Sklep

Wyświetlanie 341–360 z 2248 wyników

Produktow na stronie
  • Kanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 4cm Zielony

    6.79  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 40 mm Zielony

    Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże składane i ze stali nierdzewnej. To kształt który sprawdzi się zarówno jako nóż użytkowy, jak i ciekawy model do kolekcji.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Twardość – 53 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 16,6 cm
    Długość ostrza – 4 cm
    Szerokość klingi – 4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,83 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny
    Waga – ok. 30 g

  • Kanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 4 cm Czerwony

    6.79  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 4cm Czerwony

    Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże składane i ze stali nierdzewnej. To kształt który sprawdzi się zarówno jako nóż użytkowy, jak i ciekawy model do kolekcji.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Twardość – 53 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 16,6 cm
    Długość ostrza – 4 cm
    Szerokość klingi – 4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,83 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny
    Waga – ok. 30 g

  • Kanetsune 400 Shirogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm

    201.20  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 400 Shirogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna Shirogami#2 okuty żelazem
    Rękojeść – drewno sandałowe
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5,4 cm
    Grubość klingi – ok. 2,6 mm taperowany do 1,13 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 141 g

  • Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    126.25  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść: drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 146 g

  • Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    135.62  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść: drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 152 g

  • Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm

    100.48  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 61-64 HRC
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,63 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 176 g

     

  • Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18 cm

    100.48  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchnijest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 61-64 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,2 cm
    Grubość klingi – 1,58 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 156 g

  • Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5cm

    74.72  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 61-64 HRC
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 146 g

  • Takeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2

    2,084.42  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2

    Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R-2
    Rękojeść – biała kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,4 cm
    Długość ostrza – 22,0 cm
    Szerokość klingi – 11 cm
    Grubość klingi – 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 679 g

  • Tojiro Prowadnica do ostrzenia noży różowa

    18.50  Dodaj do koszyka

    Tojiro F-442 Prowadnica do ostrzenia noży różowa

    Prowadnica pomaga utrzymać optymalny kąt (10-15º) podczas ostrzenia noży kuchennych na kamieniu. Jest to szczególnie użyteczny przedmiot dla osób zaczynających naukę ostrzenia na kamieniu.

    Wymiary – 8,0 x 3,3 x 1,7 cm
    Waga – 28 g

    Made in Japan

  • Szczypce do ości proste | Tojiro F-642

    32.56  Dodaj do koszyka

    Profesjonalne szczypce do ości proste | Tojiro F-642

    Profesjonalne szczypce do ości, które pozwalają szybko i skutecznie usunąć ości z ryb przed smażeniem czy grillowaniem. Pokryta wgłębieniami rękojeść nie wyślizguje się z dłoni, a jej ergonomiczny kształt znacznie poprawia komfort pracy. Szlifowane końcówki delikatnie się zaciskają, co eliminuje problem pękania drobnych ości. Solidne szczypce marki Tojiro to idealny wybór dla kucharzy, którzy często przyrządzają ryby.

    Dane techniczne:

    Materiał – Najwyższej jakości stal nierdzewna w wykończeniu satynowym
    Długość całkowita – 11,5 cm
    Długość ostrza – 1,7 cm

  • Tojiro Prowadnica do ostrzenia noży turkusowa

    18.50  Dodaj do koszyka

    Tojiro F-441 Prowadnica do ostrzenia noży turkusowa

    Prowadnica pomaga utrzymać optymalny kąt (10-15º) podczas ostrzenia noży kuchennych na kamieniu. Jest to szczególnie użyteczny przedmiot dla osób zaczynających naukę ostrzenia na kamieniu.

    Wymiary – 8,0 x 3,3 x 1,7 cm
    Waga – 28 g

  • Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 45x29x2 cm

    70.03  Dodaj do koszyka

    Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 45x29x2 cm

    Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 45 x 29 x 2 cm
    Materiał wykonania – drewno paulownia
    Waga – 622 g

    Made in Japan

  • Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 42x23x2 cm

    46.61  Dodaj do koszyka

    Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 42x23x2 cm

    Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 42 x 23 x 2 cm
    Materiał wykonania – drewno paulownia
    Waga – 567 g

    Made in Japan

  • Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 35x20x2 cm

    44.27  Dodaj do koszyka

    Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 35x20x2 cm

    Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 35 x 20 x 2 cm
    Materiał wykonania – drewno paulownia
    Waga – 387 g

    Made in Japan

  • Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 27x19x2 cm

    34.90  Dodaj do koszyka

    Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 27x19x2 cm

    Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 27 x 19 x 2 cm
    Materiał wykonania – drewno paulownia
    Waga – 333 g

    Made in Japan

  • Mcusta Shinra Kasumi VG-10 7 cm

    231.65  Dodaj do koszyka

    Mcusta Shinra Kasumi VG-10 7 cm

    Noże składane marki Mcusta są wynikiem wielu lat doświadczeń. Kuta na zimno klinga wykonana ze stali VG-10, przekłada się to na dużo lepsze parametry samej stali jak zwiększoną gęstość stali, odporność na ścieranie oraz wyższa twardość. Doskonale spasowany system liner lock zapewnia bezpieczeństwo użytkowania, a pełnowymiarowa rękojeść, zajmująca cała dłoń uzupełnia to o komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – warstwowa stal nierdzewna rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita po rozłożeniu – 16,4 cm
    Długość ostrza – 7 cm
    Szerokość klingi – 1,9 cm
    Długość rękojeści – 9,4 cm
    Grubość klingi – 3,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 76 g
    Blokada – linear lock
    Klips – brak

  • Tojiro Flash Zestaw 4 noży do steków 11cm

    210.57  Dodaj do koszyka

    Tojiro Flash Zestaw 4 noży do steków 11cm

    Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-10 o twardości 61 HRC. 

  • Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    388.59  Dodaj do koszyka

    Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.

    Dane techniczne:

    Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – eco wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,5 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 94 g

  • Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm

    421.38  Dodaj do koszyka

    Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – eco wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 209 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top