Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 61–80 z 284 wyników
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Szefa kuchni 24 cm
269.14 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 39,5 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 196 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Szefa kuchni 21 cm
231.66 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 36,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 160 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Santoku 17 cm
222.30 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Santoku 17 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Kengata 16 cm
222.30 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Kengata 16 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 140 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 24 cm
269.14 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 39,5 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 194 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 21 cm
231.66 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 36,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 169 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Santoku 17 cm
222.30 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Santoku 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Kengata 16 cm
222.30 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Kengata 16 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 139 gTamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Kengata 19,5 cm
147.34 € Dodaj do koszykaTamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Kengata 19,5 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,0 cm
Długość ostrza – 19,5 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 200 gTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
198.87 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 242 gTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
374.55 € Dodaj do koszykaTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 284 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
210.58 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 m
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 258 gTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Santoku 17 cm
163.73 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Santoku 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Waga – ok. 177 gTojiro Shippu VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
360.50 € Dodaj do koszykaTojiro Shippu VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 52,3 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – 2,4 mm
Waga – ok. 186 gTojiro Zen VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
224.64 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 42,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – 2,4 mm
Waga – ok. 193 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
318.33 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – 3,3 mm
Waga – 325 gTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Szefa kuchni 18 cm
163.73 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Waga – ok. 173 gSatake Masamune Nóż Szefa kuchni 21 cm
39.59 € Dodaj do koszykaSatake Masamune Nóż Szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno brzoza
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 95 gKanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Szefa kuchni 21 cm
435.45 € Dodaj do koszykaKanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
Twardość – 61-62 HRC
Długość całkowita – 37,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 2,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 135 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm
538.52 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna – rdzeń VG-10
Rękojeść: eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 259 g