Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 121–140 z 147 wyników
Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 27cm
46.61 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 27cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,7 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 2,3 cm
Grubość klingi – ok. 3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 120 gSatake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
32.56 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – ok. 23 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 80 gSatake S/D 420J2 Nóż Deba 18cm
46.61 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba 420J2 Nóż Deba 18 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – ok. 4,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 200 gSatake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm
37.24 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 3,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 120 gSatake S/D 420J2 Nóż Deba 12cm
30.22 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Deba 12 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 3,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 115 gSatake Nashiji Black Pakka Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm
55.98 € Dodaj do koszykaSatake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 20,5 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32 cm
Długość ostrza – 20,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 95 gSatake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
23.19 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,9 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 67 gGlobal SAI Nóż uniwersalny elastyczny 17cm
112.20 € Dodaj do koszykaGlobal SAI Nóż kuchenny uniwersalny elastyczny 17cm SAI-M05
Wszechstronny nóż kuchenny o wielu zastosowaniach: od obierania warzyw i krojenia wędlin, po zdejmowanie skóry z ryb czy oczyszczanie owoców morza. Cienka i wąska klinga pozwala ciąć w ciasnych miejscach, a zaostrzony czubek pomaga łatwo i szybko wykroić zbędne fragmenty produktu. Elastyczny nóż uniwersalny to doskonałe narzędzie do zadań, które wymagają szczególnej delikatności i precyzji.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 122 gNoże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.
W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.
Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.
Tojiro ORIGAMI Nóż uniwersalny 13cm
67.70 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Origami
Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Rękojeść – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 66 gDo produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.
Szwedzki nóż do filetowania 21cm | Global G-41
137.97 € Dodaj do koszykaSzwedzki nóż kuchenny do filetowania 21 cm | Global G-41
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 1,1 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 110 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18
149.68 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18
Praktyczny nóż ze zwężoną, elastyczną klingą, przeznaczony do filetowania ryb oraz innych kuchennych zadań, które wymagają precyzji i pełnej kontroli nad nożem. Można nim wycinać filety, zdejmować z ryb skórę, luzować drób, a także kroić duże porcje mięsa. Długa klinga pozwala uzyskać nawet bardzo duże filety i eliminuje problem straty produktu.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 37 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 166 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż do szynki / łososia, elastyczny 31cm | Global G-10
116.89 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do szynki i łososia, elastyczny 31cm | Global G-10
Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 43,5 cm
Długość ostrza – 31 cm
Szerokość klingi – 1,5 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 141 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm
84.09 € Dodaj do koszykaBunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm
Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – Drewno magnoliowe
Twardość ostrza – 56-57 HRC
Długość całkowita – 42,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość ostrza – 3,6 cm
Grubość klingi – 3,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 152 gNóż uniwersalny ząbkowany 15cm | Global GS-13
81.75 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny ząbkowany 15 cm | Global GS-13
Praktyczny nóż kuchenny uniwersalny, który z łatwością przecina miękkie produkty, np. dojrzałe pomidory czy soczyste steki – bez uszkadzania ich wnętrza. Wystarczy wykonać delikatny ruch w poziomie, żeby pokroić warzywa o twardej skórce, chrupiące pieczywo czy kanapki. Mikroząbki sprawiają, że nóż zachowuje ostrość przez długi czas.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 26,5 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 113 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż kuchenny 11cm | Global GS-1
79.41 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny 11 cm | Global GS-1
Uniwersalny nóż przeznaczony do różnych codziennych zadań, w tym także do usuwania gniazd z warzyw czy owoców. Cienkie, łukowate ostrze świetnie się sprawdzi podczas krojenia delikatnych mięs i ryb, ponieważ posiada długą krawędź tnącą. Trójkątny nóż z ostrym czubkiem to jedno z najpraktyczniejszych narzędzi, jakie mogą się znaleźć w każdej kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 22,5 cm
Długość ostrza – 11 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 100 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Tojiro Flash VG-10 Nóż uniwersalny 13cm
116.89 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny Tojiro Flash 13 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,3 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 81 gTojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 12cm
86.44 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 12cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 62 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
109.86 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
Poręczny nóż kuchenny, szczególnie praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25,6 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Waga – ok. 75 gTojiro Zen VG-10 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
126.26 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – ok. 2,9 mm
Waga – ok. 100 gTojiro Zen VG-10 Nóż uniwersalny 13cm
70.04 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż uniwersalny 13cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 40 g