Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 81–99 z 99 wyników
Tojiro Shippu VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
184.81 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Shippu
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,6 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 110 gTojiro Zen VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm
126.25 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Zen Dąb
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/-1
Długość całkowita – 35,2 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Waga – ok. 100 gTojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
126.25 € Dodaj do koszykaTojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,3 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 160 gTojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
126.25 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 185 gTojiro Shippu Black VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm
210.57 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Shippu Black
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Waga – ok. 105 gSatake Tomoko 420J2 Nóż Nakiri 16cm
25.53 € Dodaj do koszykaSatake Tomoko Nóż Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno naturalne
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 28,5 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 97 gSatake Satoru Nóż Nakiri 16cm
37.24 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 175 gSatake Nashiji Black Pakka Nóż Nakiri 16cm
55.98 € Dodaj do koszykaSatake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 120 gSatake Nashiji Natural Nóż Nakiri 16cm
39.58 € Dodaj do koszykaSatake Nashiji Natural Nóż kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 120 gTojiro Zen Black VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
135.62 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Zen Black
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,1 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 130 gTojiro Zen VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
126.25 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 130 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
210.57 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 198 gTojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 24cm
177.78 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 180 gTojiro Classic VG-10 Nóż do wykrawania 15cm
198.86 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do wykrawania 15cm
Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,2 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – ok. 2,2 mm
Waga – ok. 240 gTojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm
126.25 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,4 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 3,4 mm
Waga – ok. 120 gNóż do wykrawania, elastyczny 16cm | Global G-21
100.48 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do wykrawania, elastyczny 16 cm | Global G-21
Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza –16 cm
Szerokość klingi – 2,0 cm
Grubość klingi – 1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 120 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
135.62 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,7 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 190 gTojiro Flash VG-10 Nóż Nakiri 18cm
294.90 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Nakiri Tojiro Flash 18 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,4 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 2,0 mm
Waga – ok. 261 gTojiro Flash VG-10 Nóż do wykrawania 15cm
231.65 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do wykrawania Tojiro Flash 15 cm
Specjalistyczny nóż, którym można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić mięso od kości. Wąska, cienka krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki wielowarstwowej stali ostrze zachowuje niezbędną elastyczność.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Waga – ok. 190 g