Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410 Rękojeść – czarna micarta Twardość – 61 HRC +/- 1 Długość całkowita – 25,5 cm Długość ostrza – 16,0 cm Szerokość klingi – 3,0 cm Grubość klingi – 1,5 mm Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane Waga – ok. 82 g
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410 Rękojeść – brązowa pakka wood Twardość – 61 HRC +/- 1 Długość całkowita – 21,0 cm Długość ostrza – 9 cm Szerokość klingi – 2,8 cm Grubość klingi – 1,6 mm Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny Waga – ok. 81 g
Tamahagane: japońskie noże kuchenne, synonim doskonałości. Niezrównana ostrość, trwałość, unikalny design. Dla profesjonalistów i amatorów. Wysoka jakość.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgodyPolityka prywatności