Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 61–80 z 411 wyników
Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Nóż Santoku 17 cm
222.30 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Nóż Santoku 17 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 4,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 159 gSakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Nóż Szefa kuchni 21 cm
231.66 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Santoku 17 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 36,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 165 gSakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Santoku 17 cm
222.30 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Santoku 17 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 159 gSakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Szefa kuchni 21 cm
231.66 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 36,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 165 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Aizome Nóż Szefa kuchni 24 cm
292.57 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Aizome Nóż Szefa kuchni 24 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 39,5 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 169 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Szefa kuchni 24 cm
269.14 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 39,5 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 193 gKanetsune 940 VG-1 Nóż uniwersalny 13,5 cm
98.15 € Dodaj do koszykaKanetsune 940 VG-1 Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 59-60 HRC
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 78 gKanetsune 940 VG-1 Nóż Santoku 16,5 cm
140.31 € Dodaj do koszykaKanetsune 940 VG-1 Nóż Santoku 16,5 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 59-60 HRC
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,6mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 156 gKanetsune 900 VG-10 Nóż Santoku 18,5 cm
194.19 € Dodaj do koszykaKanetsune 900 VG-10 Nóż Santoku 18,5 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta 16 warstwami stali
Rękojeść – drewno mahoń
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 174 gKanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Kiritsuke Gyuto 21 cm
383.92 € Dodaj do koszykaKanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Kiritsuke Gyuto 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna VG-10
Rękojeść – brązowe drewno pakka
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 35,5 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 144 gKanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż uniwersalny 13,5 cm
276.17 € Dodaj do koszykaKanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna VG-10
Rękojeść – brązowe drewno pakka
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 26,0 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 63 gKanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Santoku 18 cm
344.10 € Dodaj do koszykaKanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Santoku 18 cm
apoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna VG-10
Rękojeść – brązowe drewno pakka
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 32,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 131 gKanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Szefa kuchni 21 cm
374.55 € Dodaj do koszykaKanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna VG-10
Rękojeść – brązowe drewno pakka
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 35,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 131 gKanetsune Minamo-kaze Nóż uniwersalny 13,5 cm
433.11 € Dodaj do koszykaKanetsune Minamo-kaze Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, szczególnie praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna ZA-18
Rękojeść – czerwone drewno pakka
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 66 gKanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
552.58 € Dodaj do koszykaKanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna ZA-18
Rękojeść – czerwone drewno pakka
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 140 gKanetsune Minamo-kaze Nóż Szefa kuchni 21 cm
585.37 € Dodaj do koszykaKanetsune Minamo-kaze Nóż Szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna ZA-18
Rękojeść – czerwone drewno pakka
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 35,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 138 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 24 cm
93.46 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 24 cm
Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 38,5 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 181 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 21 cm
86.44 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35,5 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 158 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż Szefa kuchni 24 cm
269.14 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż Szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 39,5 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 193 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż Szefa kuchni 21 cm
231.66 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż Szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 36,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 160 g