Tamahagane

Tamahagane: japońskie noże kuchenne, synonim doskonałości. Niezrównana ostrość, trwałość, unikalny design. Dla profesjonalistów i amatorów. Wysoka jakość.


Wyświetlanie 1–20 z 25 wyników

Produktow na stronie
  • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Chiński do siekania 17,5cm

    152.02  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Chiński do siekania 17,5cm

    Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,7 cm
    Długość ostrza – 17,5 cm
    Szerokość klingi – 8,3 cm
    Grubość klingi – 2,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 367 g

  • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm

    130.94  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 17,5 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 196 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm

    163.73  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,5 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny
    Waga – ok. 179 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm

    91.12  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm

    Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 82 g

  • Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Kengata 19,5 cm

    147.34  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Kengata 19,5 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,0 cm
    Długość ostrza – 19,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 200 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    198.87  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 242 g

  • Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    374.55  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 284 g

     

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    210.58  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 m
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 258 g

  • Tamahagane Sakura AUS-6A Chiński nóż do siekania 18 cm

    116.89  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Sakura AUS-6A Chiński nóż do siekania 18 cm 

    Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-6A
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 8,7 cm
    Grubość klingi – 2,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 368 g

  • Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 12cm

    84.09  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 12 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-6A
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,9 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 105 g

  • Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 17,5cm

    93.46  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 17,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-6A
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,4 cm
    Długość ostrza – 17,5 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 163 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Santoku 12cm

    114.54  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Santoku 12 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,0 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 94 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa 21cm

    133.28  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż szefa 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,8 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 174 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12cm

    102.83  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 98 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15cm

    116.89  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi –  4,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 105 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 24cm

    161.39  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,3 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 220 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21cm

    159.05  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 178 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 12cm

    86.44  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 90 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15cm

    93.46  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15 cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,5 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 97 g

  • Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Santoku 17,5cm

    140.31  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Santoku 17,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,6 cm
    Długość ostrza – 17,5 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 187 g

Tamahagane: japońskie noże kuchenne, synonim doskonałości. Niezrównana ostrość, trwałość, unikalny design. Dla profesjonalistów i amatorów. Wysoka jakość.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

25 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top