Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 21–36 z 36 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style Unagisaki 18 cm

    297.25  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style 18 cm

    Charakterystyczny kształt noża Unagisaki dyktowany jest jego przeznaczeniem – jest to najlepszy nóż do filetowania węgorza. Wyraźnie zaakcentowany czubek pozwala sprawnie rozpłatać brzuch ryby, a jednostronny szlif doskonale sprawdza się przy oddzielaniu podłużnych fragmentów mięsa. Wykonany z węglowej stali Shirogami, której świetne właściwości tnące są znane szerokiemu gronu mistrzów kuchni od lat.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – drewno magnolia pierścień z tworzywa
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,6 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm (11,8 + 6,2 cm)
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 6,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 221 g

  • Global NI Elastyczny nóż do filetowania 18 cm

    93.46  Dodaj do koszyka

    Global NI Elastyczny Nóż kuchenny do filetowania 18 cm GNM-012

    Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 118 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii Global NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.

  • Satake Katsu Nóż Sashimi 21cm

    46.61  Dodaj do koszyka

    Satake Katsu Nóż kuchenny Sashimi 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,1 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 180 g

  • Satake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

    30.22  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32 cm
    Długość ostrza – 20,5 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 90 g

  • Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

    46.61  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,7 cm
    Długość ostrza – 27 cm
    Szerokość klingi – 2,3 cm
    Grubość klingi – ok. 3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 120 g

  • Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

    32.56  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,8 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – ok. 23 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 80 g

  • Satake S/D 420J2 Nóż Deba 18cm

    46.61  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba 420J2 Nóż Deba 18 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 5,2 cm
    Grubość klingi – ok. 4,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 200 g

  • Satake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm

    37.24  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Nóż Deba 15,5 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 15,5 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – ok. 3,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 120 g

  • Satake S/D 420J2 Nóż Deba 12cm

    30.22  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Nóż Deba 12 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 3,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 115 g

  • Satake Nashiji Black Pakka Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

    55.98  Dodaj do koszyka

    Satake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 20,5 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 32 cm
    Długość ostrza – 20,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 95 g

  • Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Satake Megumi Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,9 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 67 g

  • Nóż do sera 14cm | Global GS-10

    86.44  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do sera 14 cm | Global GS-10

    Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 25 cm
    Długość ostrza – 14 cm
    Szerokość klingi – 2,3 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 96 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Szwedzki nóż do filetowania 21cm | Global G-41

    137.97  Dodaj do koszyka

    Szwedzki nóż kuchenny do filetowania 21 cm | Global G-41

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 1,1 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 110 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18

    149.68  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18

    Praktyczny nóż ze zwężoną, elastyczną klingą, przeznaczony do filetowania ryb oraz innych kuchennych zadań, które wymagają precyzji i pełnej kontroli nad nożem. Można nim wycinać filety, zdejmować z ryb skórę, luzować drób, a także kroić duże porcje mięsa. Długa klinga pozwala uzyskać nawet bardzo duże filety i eliminuje problem straty produktu.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 37 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 166 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

    126.26  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – ok. 2,9 mm
    Waga – ok. 100 g

  • Szwedzki nóż do filetowania, elastyczny 21cm | Global G-30

    137.97  Dodaj do koszyka

    Szwedzki nóż kuchenny do filetowania, elastyczny 21 cm | Global G-30

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 1,1 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 103 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

36 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top