionej krawędzi tnącej. Ostrze jest cienkie i ostre, co pozwala na precyzyjne cięcie ryb i innych składników sushi.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń rdzewna stal Shirogami#3
    Rękojeść – drewno magnolia
    Twardość – 62-63 HRC
    Długość całkowita – 37,5 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 7,8 cm
    Grubość klingi – 3,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 336 g

  • Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Hamokiri 27 cm

    422.42  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Hamokiri 27 cm

    Nóż Hamogiri jest specjalnie przeznaczony do filetowania ryby o nazwie Hamo (japoński gatunek ryby morskiej). Nazwa “Hamogiri” odnosi się do specyficznej ryby, dla której jest przeznaczony, natomiast ten sam nóż jest czasem nazywany “Hone-kiri”, co dosłownie oznacza “cięcie kości”.

    Technika Hone-kiri, która jest stosowana do filetowania ryb, wymaga dużej precyzji i umiejętności. Nóż jest dostosowany do specyficznej struktury kości ryby Hamo i umożliwia precyzyjne cięcie mięsa z kością, pozostawiając skórę nienaruszoną.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń rdzewna stal Shirogami#3
    Rękojeść – drewno magnolia
    Twardość – 62-63 HRC
    Długość całkowita – 44,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 5,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 364 g

  • Sakai Takayuki Hammered VG-10 Nóż Kengata 16 cm

    180.57  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Hammered VG-10 Nóż Kengata 16 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10 okuta 33 warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – drewno hiszpański mahoń 
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 162 g

  • Sakai Takayuki Homura Guren Aogami#2/Iron Kurouchi Nóż Szefa kuchni 22,5 cm

    459.99  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Homura Guren Aogami#2/Iron Kurouchi Nóż Szefa kuchni 22,5 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń rdzewna stal Aogami#2 okuta żelazem
    Rękojeść – drewno palony dąb
    Twardość – 62-63 HRC
    Długość całkowita – 39,0 cm
    Długość ostrza – 22,5 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 2,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 230 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Santoku 17 cm

    222.83  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Santoku 17 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 157 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Szefa kuchni 21 cm

    232.23  Dodaj do koszykaQuick View

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 163 g

Sakai Takayuki: japońska marka noży kuchennych, łącząca tradycję z nowoczesnością. Niezrównana ostrość, trwałość i design.

Shopping Cart

Filtr wg atrybutu

Scroll to Top