Noze Tojiro

Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 17

Produktow na stronie
  • Hammered VG-10

    Hammered VG-105 Products

  • Ostrzenie, Przechowywanie, Akcesoria

    Ostrzenie, Przechowywanie, Akcesoria1 Product

  • Tojiro Atelier Classic VG-10

    Tojiro Atelier Classic VG-103 Products

  • Tojiro Basic Damascus VG-10

    Tojiro Basic Damascus VG-103 Products

  • Tojiro Basic VG10

    Tojiro Basic VG104 Products

  • Tojiro Classic Damascus VG10

    Tojiro Classic Damascus VG107 Products

  • Tojiro Classic VG10

    Tojiro Classic VG1020 Products

  • Tojiro Color

    Tojiro Color1 Product

  • Tojiro Flash VG10

    Tojiro Flash VG1013 Products

  • Tojiro Gai VG-10

    Tojiro Gai VG-102 Products

  • Tojiro Origami

    Tojiro Origami5 Products

  • Tojiro Pro Western VG-10

    Tojiro Pro Western VG-1011 Products

  • Tojiro Shippu Black VG-10

    Tojiro Shippu Black VG-105 Products

  • Tojiro Shippu VG-10

    Tojiro Shippu VG-106 Products

  • Tojiro Shirogami

    Tojiro Shirogami4 Products

  • Tojiro Zen Black VG-10

    Tojiro Zen Black VG-106 Products

  • Tojiro Zen VG-10

    Tojiro Zen VG-1011 Products

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż mini-light Deba 11,5 cm

    107.04  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż mini-light Deba 11,5 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardośc – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,2 cm
    Długość ostrza – 11,5 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 3 mm
    Waga – ok. 70 g

  • Tojiro Zen Black VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

    135.02  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Zen Black

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 100 g

  • Tojiro Color Nóż do wykrawania 15 cm

    67.39  Dodaj do koszyka

    Tojiro Color Nóż do wykrawania 15 cm

    Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – żywica elastomerowa
    Twardość – 57-59 HRC
    Długość całkowita – 28,5 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 4 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 128 g

     

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm

    223.63  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 39,2 cm
    Długość ostrza – 27 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – ok. 2,2 mm
    Waga – ok. 220 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do trybowania drobiu 15cm

    135.02  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do trybowania drobiu 15cm

    Specjalistyczny, lekki nóż kuchenny w stylu japońskim (Honesuki), dzięki któremu można fachowo oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia, nie tracąc wartościowego produktu. Prosta krawędź zakończona ostrym czubkiem gwarantuje precyzyjne cięcia, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27,8 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 3,8 cm
    Grubość klingi – ok. 3,1 mm
    Waga – ok. 180 g

  • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

    130.35  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Tojiro Pro do porcjowania 21 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – 2,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 21cm

    319.24  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 21 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,5 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 6,0 cm
    Grubość klingi – 7,1 mm
    Waga – ok. 383 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 24cm

    405.52  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 24 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 41,0 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 7,0 cm
    Grubość klingi – 7,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 571 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm

    617.73  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 27 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 45,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 7,3 cm
    Grubość klingi – 8,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 690 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

    176.99  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 8,0 mm
    Waga – ok. 317 g
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Zen Dąb 

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC  +/-1 
    Długość całkowita – 35,2 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 100 g

  • Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

    209.64  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Shippu Black 

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 105 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 24cm

    176.99  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 24cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,5 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 180 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do wykrawania 15cm

    197.98  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do wykrawania 15cm

    Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,2 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – ok. 2,2 mm
    Waga – ok. 240 g

     

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,4 cm
    Długość ostrza – 15,5 cm
    Szerokość klingi – 4 cm
    Grubość klingi – ok. 3,4 mm
    Waga – ok. 120 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

    135.02  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,7 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 190 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż do wykrawania 15cm

    230.63  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do wykrawania Tojiro Flash 15 cm

    Specjalistyczny nóż, którym można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić mięso od kości. Wąska, cienka krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki wielowarstwowej stali ostrze zachowuje niezbędną elastyczność.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Waga – ok. 190 g

Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

17 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top