Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 21–40 z 72 wyników

Produktow na stronie
  • Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    135.63  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść: drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 152 g

  • Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm

    100.49  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 61-64 HRC
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,63 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 176 g

     

  • Nóż do warzyw żłobiony 18cm | Global G-81

    112.20  Dodaj do koszyka

    Nóż do warzyw żłobiony 18cm | Global G-81

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 194 g

  • Nóż do warzyw 14cm | Global G-102

    88.78  Dodaj do koszyka

    Nóż do warzyw 14cm | Global G-102

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 26,6 cm
    Długość ostrza – 14,0 cm
    Szerokość klingi – 4,1 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 153 g

  • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    126.26  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Tojiro Pro Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 161 g

  • Satake Macaron Pink Nóż Nakiri 17 cm

    27.87  Dodaj do koszyka

    Satake Macaron Pink Nóż Nakiri 17 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC 
    Długość całkowita – 30,8 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 128 g

  • Satake Masamune Nóż Nakiri 16 cm

    34.90  Dodaj do koszyka

    Satake Masamune Nóż Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 113 g

  • Satake Noushu Nóż Nakiri 16cm w drewnianym pudełku

    53.64  Dodaj do koszyka

    Satake Noushu Nóż Nakiri 16cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 205 g

  • Satake Saku PP Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    63.01  Dodaj do koszyka

    Satake Saku PP Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Dane techniczne Nóż Santoku:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 104 g

    Dane techniczne Nóż Nakiri:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31,1 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 135 g

  • Satake Unique Shirogami Nóż Nakiri 17cm w drewnianym pudełku

    107.52  Dodaj do koszyka

    Satake Unique Shirogami Nóż Nakiri 17cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna Shirogami #2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,4 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 188 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm

    229.32  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 209 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm

    229.32  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,2 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 187 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Nakiri 16,5cm

    421.40  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Nakiri 16,5cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – kompozyt corian
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza –  16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 2,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 193 g

  • Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm

    53.64  Dodaj do koszyka

    Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm

    Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 20,8 x 6,3 x 8,6 cm
    Waga – 49 g

  • Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm

    264.46  Dodaj do koszyka

    Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm

    Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
    Rękojeść – drewno różane
    Twardość – 61-63 HRC
    Długość całkowita – 32,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 3,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 162 g

  • Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm

    175.45  Dodaj do koszyka

    Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm

    Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
    Rękojeść – drewno różane
    Twardość – 61-63 HRC
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 4,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 110 g

  • Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm

    280.86  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze –  laminat 3 warstwowy – rdzeń ze stali węglowej Aogami Super
    Rękojeść – skręcona ośmiokątna drewno hinoki
    Twardość – 63-65 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,7 cm
    Długość ostrza –  16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 175 g

  • Satake Nashiji Natural Zestaw Santoku + Nakiri

    84.09  Dodaj do koszyka

    Zestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Nakiri 16 cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 120 g  

    Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Santoku 17 cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 90 g

  • Satake Swordsmith Nóż do pieczywa 21cm

    30.22  Dodaj do koszyka

    Satake Swordsmith Nóż do pieczywa 21cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 35,4 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 105 g

  • Satake Tomoko Zestaw Santoku + Nakiri

    55.98  Dodaj do koszyka

    Zestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Tomoko Nóż Santoku 17cm

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 28,5 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 95 g

    Satake Tomoko Nóż Nakiri 16cm

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 28,5 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 97 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

72 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top