SAN Black VG-5

    Produktow na stronie
    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm

      230.54  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm

      Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. 

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 40,5 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 4,0 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronnysujihiki
      Waga – ok. 202 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm

      162.94  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. 

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 17,5 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny
      Waga – ok. 179 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm

      90.68  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm

      Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 25,5 cm
      Długość ostrza – 16,0 cm
      Szerokość klingi – 3,0 cm
      Grubość klingi – 1,5 mm
      Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
      Waga – ok. 82 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 24 cm

      186.25  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 24 cm

      Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 36,5 cm
      Długość ostrza – 24,0 cm
      Szerokość klingi – 3,7 cm
      Grubość klingi – 2,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 172 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

      209.56  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 40,5 m
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 5,5 cm
      Grubość klingi – 2,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 258 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do obierania 9cm

      97.67  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do obierania 9 cm

      Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 21,2 cm
      Długość ostrza – 9 cm
      Szerokość klingi – 2,6 cm
      Grubość klingi – 1,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 86 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18cm

      158.27  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18 cm

      Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 31,2 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm
      Szerokość klingi – 4,8 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – 193 ok. g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12cm

      102.33  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12 cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 23,5 cm
      Długość ostrza – 12,0 cm
      Szerokość klingi – 3,9 cm
      Grubość klingi – 1,5 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 98 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 17,5 cm

      137.30  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 17,5 cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,8 cm
      Długość ostrza – 17,5 cm
      Szerokość klingi – 4,9 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 186 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15cm

      116.32  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 26,0 cm
      Długość ostrza – 15,0 cm
      Szerokość klingi –  4,0 cm
      Grubość klingi – 1,5 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 105 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 24cm

      160.61  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 24 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 37,3 cm
      Długość ostrza – 24,0 cm
      Szerokość klingi – 4,9 cm
      Grubość klingi – 2,1 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 220 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21cm

      158.27  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 34,0 cm
      Długość ostrza – 21,0 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 178 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 12cm

      86.01  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 12 cm

      Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 23,5 cm
      Długość ostrza – 12,0 cm
      Szerokość klingi – 2,8 cm
      Grubość klingi – 1,4 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 90 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15cm

      93.01  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15 cm

      Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 26,5 cm
      Długość ostrza – 15,0 cm
      Szerokość klingi – 2,9 cm
      Grubość klingi – 1,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 97 g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Sposób ostrzenia
      Waga (g)
      Scroll to Top