Akcesoria

    Produktow na stronie
    • Tamahagane Blok czarny

      93.01  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Blok czarny

      Drewniany blok na noże marki Tamahagane pozwoli na łatwe zabezpieczenie noży oraz świetnie wyeksponuje je w naszej kuchni. 

      Dane techniczne:

      Wymiary – 260 x 100 x 270 mm
      Materiał – drewno

    • Tamahagane Blok magnetyczny

      111.65  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Blok magnetyczny

      Minimalistyczny przeźroczysty stojak na noże. Konstrukcja bloku pozwala na umieszczenie noży w 2 rzędach. 

      Dane techniczne:

      Wymiary – 270 x 170 x 140 mm

    • Tamahagane Kamień do ostrzenia 1000

      58.04  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Kamień do ostrzenia 1000

      Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

      Dane techniczne:

      Wymiary – 181 x 61 x 20 mm
      Gradacja – 1000
      Podstawka w zestawie – tak

      Made in Japan

      Wskazówki dotyczące użytkowania

      1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

      2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

      3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

      4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

      5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

    • Tamahagane Kamień do ostrzenia 2000

      79.02  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Kamień do ostrzenia 2000

      Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (2000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

      Wymiary – 181 x 61 x 20 mm
      Gradacja – 2000
      Podstawka w zestawie – tak
      Waga – 540 g

      Made in Japan

      Wskazówki dotyczące użytkowania

      1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

      2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

      3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

      4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

      5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

    • Tamahagane Kamień do ostrzenia 6000

      93.01  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Kamień do ostrzenia 6000

      Profesjonalny kamień do ostrzenia stalowych noży kuchennych, wyposażony w praktyczną podstawę, która zapewnia stabilność kamienia podczas pracy. Granulacja 6000 służy do ostatecznego polerowania ostrza na tzw. lustro.

      Dane techniczne:

      Wymiary – 181 x 61 x 20 mm
      Gradacja – 6000
      Podstawka w zestawie – tak

      Made in Japan

      Wskazówki dotyczące użytkowania

      1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

      2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

      3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

      4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

      5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

    • Tamahagane Listwa magnetyczna 50 cm

      100.00  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Listwa magnetyczna 50 cm

      Niezwykle elegancka i praktyczna listwa magnetyczna. Mieści 7 noży kuchennych lub haczyków. Front wykonano z silikonu SoftTouch, który nie porysuje noży.

       

      Dane techniczne:

      – Wymiary: 50,0 x 5,1 x 1,4 cm
      – Waga: 562 g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Waga (g)
      Scroll to Top