Noze Tojiro
Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.
Wyświetlanie 21–25 z 25 wyników
Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
109.86 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
Poręczny nóż kuchenny, szczególnie praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25,6 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Waga – ok. 75 gTojiro Zen VG-10 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
126.26 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – ok. 2,9 mm
Waga – ok. 100 gTojiro Zen VG-10 Nóż uniwersalny 13cm
70.04 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż uniwersalny 13cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 40 gTojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
98.15 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25,7 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 75 gTojiro Flash VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
187.16 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny Tojiro Flash 15 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27,1 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 2,3 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 140 g