Noze Tojiro

Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 10

Produktow na stronie
  • Hammered VG-10

    Hammered VG-105 Products

  • Ostrzenie, Przechowywanie, Akcesoria

    Ostrzenie, Przechowywanie, Akcesoria1 Product

  • Tojiro Atelier Classic VG-10

    Tojiro Atelier Classic VG-103 Products

  • Tojiro Basic Damascus VG-10

    Tojiro Basic Damascus VG-103 Products

  • Tojiro Basic VG10

    Tojiro Basic VG104 Products

  • Tojiro Classic Damascus VG10

    Tojiro Classic Damascus VG107 Products

  • Tojiro Classic VG10

    Tojiro Classic VG1020 Products

  • Tojiro Color

    Tojiro Color1 Product

  • Tojiro Flash VG10

    Tojiro Flash VG1013 Products

  • Tojiro Gai VG-10

    Tojiro Gai VG-102 Products

  • Tojiro Origami

    Tojiro Origami5 Products

  • Tojiro Pro Western VG-10

    Tojiro Pro Western VG-1011 Products

  • Tojiro Shippu Black VG-10

    Tojiro Shippu Black VG-105 Products

  • Tojiro Shippu VG-10

    Tojiro Shippu VG-106 Products

  • Tojiro Shirogami

    Tojiro Shirogami4 Products

  • Tojiro Zen Black VG-10

    Tojiro Zen Black VG-106 Products

  • Tojiro Zen VG-10

    Tojiro Zen VG-1011 Products

  • Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm

    163.00  Dodaj do koszyka

    Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
    Rękojeść – micarta
    Twardość – 60 HRC +/-1 
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Waga – ok. 190 g

  • Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    419.51  Dodaj do koszyka

    Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna – rdzeń VG-10
    Rękojeść: eco wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Waga – ok. 206 g

  • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Tojiro Pro Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 161 g

  • Tojiro Shippu VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    183.99  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Shippu 

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,6 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 110 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,3 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 160 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 185 g

  • Tojiro Zen Black VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    135.02  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Zen Black 

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,1 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 130 g 

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 130 g

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    209.64  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Waga – ok. 198 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż Nakiri 18cm

    293.59  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Nakiri Tojiro Flash 18 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,4 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,0 mm
    Waga – ok. 261 g

Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

10 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top