Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 81–100 z 269 wyników

Produktow na stronie
  • Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Santoku 18 cm

    173.10  Dodaj do koszyka

    Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Santoku 18 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy rdzeń ze stali rdzewnej Aogami#2 okuty stalą nierdzewną
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 158 g 

  • Kanetsune SK-4 Rdzewny Chiński nóż do siekania 22x9cm

    137.97  Dodaj do koszyka

    Kanetsune SK-4 Rdzewny Chiński nóż do siekania 22x9cm

    Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-4
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 22 cm
    Szerokość klingi – 9 cm
    Grubość klingi – 2,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 411 g

  • Dreweniana Saya Kanetsune ochraniacz na nóż Santoku 18 cm

    44.27  Dodaj do koszyka

    Dreweniana Saya Kanetsune ochraniacz na nóż Santoku 18 cm

    Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany przez Kanetsune. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna, które dodatkowo zostało zabezpieczone specjalnym lakierem.

    Lista pasujących noży:

    – KC-147
    KC-313
    KC-318
    KC-352
    KC-951

    Dane techniczne:

    Wymiary – 20,5 x 4,6 x 1,0 cm
    Waga – ok. 40 g

  • Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż szefa kuchni 21 cm + Saya

    700.15  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Szefa Kuchni 21 cm + Saya

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Do noża dołączona jest Saya – drewniana pochwa na nóż.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń szybkotnąca stal proszkowa SG2 okuta stalą nierdzewną
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,7 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,3 cm
    Grubość klingi – 1,77 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 140 g

     

  • Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Santoku 18 cm + Saya

    679.07  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Santoku 18 cm + Saya

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Do noża dołączona jest Saya – drewniana pochwa na nóż.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń szybkotnąca stal proszkowa SG2 okuta stalą nierdzewną
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 2,05 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 139 g

     

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 18 cm

    67.70  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 5500 VG-2 Nóż szefa kuchni 18cm

    Średniej wielkości, wszechstronny nóż, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,3 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 116 g

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm

    65.35  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 121 g

     

  • Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm

    79.41  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna VG-2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58-59 HRC
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 1,32 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 107 g

  • Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Santoku 16,5 cm

    84.09  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Santoku 16,5 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna VG-2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58-59 HRC
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 162 g

  • Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    126.26  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść: drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 146 g

  • Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18 cm

    100.49  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchnijest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 61-64 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,2 cm
    Grubość klingi – 1,58 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 156 g

  • Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5cm

    74.72  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 61-64 HRC
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 146 g

  • Takeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2

    2,084.51  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2

    Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R-2
    Rękojeść – biała kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,4 cm
    Długość ostrza – 22,0 cm
    Szerokość klingi – 11 cm
    Grubość klingi – 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 679 g

  • Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm

    421.40  Dodaj do koszyka

    Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – eco wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 209 g

  • Drewniany pokrowiec “Saya” na nóż Szefa kuchni 18cm

    53.64  Dodaj do koszyka

    Drewniany pokrowiec “Saya” na nóż Szefa kuchni 18cm

    Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna z czerwonej magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 22,5 x 5,5 x 1,0 cm
    Waga – 44 g

  • Global Zestaw Starter G-2+220/BR

    130.94  Dodaj do koszyka

    Zestaw Starter: Nóż szefa kuchni G-2 + ostrzałka MinoSharp | Global G-220BR

    Dwuczęściowy zestaw, w którym znajduje się bestsellerowy, wszechstronny Nóż szefa kuchni G-2 oraz poręczna ceramiczna ostrzałka wodna MinoSharp, zaprojektowana specjalnie z myślą o utrzymaniu noży Global w perfekcyjnym stanie. Tak funkcjonalny komplet to niewątpliwie rozsądny pierwszy krok w tworzeniu kuchennej kolekcji noży, a ponieważ jest zapakowany w estetyczne pudełko, znakomicie posłuży jako prezent dla każdego miłośnika sztuki kulinarnej.

    Dane techniczne Global G-2:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 32,5 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 4,1 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 166 g

    Dane techniczne ostrzałka Minosharp:

    Białe koło – GRUBE ziarno
    Różowe koło – ŚREDNIE ziarno
    Długość – 20 cm
    Długość rączki – 12 cm
    Wysokość – 6,5 cm
    Szerokość – 4 cm

  • Global SAI Nóż Santoku 19cm

    168.42  Dodaj do koszyka

    Global SAI Nóż Santoku 19cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34,0 cm
    Długość ostrza – 19,0 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 257 g

  • Nóż szefa kuchni 13cm | Global G-101

    86.44  Dodaj do koszyka

    Nóż szefa kuchni 13cm | Global G-101

    Średniej wielkości, wszechstronny nóż, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 26,0 cm
    Długość ostrza – 13,0 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 135 g

  • Nóż szefa kuchni żłobiony 18cm | Global G-78

    112.20  Dodaj do koszyka

    Nóż szefa kuchni żłobiony 18cm | Global G-78

    Nóż przeznaczony do różnych zadań, związanych z przygotowywaniem posiłków – zarówno do siekania, jak i do plastrowania czy krojenia w kostkę – szczególnie przydatny podczas pracy z większymi warzywami. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi nieodzowny element wyposażenia kuchni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,2 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – 160 g

  • Europejski nóż szefa kuchni 16cm | Global GF-32

    128.60  Dodaj do koszyka

    Europejski nóż szefa kuchni 16cm | Global GF-32

    Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas poważnych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Mocne, szerokie ostrze precyzyjnie dzieli i kroi różnego rodzaju produkty – zarówno mięso, jak i warzywa czy owoce. Ten stosunkowo masywny nóż polecany jest szczególnie kucharzom zawodowym. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 28,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 3,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 210 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

269 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top