Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 81–100 z 269 wyników
Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Santoku 18 cm
173.10 € Dodaj do koszykaKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Santoku 18 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy rdzeń ze stali rdzewnej Aogami#2 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 158 gKanetsune SK-4 Rdzewny Chiński nóż do siekania 22x9cm
137.97 € Dodaj do koszykaKanetsune SK-4 Rdzewny Chiński nóż do siekania 22x9cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze – Rdzewna stal SK-4
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 22 cm
Szerokość klingi – 9 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 411 gDreweniana Saya Kanetsune ochraniacz na nóż Santoku 18 cm
44.27 € Dodaj do koszykaDreweniana Saya Kanetsune ochraniacz na nóż Santoku 18 cm
Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany przez Kanetsune. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna, które dodatkowo zostało zabezpieczone specjalnym lakierem.
Lista pasujących noży:
Dane techniczne:
Wymiary – 20,5 x 4,6 x 1,0 cm
Waga – ok. 40 gKanetsune Namishibuki SG-2 Nóż szefa kuchni 21 cm + Saya
700.15 € Dodaj do koszykaKanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Szefa Kuchni 21 cm + Saya
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Do noża dołączona jest Saya – drewniana pochwa na nóż.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń szybkotnąca stal proszkowa SG2 okuta stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,7 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 1,77 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 140 gKanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Santoku 18 cm + Saya
679.07 € Dodaj do koszykaKanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Santoku 18 cm + Saya
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Do noża dołączona jest Saya – drewniana pochwa na nóż.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń szybkotnąca stal proszkowa SG2 okuta stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 2,05 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 139 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 18 cm
67.70 € Dodaj do koszykaKanetsune 5500 VG-2 Nóż szefa kuchni 18cm
Średniej wielkości, wszechstronny nóż, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 116 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm
65.35 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 121 gKanetsune 5500 VG-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm
79.41 € Dodaj do koszykaKanetsune 5500 VG-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna VG-2
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58-59 HRC
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 1,32 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 107 gKanetsune 5500 VG-2 Nóż Santoku 16,5 cm
84.09 € Dodaj do koszykaKanetsune 5500 VG-2 Nóż Santoku 16,5 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna VG-2
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58-59 HRC
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 162 gKanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm
126.26 € Dodaj do koszykaKanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść: drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 146 gKanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18 cm
100.49 € Dodaj do koszykaKanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchnijest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 61-64 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 1,58 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 156 gKanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5cm
74.72 € Dodaj do koszykaKanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 61-64 HRC
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 146 gTakeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2
2,084.51 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R-2
Rękojeść – biała kość bycza
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,4 cm
Długość ostrza – 22,0 cm
Szerokość klingi – 11 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 679 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm
421.40 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10
Rękojeść – eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 209 gDrewniany pokrowiec “Saya” na nóż Szefa kuchni 18cm
53.64 € Dodaj do koszykaDrewniany pokrowiec “Saya” na nóż Szefa kuchni 18cm
Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna z czerwonej magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.
Dane techniczne:
Wymiary – 22,5 x 5,5 x 1,0 cm
Waga – 44 gGlobal Zestaw Starter G-2+220/BR
130.94 € Dodaj do koszykaZestaw Starter: Nóż szefa kuchni G-2 + ostrzałka MinoSharp | Global G-220BR
Dwuczęściowy zestaw, w którym znajduje się bestsellerowy, wszechstronny Nóż szefa kuchni G-2 oraz poręczna ceramiczna ostrzałka wodna MinoSharp, zaprojektowana specjalnie z myślą o utrzymaniu noży Global w perfekcyjnym stanie. Tak funkcjonalny komplet to niewątpliwie rozsądny pierwszy krok w tworzeniu kuchennej kolekcji noży, a ponieważ jest zapakowany w estetyczne pudełko, znakomicie posłuży jako prezent dla każdego miłośnika sztuki kulinarnej.
Dane techniczne Global G-2:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,1 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 166 gDane techniczne ostrzałka Minosharp:
Białe koło – GRUBE ziarno
Różowe koło – ŚREDNIE ziarno
Długość – 20 cm
Długość rączki – 12 cm
Wysokość – 6,5 cm
Szerokość – 4 cmGlobal SAI Nóż Santoku 19cm
168.42 € Dodaj do koszykaGlobal SAI Nóż Santoku 19cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,0 cm
Długość ostrza – 19,0 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 257 gNóż szefa kuchni 13cm | Global G-101
86.44 € Dodaj do koszykaNóż szefa kuchni 13cm | Global G-101
Średniej wielkości, wszechstronny nóż, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 26,0 cm
Długość ostrza – 13,0 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 135 gNóż szefa kuchni żłobiony 18cm | Global G-78
112.20 € Dodaj do koszykaNóż szefa kuchni żłobiony 18cm | Global G-78
Nóż przeznaczony do różnych zadań, związanych z przygotowywaniem posiłków – zarówno do siekania, jak i do plastrowania czy krojenia w kostkę – szczególnie przydatny podczas pracy z większymi warzywami. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi nieodzowny element wyposażenia kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – 160 gEuropejski nóż szefa kuchni 16cm | Global GF-32
128.60 € Dodaj do koszykaEuropejski nóż szefa kuchni 16cm | Global GF-32
Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas poważnych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Mocne, szerokie ostrze precyzyjnie dzieli i kroi różnego rodzaju produkty – zarówno mięso, jak i warzywa czy owoce. Ten stosunkowo masywny nóż polecany jest szczególnie kucharzom zawodowym.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 28,5 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 3,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 210 g