Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 41–60 z 379 wyników

Produktow na stronie
  • Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm

    77.07  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 1,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 119 g

     

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronnysujihiki
    Waga – ok. 202 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm

    163.73  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,5 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny
    Waga – ok. 179 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż uniwersalny 15 cm

    173.10  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż uniwersalny 15 cm

    Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 28,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 81 g

  • Sakai Takayuki Hammered VG-10 Nóż Kengata 16 cm

    180.13  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Hammered VG-10 Nóż Kengata 16 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10 okuta 33 warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – drewno hiszpański mahoń 
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 162 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Santoku 17 cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Santoku 17 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 157 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Santoku 17 cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Santoku 17 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 154 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Szefa kuchni 21 cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 171 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Green Nóż Santoku 17 cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Green Nóż Santoku 17 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 156 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Green Nóż Szefa kuchni 21 cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Green Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 167 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Nóż Santoku 17 cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Nóż Santoku 17 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 4,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 159 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Nóż Szefa kuchni 21 cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Santoku 17 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 165 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Santoku 17 cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Santoku 17 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 159 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Szefa kuchni 21 cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 165 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Aizome Nóż Szefa kuchni 24 cm

    292.57  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Aizome Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 39,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,2 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 169 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Szefa kuchni 24 cm

    269.14  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 39,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 193 g

  • Kanetsune 940 VG-1 Nóż Santoku 16,5 cm

    140.31  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 940 VG-1 Nóż Santoku 16,5 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 59-60 HRC
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,6mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok.  156 g

     

  • Kanetsune 900 VG-10 Nóż Santoku 18,5 cm

    194.19  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 900 VG-10 Nóż Santoku 18,5 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta 16 warstwami stali
    Rękojeść – drewno mahoń
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 174 g

  • Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Kiritsuke Gyuto 21 cm

    383.92  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Kiritsuke Gyuto 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna VG-10
    Rękojeść – brązowe drewno pakka
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 35,5 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 144 g

  • Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Santoku 18 cm

    344.10  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Santoku 18 cm

    apoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna VG-10
    Rękojeść – brązowe drewno pakka
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 32,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 131 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

379 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top