Bunmei

    Produktow na stronie
    • Bunmei Nóż szefa kuchni 20cm

      69.70  Dodaj do koszykaQuick View

      Bunmei Nóż Szefa kuchni 20 cm

      Japoński nóż kuchenny przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – drewno magnoliowe
      Twardość – 56-57 HRC
      Długość całkowita – 33,9 cm
      Długość ostrza – 20 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – 3,2 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 123 g

    • Bunmei Nóż uniwersalny 15cm

      58.04  Dodaj do koszykaQuick View

      Bunmei Nóż uniwersalny 15 cm

      Japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować nóż.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – drewno magnoliowe
      Twardość – 56-57 HRC
      Długość całkowita – 27,9 cm
      Długość ostrza – 15 cm
      Szerokość klingi – 2,5 cm
      Grubość klingi – 2,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 99 g

       

       

    • Bunmei Nóż Santoku 18cm

      67.37  Dodaj do koszykaQuick View

      Bunmei Nóż Santoku 18 cm

      Japoński nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – drewno magnoliowe
      Twardość – 56-57 HRC
      Długość całkowita – 31,8 cm
      Długość ostrza – 18 cm
      Szerokość klingi – 4,9 cm
      Grubość klingi – 2,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 132 g

    • Bunmei Nóż do obierania 9cm

      67.37  Dodaj do koszykaQuick View

      Bunmei Nóż do obierania 9 cm

      Japoński nóż kuchenny przeznaczony do obierania owoców i warzyw, pomocny także w czynnościach wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Cienkie, ostro zakończone ostrze połączone z wygodną, płaską rękojeścią ułatwia kontrolę nad nożem i eliminuje uczucie dyskomfortu.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – drewno magnoliowe
      Twardość – 56-57 HRC
      Długość całkowita – 21,8 cm
      Długość ostrza – 9,0 cm
      Szerokość klingi – 2,5 cm
      Grubość klingi – 2,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 55 g

    • Bunmei Nóż Nakiri 18cm

      67.37  Dodaj do koszykaQuick View

      Bunmei Nóż Nakiri 18 cm

      Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – drewno magnoliowe
      Twardość – 56-57 HRC 
      Długość całkowita – 30,8 cm
      Długość ostrza – 18 cm
      Szerokość klingi – 4,7 cm
      Grubość klingi – 2,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 110 g

    • Bunmei Nóż Usuba 18cm

      81.35  Dodaj do koszykaQuick View

      Bunmei Nóż Usuba 18cm

      Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – drewno magnoliowe
      Twardość – 56-57 HRC 
      Długość całkowita – 31,6 cm
      Długość ostrza – 18 cm
      Szerokość klingi – 4,7 cm
      Grubość klingi – 2,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 175 g

    • Bunmei Nóż Deba 19,5cm

      83.68  Dodaj do koszykaQuick View

      Bunmei Nóż Deba 19,5 cm

      Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – Drewno magnoliowe
      Twardość ostrza – 56-57 HRC
      Długość całkowita – 35,5 cm
      Długość ostrza – 19,5 cm
      Szerokość ostrza – 5,7 cm
      Grubość klingi – 4,7 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 317 g

    • Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm

      83.68  Dodaj do koszykaQuick View

      Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm 

      Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – Drewno magnoliowe
      Twardość ostrza – 56-57 HRC
      Długość całkowita – 42,5 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość ostrza – 3,6 cm
      Grubość klingi – 3,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 152 g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Sposób ostrzenia
      Waga (g)
      Scroll to Top