Noze Tojiro
Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.
Wyświetlanie 1–20 z 52 wyników
-
Hammered VG-105 Products
-
Ostrzenie, Przechowywanie, Akcesoria1 Product
-
Tojiro Atelier Classic VG-103 Products
-
Tojiro Basic Damascus VG-103 Products
-
Tojiro Basic VG104 Products
-
Tojiro Classic Damascus VG107 Products
-
Tojiro Classic VG1020 Products
-
Tojiro Color1 Product
-
Tojiro Flash VG1013 Products
-
Tojiro Gai VG-102 Products
-
Tojiro Origami5 Products
-
Tojiro Pro Western VG-1011 Products
-
Tojiro Shippu Black VG-105 Products
-
Tojiro Shippu VG-106 Products
-
Tojiro Shirogami4 Products
-
Tojiro Zen Black VG-106 Products
-
Tojiro Zen VG-1011 Products
Tojiro Basic VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm
76.72 € Dodaj do koszykaTojiro Basic VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Rękojeść – pakkawood
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Waga – ok. 128 gTojiro Basic VG-10 Nóż Szefa kuchni 20 cm
83.72 € Dodaj do koszykaTojiro Basic VG-10 Nóż Szefa kuchni 20 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas rozmaitych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Szerokie, cienkie ostrze szybko i dokładnie kroi większe produkty, np. warzywa dyniowate czy arbuzy, co pozwala zaoszczędzić cenny czas. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element wyposażenia w każdej kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Rękojeść – pakkawood
Długość całkowita – 32,8 cm
Długość ostrza – 20,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,3 mm
Waga – ok. 127 gTojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
139.68 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 190 gTojiro Hammered VG-10 Nóż Santoku 17cm
137.35 € Dodaj do koszykaTojiro Hammered VG-10 Nóż Santoku 17cm
Wielofunkcyjny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, ziół, mięsa i ryb. Jak każdy nóż Santoku, także i ten posiada charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do salaterki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 136 gTojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm
223.63 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – ok. 2,2 mm
Waga – ok. 301 gTojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm
125.69 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 175 gTojiro Zen Black VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
135.02 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny szefa kuchni 18 cm Tojiro Zen Black
Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 105 gTojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
291.26 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,2 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Waga – ok. 220 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
125.69 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,8 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 138 gTojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 18cm
137.35 € Dodaj do koszykaTojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 18cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32,2 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 127 gTojiro Shippu Black VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
242.29 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny szefa kuchni 21 cm Tojiro Shippu Black
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,8 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 120 gTojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
128.02 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,7 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 170 gTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Santoku 17 cm
163.00 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Santoku 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Waga – ok. 177 gTojiro Shippu VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
358.88 € Dodaj do koszykaTojiro Shippu VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 52,3 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – 2,4 mm
Waga – ok. 186 gTojiro Zen VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
223.63 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 42,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – 2,4 mm
Waga – ok. 193 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
316.91 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – 3,3 mm
Waga – 325 gTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Szefa kuchni 18 cm
163.00 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Waga – ok. 173 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm
536.11 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna – rdzeń VG-10
Rękojeść: eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 259 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 18 cm
419.51 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna – rdzeń VG-10
Rękojeść: eco wood
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,2 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 180 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm
419.51 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10
Rękojeść – eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 209 g
Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.