Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 1–20 z 103 wyników

Produktow na stronie
  • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm

    130.94  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm

    unkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 207 g

  • Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17cm R-2

    679.07  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17 cm R-2

     

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 261 g

  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

    46.61  Dodaj do koszyka

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 80 g

  • Satake Megumi 420J2 Nóż Nakiri 16cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Satake Megumi Nóż Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 95 g

  • Tojiro Hammered VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    137.97  Dodaj do koszyka

    Tojiro Hammered VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – drewno magnoliowe
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,2 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – dwustronny
    Waga – ok. 166 g

  • Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

    37.24  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 24 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 38,5 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 102 g

     

  • Satake Nashiji Natural Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

    44.27  Dodaj do koszyka

    Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,3 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny symetryczny
    Waga – ok. 70 g

     

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do pieczywa 21,5 cm

    128.60  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do pieczywa 21,5 cm

    Wykonany z japońską starannością nóż kuchenny, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż do pieczywa posiada długie ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35 cm
    Długość ostrza – 21,5 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 180 g

     

  • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 12 cm

    32.56  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 12 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 3,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
    Waga – ok. 115 g

  • Satake Sakura Nóż do pieczywa 20 cm

    58.33  Dodaj do koszyka

    Satake Sakura Nóż do pieczywa 20 cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 32,5 cm
    Długość ostrza – 20,0 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 183 g

  • Shizu Hamono Morinoki Japoński nóż do chleba

    37.24  Dodaj do koszyka

    Wyprodukowany przez Shizu Hamono Co. w Seki, Gifu, ten nóż do chleba został specjalnie stworzony do krojenia twardszych chlebów na zakwasie i miękkich bochenków francuskich. Dzięki zastosowaniu dwóch różnych ostrzy w idealnej pozycji do perfekcyjnego krojenia obu rodzajów chleba, nóż ten jest używany przez profesjonalnych szefów kuchni w Japonii.

    Specyfikacje Techniczne
    Ostrze : stal nierdzewna (DSR1k6)
    Twardość: 58 HRC
    Rękojeść: japońska zelkova (naturalne drewno)
    Długość całkowita 370 mm
    Długość ostrza 240 mm
    Wyprodukowano w Seki City, Japonia

    *Rękojeść jest ciemniejsza niż na zdjęciu

    Doświadcz elegancji, funkcjonalności i niezawodności, jakie oferuje nóż Shizu Hamono spraw, aby przygotowywanie posiłków było sztuką przyjemności

  • Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Hamokiri 27 cm

    421.40  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Hamokiri 27 cm

    Nóż Hamogiri jest specjalnie przeznaczony do filetowania ryby o nazwie Hamo (japoński gatunek ryby morskiej). Nazwa “Hamogiri” odnosi się do specyficznej ryby, dla której jest przeznaczony, natomiast ten sam nóż jest czasem nazywany “Hone-kiri”, co dosłownie oznacza “cięcie kości”.

    Technika Hone-kiri, która jest stosowana do filetowania ryb, wymaga dużej precyzji i umiejętności. Nóż jest dostosowany do specyficznej struktury kości ryby Hamo i umożliwia precyzyjne cięcie mięsa z kością, pozostawiając skórę nienaruszoną.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń rdzewna stal Shirogami#3
    Rękojeść – drewno magnolia
    Twardość – 62-63 HRC
    Długość całkowita – 44,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 5,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 364 g

  • Kanetsune 940 VG-1 Nóż Nakiri 16,5 cm

    130.94  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 940 VG-1 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 59-60 HRC
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok.  172 g

     

  • Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    210.58  Dodaj do koszyka

    Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z rdzewnej stali hartowane do twardości 61 HRC. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Unique Sai Nóż Santoku 17cm

    Ostrze – stal rdzewna Shirogami #2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 173 g

    Satake Unique Sai Nóż Nakiri 17cm

    Ostrze – stal rdzewna Shirogami #2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,6 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 188 g

  • Satake Unique Sai VG-10 Zestaw Nóż Santoku +Nakiri

    262.12  Dodaj do koszyka

    Satake Unique Sai VG-10 Zestaw Nóż Santoku +Nakiri

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane znierdzewnej stali hartowane do twardości 60 HRC. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Unique Sai Nóż Santoku 17cm

    Ostrze – stal nierdzewna VG-10
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 173 g

    Satake Unique Sai Nóż Nakiri 17cm

    Ostrze – stal nierdzewna VG-10
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,6 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 188 g

  • Satake Misaki Nóż Sashimi 20 cm

    32.56  Dodaj do koszyka

    Satake Misaki Nóż Sashimi 20 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno kauczukowe
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 85 g

  • Satake Misaki Nóż Nakiri 16 cm

    32.56  Dodaj do koszyka

    Satake Misaki Nóż Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno kauczukowe
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 85 g

  • Satake Masamune Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    74.72  Dodaj do koszyka

    Zestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowanej do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Masamune Nóż Santoku 17 cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 82 g

    Satake Masamune Nóż Nakiri 16 cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 113 g

  • Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm

    304.28  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
    Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 30,6 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5,2 cm
    Grubość klingi – 2,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga  ok. 139 g

  • Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm

    163.73  Dodaj do koszyka

    Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
    Rękojeść – micarta
    Twardość – 60 HRC +/-1 
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Waga – ok. 190 g

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

103 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top