Sakai Takayuki

Sakai Takayuki: japońska marka noży kuchennych, łącząca tradycję z nowoczesnością. Niezrównana ostrość, trwałość i design.

Wyświetlanie 1–20 z 46 wyników

Produktow na stronie
  • Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

    934.56  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10
    Rękojeść – drewno wenge
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 47,5 cm
    Długość ostrza – 30,0 cm
    Szerokość klingi – 3,8 cm
    Grubość klingi – 3,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 267 g

  • Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Sakimaru 30 cm

    981.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Sakimaru 30 cm

    Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10
    Rękojeść – drewno wenge
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 47,0 cm
    Długość ostrza – 30,0 cm
    Szerokość klingi – 3,8 cm
    Grubość klingi – 3,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 264 g

  • Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Yanagiba 27 cm

    794.34  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Yanagiba 27 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10
    Rękojeść – drewno wenge
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 43,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 3,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 218 g

  • Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Sakimaru 27 cm

    1,518.81  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Sakimaru 27 cm

    Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
    Rękojeść – pustynne drewno żelazne
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 42,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – 3,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 248 g

  • Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

    1,518.81  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Kengata 27 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
    Rękojeść – pustynne drewno żelazne
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 41,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 3,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 267 g

  • Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Nóż Miroshi Deba 27 cm

    1,355.22  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Nóż Miroshi Deba 27 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 44,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 5,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 395 g

  • Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Yanagiba 27 cm

    1,028.04  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Yanagiba 27 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna szwedzka stal
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień corian
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 43,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 3,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 242 g

  • Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

    1,074.78  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna szwedzka stal
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień corian
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 43,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 3,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 260 g

  • Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm

    630.75  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 38,0 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 3,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 166 g

  • Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Sakimaru 30 cm

    794.34  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Sakimaru 30 cm

    Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 46,0 cm
    Długość ostrza – 30,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 4,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 231 g

  • Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Sakimaru 27 cm

    745.27  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Sakimaru 27 cm

    Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 42,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 3,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 179 g

  • Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

    700.86  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 42,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – 3,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 216 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż uniwersalny 15 cm

    172.70  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż uniwersalny 15 cm

    Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 28,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 81 g

  • Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Sushikiri 24 cm

    301.24  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Sushikiri 24 cm

    Nóż Sushikiri to japoński nóż kuchenny, który jest używany przede wszystkim do krojenia sushi i sashimi. Jego kształt charakteryzuje się długim ostrzem o lekko zakrzywionej krawędzi tnącej. Ostrze jest cienkie i ostre, co pozwala na precyzyjne cięcie ryb i innych składników sushi.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń rdzewna stal Shirogami#3
    Rękojeść – drewno magnolia
    Twardość – 62-63 HRC
    Długość całkowita – 40,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 8,5 cm
    Grubość klingi – 5,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 471 g

  • Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Sushikiri 21 cm

    268.52  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Sushikiri 21 cm

    Nóż Sushikiri to japoński nóż kuchenny, który jest używany przede wszystkim do krojenia sushi i sashimi. Jego kształt charakteryzuje się długim ostrzem o lekko zakrzywionej krawędzi tnącej. Ostrze jest cienkie i ostre, co pozwala na precyzyjne cięcie ryb i innych składników sushi.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń rdzewna stal Shirogami#3
    Rękojeść – drewno magnolia
    Twardość – 62-63 HRC
    Długość całkowita – 37,5 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 7,8 cm
    Grubość klingi – 3,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 336 g

  • Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Hamokiri 27 cm

    420.43  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Hamokiri 27 cm

    Nóż Hamogiri jest specjalnie przeznaczony do filetowania ryby o nazwie Hamo (japoński gatunek ryby morskiej). Nazwa “Hamogiri” odnosi się do specyficznej ryby, dla której jest przeznaczony, natomiast ten sam nóż jest czasem nazywany “Hone-kiri”, co dosłownie oznacza “cięcie kości”.

    Technika Hone-kiri, która jest stosowana do filetowania ryb, wymaga dużej precyzji i umiejętności. Nóż jest dostosowany do specyficznej struktury kości ryby Hamo i umożliwia precyzyjne cięcie mięsa z kością, pozostawiając skórę nienaruszoną.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń rdzewna stal Shirogami#3
    Rękojeść – drewno magnolia
    Twardość – 62-63 HRC
    Długość całkowita – 44,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 5,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 364 g

  • Sakai Takayuki Hammered VG-10 Nóż Kengata 16 cm

    179.71  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Hammered VG-10 Nóż Kengata 16 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10 okuta 33 warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – drewno hiszpański mahoń 
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 162 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Santoku 17 cm

    221.78  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Santoku 17 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 157 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Santoku 17 cm

    221.78  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Santoku 17 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 154 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Szefa kuchni 21 cm

    231.13  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 171 g

Sakai Takayuki: japońska marka noży kuchennych, łącząca tradycję z nowoczesnością. Niezrównana ostrość, trwałość i design.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

     

    Zastosowanie
    Stal
    Rękojeść
    Długość Całkowita (cm)
    Grubość (mm)
    Długość ostrza (cm)
    Szerokość ostrza (cm)
    Sposób ostrzenia
    Waga (g)

    Scroll to Top