Sklep
Wyświetlanie 341–360 z 2248 wyników
Kanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 4cm Zielony
6.79 € Dodaj do koszykaKanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 40 mm Zielony
Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże składane i ze stali nierdzewnej. To kształt który sprawdzi się zarówno jako nóż użytkowy, jak i ciekawy model do kolekcji.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Twardość – 53 HRC +/- 1
Długość całkowita – 16,6 cm
Długość ostrza – 4 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 1,83 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny
Waga – ok. 30 gKanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 4 cm Czerwony
6.79 € Dodaj do koszykaKanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 4cm Czerwony
Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże składane i ze stali nierdzewnej. To kształt który sprawdzi się zarówno jako nóż użytkowy, jak i ciekawy model do kolekcji.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Twardość – 53 HRC +/- 1
Długość całkowita – 16,6 cm
Długość ostrza – 4 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 1,83 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny
Waga – ok. 30 gKanetsune 400 Shirogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm
201.20 € Dodaj do koszykaKanetsune 400 Shirogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna Shirogami#2 okuty żelazem
Rękojeść – drewno sandałowe
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5,4 cm
Grubość klingi – ok. 2,6 mm taperowany do 1,13 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 141 gKanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm
126.25 € Dodaj do koszykaKanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść: drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 146 gKanetsune 3000 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
135.62 € Dodaj do koszykaKanetsune 3000 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść: drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 152 gKanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm
100.48 € Dodaj do koszykaKanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 61-64 HRC
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,63 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 176 gKanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18 cm
100.48 € Dodaj do koszykaKanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchnijest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 61-64 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 1,58 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 156 gKanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5cm
74.72 € Dodaj do koszykaKanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 61-64 HRC
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 146 gTakeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2
2,084.42 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R-2
Rękojeść – biała kość bycza
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,4 cm
Długość ostrza – 22,0 cm
Szerokość klingi – 11 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 679 gTojiro Prowadnica do ostrzenia noży różowa
18.50 € Dodaj do koszykaTojiro F-442 Prowadnica do ostrzenia noży różowa
Prowadnica pomaga utrzymać optymalny kąt (10-15º) podczas ostrzenia noży kuchennych na kamieniu. Jest to szczególnie użyteczny przedmiot dla osób zaczynających naukę ostrzenia na kamieniu.
Wymiary – 8,0 x 3,3 x 1,7 cm
Waga – 28 gMade in Japan
Szczypce do ości proste | Tojiro F-642
32.56 € Dodaj do koszykaProfesjonalne szczypce do ości proste | Tojiro F-642
Profesjonalne szczypce do ości, które pozwalają szybko i skutecznie usunąć ości z ryb przed smażeniem czy grillowaniem. Pokryta wgłębieniami rękojeść nie wyślizguje się z dłoni, a jej ergonomiczny kształt znacznie poprawia komfort pracy. Szlifowane końcówki delikatnie się zaciskają, co eliminuje problem pękania drobnych ości. Solidne szczypce marki Tojiro to idealny wybór dla kucharzy, którzy często przyrządzają ryby.
Dane techniczne:
Materiał – Najwyższej jakości stal nierdzewna w wykończeniu satynowym
Długość całkowita – 11,5 cm
Długość ostrza – 1,7 cmTojiro Prowadnica do ostrzenia noży turkusowa
18.50 € Dodaj do koszykaTojiro F-441 Prowadnica do ostrzenia noży turkusowa
Prowadnica pomaga utrzymać optymalny kąt (10-15º) podczas ostrzenia noży kuchennych na kamieniu. Jest to szczególnie użyteczny przedmiot dla osób zaczynających naukę ostrzenia na kamieniu.
Wymiary – 8,0 x 3,3 x 1,7 cm
Waga – 28 gTojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 45x29x2 cm
70.03 € Dodaj do koszykaTojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 45x29x2 cm
Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.
Dane techniczne:
Wymiary – 45 x 29 x 2 cm
Materiał wykonania – drewno paulownia
Waga – 622 gMade in Japan
Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 42x23x2 cm
46.61 € Dodaj do koszykaTojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 42x23x2 cm
Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.
Dane techniczne:
Wymiary – 42 x 23 x 2 cm
Materiał wykonania – drewno paulownia
Waga – 567 gMade in Japan
Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 35x20x2 cm
44.27 € Dodaj do koszykaTojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 35x20x2 cm
Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.
Dane techniczne:
Wymiary – 35 x 20 x 2 cm
Materiał wykonania – drewno paulownia
Waga – 387 gMade in Japan
Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 27x19x2 cm
34.90 € Dodaj do koszykaTojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 27x19x2 cm
Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.
Dane techniczne:
Wymiary – 27 x 19 x 2 cm
Materiał wykonania – drewno paulownia
Waga – 333 gMade in Japan
Mcusta Shinra Kasumi VG-10 7 cm
231.65 € Dodaj do koszykaMcusta Shinra Kasumi VG-10 7 cm
Noże składane marki Mcusta są wynikiem wielu lat doświadczeń. Kuta na zimno klinga wykonana ze stali VG-10, przekłada się to na dużo lepsze parametry samej stali jak zwiększoną gęstość stali, odporność na ścieranie oraz wyższa twardość. Doskonale spasowany system liner lock zapewnia bezpieczeństwo użytkowania, a pełnowymiarowa rękojeść, zajmująca cała dłoń uzupełnia to o komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – warstwowa stal nierdzewna rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita po rozłożeniu – 16,4 cm
Długość ostrza – 7 cm
Szerokość klingi – 1,9 cm
Długość rękojeści – 9,4 cm
Grubość klingi – 3,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 76 g
Blokada – linear lock
Klips – brakTojiro Flash Zestaw 4 noży do steków 11cm
210.57 € Dodaj do koszykaTojiro Flash Zestaw 4 noży do steków 11cm
Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-10 o twardości 61 HRC.
Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
388.59 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10
Rękojeść – eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,5 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 94 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm
421.38 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10
Rękojeść – eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 209 g