Akcesoria

Produktow na stronie
  • Tamahagane Blok czarny

    93.48  Dodaj do koszykaQuick View

    Tamahagane Blok czarny

    Drewniany blok na noże marki Tamahagane pozwoli na łatwe zabezpieczenie noży oraz świetnie wyeksponuje je w naszej kuchni. 

    Dane techniczne:

    Wymiary – 260 x 100 x 270 mm
    Materiał – drewno

  • Tamahagane Blok magnetyczny

    112.22  Dodaj do koszykaQuick View

    Tamahagane Blok magnetyczny

    Minimalistyczny przeźroczysty stojak na noże. Konstrukcja bloku pozwala na umieszczenie noży w 2 rzędach. 

    Dane techniczne:

    Wymiary – 270 x 170 x 140 mm

  • Tamahagane Kamień do ostrzenia 1000

    58.34  Dodaj do koszykaQuick View

    Tamahagane Kamień do ostrzenia 1000

    Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 181 x 61 x 20 mm
    Gradacja – 1000
    Podstawka w zestawie – tak

    Made in Japan

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

    2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

    3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

    4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

    5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

  • Tamahagane Kamień do ostrzenia 2000

    79.42  Dodaj do koszykaQuick View

    Tamahagane Kamień do ostrzenia 2000

    Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (2000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

    Wymiary – 181 x 61 x 20 mm
    Gradacja – 2000
    Podstawka w zestawie – tak
    Waga – 540 g

    Made in Japan

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

    2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

    3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

    4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

    5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

  • Tamahagane Kamień do ostrzenia 6000

    93.48  Dodaj do koszykaQuick View

    Tamahagane Kamień do ostrzenia 6000

    Profesjonalny kamień do ostrzenia stalowych noży kuchennych, wyposażony w praktyczną podstawę, która zapewnia stabilność kamienia podczas pracy. Granulacja 6000 służy do ostatecznego polerowania ostrza na tzw. lustro.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 181 x 61 x 20 mm
    Gradacja – 6000
    Podstawka w zestawie – tak

    Made in Japan

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

    2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

    3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

    4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

    5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

  • Tamahagane Kamień do ostrzenia dwustronny 2000/400

    112.22  Dodaj do koszykaQuick View

    Tamahagane Kamień do ostrzenia dwustronny 2000/400

    Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Granulacja 400 przeznaczona noży bardzo tępych oraz z uszkodzoną krawędzią tnącą. Średnia ziarnistość (2000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 181 x 61 x 20 mm
    Gradacja – 2000/400
    Podstawka w zestawie – tak
    Waga – 605 g

    Made in Japan

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

    2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

    3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

    4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

    5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

  • Tamahagane Listwa magnetyczna 50 cm

    100.51  Dodaj do koszykaQuick View

    Tamahagane Listwa magnetyczna 50 cm

    Niezwykle elegancka i praktyczna listwa magnetyczna. Mieści 7 noży kuchennych lub haczyków. Front wykonano z silikonu SoftTouch, który nie porysuje noży.

     

    Dane techniczne:

    – Wymiary: 50,0 x 5,1 x 1,4 cm
    – Waga: 562 g

Shopping Cart

Filtr wg atrybutu

Scroll to Top