Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.

Wyświetlanie 1–20 z 320 wyników

Produktow na stronie
  • Akcesoria

    Akcesoria77 Products

  • Boker

    Boker54 Products

  • Bunmei

    Bunmei8 Products

  • Hand Made

    Hand Made10 Products

  • Hideo Kitaoka

    Hideo Kitaoka2 Products

  • Kanetsune

    Kanetsune78 Products

  • Mcusta Zanmai

    Mcusta Zanmai105 Products

  • Nagomi

    Nagomi3 Products

  • Noże Global

    Noże Global89 Products

  • Noze Tojiro

    Noze Tojiro133 Products

  • Sakai Takayuki

    Sakai Takayuki46 Products

  • Samura

    Samura16 Products

  • Satake Cutlery

    Satake Cutlery189 Products

  • Shizu Hamono

    Shizu Hamono14 Products

  • Takeshi Saji

    Takeshi Saji24 Products

  • Tamahagane

    Tamahagane49 Products

  • Tojiro Basic VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    76.72  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Rękojeść – pakkawood
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Waga – ok. 128 g

  • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm

    130.35  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm

    unkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 207 g

  • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Chiński do siekania 17,5cm

    151.34  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Chiński do siekania 17,5cm

    Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,7 cm
    Długość ostrza – 17,5 cm
    Szerokość klingi – 8,3 cm
    Grubość klingi – 2,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 367 g

  • Bunmei Nóż szefa kuchni 20cm

    69.72  Dodaj do koszyka

    Bunmei Nóż Szefa kuchni 20 cm

    Japoński nóż kuchenny przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno magnoliowe
    Twardość – 56-57 HRC
    Długość całkowita – 33,9 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 3,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 123 g

  • Tojiro Basic VG-10 Nóż Szefa kuchni 20 cm

    83.72  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic VG-10 Nóż Szefa kuchni 20 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas rozmaitych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Szerokie, cienkie ostrze szybko i dokładnie kroi większe produkty, np. warzywa dyniowate czy arbuzy, co pozwala zaoszczędzić cenny czas. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element wyposażenia w każdej kuchni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Rękojeść – pakkawood
    Długość całkowita – 32,8 cm
    Długość ostrza – 20,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Waga – ok. 127 g

  • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm

    130.35  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 17,5 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 196 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    139.68  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 190 g

  • Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17cm R-2

    676.03  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17 cm R-2

     

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 261 g

  • Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Kiritsuke 21 cm + Saya

    699.34  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Kiritsuke 21 cm + Saya

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń szybkotnąca stal proszkowa SG2 okuta stalą nierdzewną
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35,5 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 146 g

  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Santoku 17cm

    41.74  Dodaj do koszyka

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Santoku 17 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 110 g

  • Satake Megumi 420J2 Nóż Nakiri 16cm

    23.09  Dodaj do koszyka

    Satake Megumi Nóż Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 95 g

  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 2 noży Santoku+Sashimi

    86.05  Dodaj do koszyka

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 2 noży kuchennych Santoku+Sashimi

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z rdzewnej stali SK-5 hartowane do twardości 62 HRC. W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż Yanagi-Sashimi 21 cm to idealny wybór dla każdego miłośnika przygotowywania sushi. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Santoku 17 cm

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 110 g

    Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 80 g

  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 6 noży

    230.63  Dodaj do koszyka

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 6 noży

    Zestaw 6 noży kuchennych w opakowaniu idealnie nadaję się na prezent. Noże wykonane z rdzewnej stali SK-5 hartowane do twardości 62 HRC, to świetny wybór dla każdego miłośnika stali rdzewnych.

    W skład zestawu wchodzi:

    Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm
    Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5 cm
    Satake Yoshimitsu Nóż Usuba 16 cm
    Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 15 cm
    Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17 cm
    Satake Yoshimitsu Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

  • Shizu Hamono GEN Japoński nóż Gyuto 18cm VG-10

    151.34  Dodaj do koszyka

    Shizu Hamono szczyci się wytwarzaniem noży, które bezbłędnie łączą estetykę z niezwykłą funkcjonalnością, wybitny podmiot w dziedzinie tradycyjnej ręcznie wykonanej sztuki wytwarzania z wykorzystaniem uświęconej tradycją techniki i stosowania najwyższej jakości materiałów

    Dane techniczne:
    Rękojeść: D Shape Pakkawood
    Stal: Damast VG10
    Twardość / HRC: 60/62
    Waga: 142 g
    Długość ostrza: 183 mm
    Długość całkowita: 323 mm
    Grubość grzbietu u podstawy: 2,2 mm
    Wysokość ostrza: 38,6 mm
    Wyprodukowano w Japonii

    Gyuto – nóż, który idealnie nadaje się do krojenia mięsa, drobiu, siekania warzyw i owoców, a także delikatnego filetowania ryb. Dzięki niemu unikniesz problemu odrapanych kawałków, które mogą zniszczyć Twoje kulinarne arcydzieła.
    Shizu Hamono wyróżnia się japońską stalą najwyższej jakości oraz wygodnym uchwytem, który zapewnia komfort podczas pracy.
    Gwarantujemy, że po doświadczeniu pracy z tym nożem, już nigdy nie będziesz chciał wrócić do innych narzędzi kuchennych.

    Wybierz Gyuto i poczuj różnicę, jaką może zrobić doskonały nóż w Twojej kuchni.

  • Satake Tomoko 420J2 Chiński Tasak do siekania 18cm

    53.40  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Chiński Tasak do siekania 18cm

    Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 28,7 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 8,3 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 288 g

  • Tojiro Hammered VG-10 Nóż Santoku 17cm

    137.35  Dodaj do koszyka

    Tojiro Hammered VG-10 Nóż Santoku 17cm

    Wielofunkcyjny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, ziół, mięsa i ryb. Jak każdy nóż Santoku, także i ten posiada charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do salaterki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – drewno magnoliowe
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – dwustronny
    Waga – ok. 136 g

  • Satake Sword Smith Nóż Mini Santoku 15cm

    27.75  Dodaj do koszyka

    Sword Smith Satake Nóż Mini Santoku 15 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 27,3 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 89 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm

    223.63  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 cm
    Długość ostrza – 27 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – ok. 2,2 mm
    Waga – ok. 301 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 175 g

  • Tojiro Zen Black VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

    135.02  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny szefa kuchni 18 cm Tojiro Zen Black

    Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 105 g

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

320 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top