Sakai Takayuki

Sakai Takayuki: japońska marka noży kuchennych, łącząca tradycję z nowoczesnością. Niezrównana ostrość, trwałość i design.

    Produktow na stronie
    • Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

      932.17  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

      Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10
      Rękojeść – drewno wenge
      Twardość – 61-62 HRC
      Długość całkowita – 47,5 cm
      Długość ostrza – 30,0 cm
      Szerokość klingi – 3,8 cm
      Grubość klingi – 3,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 267 g

    • Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Sakimaru 30 cm

      978.79  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Sakimaru 30 cm

      Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10
      Rękojeść – drewno wenge
      Twardość – 61-62 HRC
      Długość całkowita – 47,0 cm
      Długość ostrza – 30,0 cm
      Szerokość klingi – 3,8 cm
      Grubość klingi – 3,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 264 g

    • Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Yanagiba 27 cm

      792.31  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Yanagiba 27 cm

      Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10
      Rękojeść – drewno wenge
      Twardość – 61-62 HRC
      Długość całkowita – 43,0 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 3,2 cm
      Grubość klingi – 3,5 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 218 g

    • Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Sakimaru 27 cm

      1,514.92  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Sakimaru 27 cm

      Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
      Rękojeść – pustynne drewno żelazne
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 42,5 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 3,3 cm
      Grubość klingi – 3,1 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 248 g

    • Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

      1,514.92  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Kengata 27 cm

      Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
      Rękojeść – pustynne drewno żelazne
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 41,0 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 3,7 cm
      Grubość klingi – 3,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 267 g

    • Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Nóż Miroshi Deba 27 cm

      1,351.75  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Nóż Miroshi Deba 27 cm

      Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
      Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 44,5 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 5,2 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 395 g

    • Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Yanagiba 27 cm

      1,025.41  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Yanagiba 27 cm

      Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń nierdzewna szwedzka stal
      Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień corian
      Twardość – 61-62 HRC
      Długość całkowita – 43,0 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 3,0 cm
      Grubość klingi – 3,4 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 242 g

    • Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

      1,072.03  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

      Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń nierdzewna szwedzka stal
      Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień corian
      Twardość – 61-62 HRC
      Długość całkowita – 43,5 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 3,7 cm
      Grubość klingi – 3,4 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 260 g

    • Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm

      629.14  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm

      Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
      Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
      Twardość – 61-62 HRC
      Długość całkowita – 38,0 cm
      Długość ostrza – 24,0 cm
      Szerokość klingi – 3,0 cm
      Grubość klingi – 3,3 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 166 g

    • Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Sakimaru 30 cm

      792.31  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Sakimaru 30 cm

      Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
      Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
      Twardość – 61-62 HRC
      Długość całkowita – 46,0 cm
      Długość ostrza – 30,0 cm
      Szerokość klingi – 3,0 cm
      Grubość klingi – 4,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 231 g

    • Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Sakimaru 27 cm

      743.36  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Sakimaru 27 cm

      Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
      Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
      Twardość – 61-62 HRC
      Długość całkowita – 42,5 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 3,0 cm
      Grubość klingi – 3,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 179 g

    • Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

      699.07  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

      Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
      Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
      Twardość – 61-62 HRC
      Długość całkowita – 42,5 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 3,5 cm
      Grubość klingi – 3,7 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 216 g

    • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż uniwersalny 15 cm

      172.26  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż uniwersalny 15 cm

      Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 28,0 cm
      Długość ostrza – 15,0 cm
      Szerokość klingi – 3,0 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 81 g

    • Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Sushikiri 24 cm

      300.47  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Sushikiri 24 cm

      Nóż Sushikiri to japoński nóż kuchenny, który jest używany przede wszystkim do krojenia sushi i sashimi. Jego kształt charakteryzuje się długim ostrzem o lekko zakrzywionej krawędzi tnącej. Ostrze jest cienkie i ostre, co pozwala na precyzyjne cięcie ryb i innych składników sushi.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń rdzewna stal Shirogami#3
      Rękojeść – drewno magnolia
      Twardość – 62-63 HRC
      Długość całkowita – 40,5 cm
      Długość ostrza – 24,0 cm
      Szerokość klingi – 8,5 cm
      Grubość klingi – 5,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 471 g

    • Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Sushikiri 21 cm

      267.83  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Sushikiri 21 cm

      Nóż Sushikiri to japoński nóż kuchenny, który jest używany przede wszystkim do krojenia sushi i sashimi. Jego kształt charakteryzuje się długim ostrzem o lekko zakrzywionej krawędzi tnącej. Ostrze jest cienkie i ostre, co pozwala na precyzyjne cięcie ryb i innych składników sushi.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń rdzewna stal Shirogami#3
      Rękojeść – drewno magnolia
      Twardość – 62-63 HRC
      Długość całkowita – 37,5 cm
      Długość ostrza – 21,0 cm
      Szerokość klingi – 7,8 cm
      Grubość klingi – 3,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 336 g

    • Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Hamokiri 27 cm

      419.35  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Hamokiri 27 cm

      Nóż Hamogiri jest specjalnie przeznaczony do filetowania ryby o nazwie Hamo (japoński gatunek ryby morskiej). Nazwa “Hamogiri” odnosi się do specyficznej ryby, dla której jest przeznaczony, natomiast ten sam nóż jest czasem nazywany “Hone-kiri”, co dosłownie oznacza “cięcie kości”.

      Technika Hone-kiri, która jest stosowana do filetowania ryb, wymaga dużej precyzji i umiejętności. Nóż jest dostosowany do specyficznej struktury kości ryby Hamo i umożliwia precyzyjne cięcie mięsa z kością, pozostawiając skórę nienaruszoną.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń rdzewna stal Shirogami#3
      Rękojeść – drewno magnolia
      Twardość – 62-63 HRC
      Długość całkowita – 44,5 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 5,4 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 364 g

    • Sakai Takayuki Hammered VG-10 Nóż Kengata 16 cm

      179.25  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Hammered VG-10 Nóż Kengata 16 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10 okuta 33 warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – drewno hiszpański mahoń 
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 29,5 cm
      Długość ostrza – 16,0 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – 1,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 162 g

    • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Santoku 17 cm

      221.21  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Santoku 17 cm

      Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – tworzywo abs
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 17,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 157 g

    • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Szefa kuchni 21 cm

      230.54  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Szefa kuchni 21 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – tworzywo abs
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 36,0 cm
      Długość ostrza – 21,0 cm
      Szerokość klingi – 4,7 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 163 g

    • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Santoku 17 cm

      221.21  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Santoku 17 cm

      Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – tworzywo abs
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 17,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 154 g

    Sakai Takayuki: japońska marka noży kuchennych, łącząca tradycję z nowoczesnością. Niezrównana ostrość, trwałość i design.

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Sposób ostrzenia
      Waga (g)
      Scroll to Top