Noze Tojiro
Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.
Wyświetlanie 41–60 z 63 wyników
Tojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
126.26 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 185 gTojiro Shippu Black VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm
210.58 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Shippu Black
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 110 gTojiro Zen VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm
126.26 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Waga – ok. 115 gTojiro ORIGAMI Nóż szefa kuchni 18cm
93.46 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Szefa kuchni 18 cm Tojiro Origami
Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy. Polerowanie stali na lustro zwiększa jej odporność na korozję i sprawia, że nóż dłużej zachowuje ostrość.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Rękojeść – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,3 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 160 gDo produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.
Tojiro ORIGAMI Nóż Santoku 16,5cm
93.46 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Origami
Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.
Dane techniczne:
Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Rękojeść – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 30,2 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość klingi: 5 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 150 gDo produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.
Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm
175.45 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm
Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 38,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Waga – ok. 160 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
210.58 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,8 cm
Długość ostrza –18 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 170 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17cm
210.58 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 175 gTojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 16cm
231.66 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 16 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 28 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 155 gTojiro Flash VG-10 Nóż Santoku 18cm
294.91 € Dodaj do koszykaTojiro Flash Nóż Santoku 18cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze doskonale sprawdzi się przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 64 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 245 gTojiro Shippu VG-10 Nóż Santoku 16,5cm
184.82 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Shippu
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,3 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 110 gTojiro Zen Black VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
135.63 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Zen Black
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,1 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 130 gTojiro Zen Black VG-10 Nóż Santoku 16,5cm
135.63 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Zen Black
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 115 gTojiro Zen VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
126.26 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 130 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
210.58 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 198 gTojiro Shippu VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
219.95 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny szefa kuchni 21 cm Tojiro Shippu
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35,3 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Waga – ok. 120 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
229.32 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 200 gTojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
126.26 € Dodaj do koszykaNóż szefa kuchni 18 cm Tojiro Zen Dąb
Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 115 gTojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
140.31 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Waga – ok. 120 gTojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm
180.13 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,2 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – ok. 2,2 mm
Waga – ok. 240 g