Bamboo VG-5

    Produktow na stronie
    • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm

      130.30  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm

      unkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm
      Szerokość klingi – 4,8 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 207 g

    • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Chiński do siekania 17,5cm

      151.28  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Chiński do siekania 17,5cm

      Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,7 cm
      Długość ostrza – 17,5 cm
      Szerokość klingi – 8,3 cm
      Grubość klingi – 2,2 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 367 g

    • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm

      130.30  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,5 cm
      Długość ostrza – 17,5 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 196 g

    • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny

      120.98  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny

      pecjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 29,5 cm
      Długość ostrza – 16,0 cm
      Szerokość klingi – 3,0 cm
      Grubość klingi – 1,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 145 g

    • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż uniwersalny 15cm

      90.68  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż uniwersalny 15cm

      Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 26,5 cm
      Długość ostrza – 15,0 cm
      Szerokość klingi – 3,1 cm
      Grubość klingi – 1,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 108 g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Sposób ostrzenia
      Waga (g)
      Scroll to Top