Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 1–20 z 271 wyników
Tojiro Basic VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm
77.07 € Dodaj do koszykaTojiro Basic VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Rękojeść – pakkawood
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Waga – ok. 128 gTamahagane Bamboo VG-5 Nóż Chiński do siekania 17,5cm
152.02 € Dodaj do koszykaTamahagane Bamboo VG-5 Nóż Chiński do siekania 17,5cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,7 cm
Długość ostrza – 17,5 cm
Szerokość klingi – 8,3 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 367 gBunmei Nóż szefa kuchni 20cm
70.04 € Dodaj do koszykaBunmei Nóż Szefa kuchni 20 cm
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 56-57 HRC
Długość całkowita – 33,9 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 3,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 123 gTojiro Basic VG-10 Nóż Szefa kuchni 20 cm
84.09 € Dodaj do koszykaTojiro Basic VG-10 Nóż Szefa kuchni 20 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas rozmaitych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Szerokie, cienkie ostrze szybko i dokładnie kroi większe produkty, np. warzywa dyniowate czy arbuzy, co pozwala zaoszczędzić cenny czas. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element wyposażenia w każdej kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Rękojeść – pakkawood
Długość całkowita – 32,8 cm
Długość ostrza – 20,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,3 mm
Waga – ok. 127 gTamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm
130.94 € Dodaj do koszykaTamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 17,5 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 196 gTojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
140.31 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 190 gKanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Kiritsuke 21 cm + Saya
702.49 € Dodaj do koszykaKanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Kiritsuke 21 cm + Saya
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń szybkotnąca stal proszkowa SG2 okuta stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35,5 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 146 gSatake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Santoku 17cm
41.93 € Dodaj do koszykaSatake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – Rdzewna stal SK-5
Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość – 62 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 110 gSatake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 2 noży Santoku+Sashimi
86.44 € Dodaj do koszykaSatake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 2 noży kuchennych Santoku+Sashimi
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z rdzewnej stali SK-5 hartowane do twardości 62 HRC. W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż Yanagi-Sashimi 21 cm to idealny wybór dla każdego miłośnika przygotowywania sushi. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Santoku 17 cm
Ostrze – Rdzewna stal SK-5
Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość – 62 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 110 gSatake Yoshimitsu Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm
Ostrze – Rdzewna stal SK-5
Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość – 62 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 80 gSatake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 6 noży
231.66 € Dodaj do koszykaSatake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 6 noży
Zestaw 6 noży kuchennych w opakowaniu idealnie nadaję się na prezent. Noże wykonane z rdzewnej stali SK-5 hartowane do twardości 62 HRC, to świetny wybór dla każdego miłośnika stali rdzewnych.
W skład zestawu wchodzi:
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Usuba 16 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 15 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Yanagi-Sashimi 21 cmShizu Hamono GEN Japoński nóż Gyuto 18cm VG-10
152.02 € Dodaj do koszykaShizu Hamono szczyci się wytwarzaniem noży, które bezbłędnie łączą estetykę z niezwykłą funkcjonalnością, wybitny podmiot w dziedzinie tradycyjnej ręcznie wykonanej sztuki wytwarzania z wykorzystaniem uświęconej tradycją techniki i stosowania najwyższej jakości materiałów
Dane techniczne:
Rękojeść: D Shape Pakkawood
Stal: Damast VG10
Twardość / HRC: 60/62
Waga: 142 g
Długość ostrza: 183 mm
Długość całkowita: 323 mm
Grubość grzbietu u podstawy: 2,2 mm
Wysokość ostrza: 38,6 mm
Wyprodukowano w JaponiiGyuto – nóż, który idealnie nadaje się do krojenia mięsa, drobiu, siekania warzyw i owoców, a także delikatnego filetowania ryb. Dzięki niemu unikniesz problemu odrapanych kawałków, które mogą zniszczyć Twoje kulinarne arcydzieła.
Shizu Hamono wyróżnia się japońską stalą najwyższej jakości oraz wygodnym uchwytem, który zapewnia komfort podczas pracy.
Gwarantujemy, że po doświadczeniu pracy z tym nożem, już nigdy nie będziesz chciał wrócić do innych narzędzi kuchennych.Wybierz Gyuto i poczuj różnicę, jaką może zrobić doskonały nóż w Twojej kuchni.
Satake Tomoko 420J2 Chiński Tasak do siekania 18cm
53.64 € Dodaj do koszykaSatake Tomoko Chiński Tasak do siekania 18cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno naturalne
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 28,7 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 8,3 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 288 gTojiro Hammered VG-10 Nóż Santoku 17cm
137.97 € Dodaj do koszykaTojiro Hammered VG-10 Nóż Santoku 17cm
Wielofunkcyjny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, ziół, mięsa i ryb. Jak każdy nóż Santoku, także i ten posiada charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do salaterki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 136 gSatake Sword Smith Nóż Mini Santoku 15cm
27.87 € Dodaj do koszykaSword Smith Satake Nóż Mini Santoku 15 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27,3 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 89 gTojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm
224.64 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – ok. 2,2 mm
Waga – ok. 301 gTojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm
126.26 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 175 gTojiro Zen Black VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
135.63 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny szefa kuchni 18 cm Tojiro Zen Black
Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 105 gTojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
292.57 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,2 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Waga – ok. 220 gKanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 18 cm
77.07 € Dodaj do koszykaKanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 108 gSatake Misaki Nóż Szefa kuchni 21 cm
37.24 € Dodaj do koszykaSatake Misaki Nóż Szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno kauczukowe
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,4 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 100 g
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.