Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 21–40 z 181 wyników
Kanetsune 940 VG-1 Nóż uniwersalny 13,5 cm
98.15 € Dodaj do koszykaKanetsune 940 VG-1 Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 59-60 HRC
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 78 gKanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż uniwersalny 13,5 cm
276.17 € Dodaj do koszykaKanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna VG-10
Rękojeść – brązowe drewno pakka
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 26,0 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 63 gKanetsune Minamo-kaze Nóż uniwersalny 13,5 cm
433.11 € Dodaj do koszykaKanetsune Minamo-kaze Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, szczególnie praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna ZA-18
Rękojeść – czerwone drewno pakka
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 66 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż uniwersalny 15 cm
173.10 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż uniwersalny 15 cm
Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 28,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 79 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż uniwersalny 15 cm
173.10 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż uniwersalny 15 cm
Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 28,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 88 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż uniwersalny 15 cm
173.10 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż uniwersalny 15 cm
Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 28,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 86 gTojiro DP3 Zestaw Nóż Szefa kuchni 21 cm + Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm
348.79 € Dodaj do koszykaTojiro DP3 Zestaw Nóż Szefa kuchni 21 cm + Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm
Zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.
Dane techniczne nóż uniwersalny 12 cm
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 62 gDane techniczne Santoku 17 cm
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 175 gDane techniczne Szefa kuchni 21 cm
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 190 gTojiro Shippu Zestaw Uniwersalny 13 cm + Santoku 16,5 cm
294.91 € Dodaj do koszykaTojiro Shippu Zestaw Uniwersalny 13 cm + Santoku 16,5 cm
Zestaw dwóch profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.
Dane techniczne nóż uniwersalny 13 cm
Ostrze – stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,1 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – ok. 1,4 mm
Waga – ok. 55 gDane techniczne Santoku 16,5 cm
Ostrze – stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 175 gTojiro DP37 Nóż Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm
304.28 € Dodaj do koszykaTojiro DP37 Nóż Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm
Zestaw dwóch profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.
Dane techniczne nóż uniwersalny 12 cm
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 22,9 cm
Długość ostrza –12 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,6 mm
Waga – ok. 60 gDane techniczne Santoku 17 cm
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 175 gSatake Misaki Nóż uniwersalny 12 cm
27.87 € Dodaj do koszykaSatake Misaki Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno kauczukowe
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 85 gSatake Masamune Zestaw 5 noży w drewnianym pudełku
175.45 € Dodaj do koszykaSatake Masamune Zestaw 5 noży w drewnianym pudełku
Noże kuchenne z serii Satake Masamune to doskonałe wprowadzenie do noży japońskich. Świetne klingi wykonane ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej o twardości 56-58 HRC, którą cechuje świetna odporność na korozję oraz łatwość ostrzenia. Rękojeść zabezpieczono pierścieniem z tworzywa, który zapobiega wysunięciu się klingi. Niska waga noża sprawia, że nawet podczas długiej pracy nasza dłoń się nie męczy. Jest to doskonały wybór dla osób ceniących w kuchni proste rozwiązania ze świetnymi właściwościami noży.
W skład zestawu wchodzi:
Satake Masamune Nóż uniwersalny 12 cm
Satake Masamune Nóż Nakiri 16 cm
Satake Masamune Nóż Deba 16 cm
Satake Masamune Nóż Santoku 17 cm
Satake Masamune Nóż Sashimi 20,5 cmKanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż uniwersalny 13,5 cm
245.72 € Dodaj do koszykaKanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
Twardość – 61-62 HRC
Długość całkowita – 26,3 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3,4 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 75 gKanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Bunka 17 cm
351.13 € Dodaj do koszykaKanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Bunka 17 cm
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
Twardość – 61-62 HRC
Długość całkowita – 30,6 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 2,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 118 gKanetsune 555 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 13,5 cm
51.30 € Dodaj do koszykaKanetsune 555 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, szczególnie praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,8 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 75 gTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż uniwersalny 13,5 cm
123.91 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – Micarta
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 86 gTakeshi Saji SRS-13 Nóż uniwersalny 13 cm
374.55 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji SRS-13 Nóż uniwersalny 13 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SRS-13
Rękojeść – róg jeleni
Twardość – 64 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13,0 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – ok. 1,88 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 132 gKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż uniwersalny 13,5 cm
133.28 € Dodaj do koszykaKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż uniwersalny 13,5 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy rdzeń ze stali rdzewnej Aogami#2 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 77 gKanetsune AUS-8 Nóż kuchenny uniwersalny ząbkowany 11 cm
37.24 € Dodaj do koszykaKanetsune AUS-8 Nóż kuchenny uniwersalny ząbkowany 11 cm
Praktyczny nóż kuchenny uniwersalny, który z łatwością przecina miękkie produkty, np. dojrzałe pomidory czy soczyste steki – bez uszkadzania ich wnętrza. Wystarczy wykonać delikatny ruch w poziomie, żeby pokroić warzywa o twardej skórce, chrupiące pieczywo czy kanapki. Mikroząbki sprawiają, że nóż zachowuje ostrość przez długi czas.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-8
Rękojeść -Kebony Maple
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 22,5 cm
Długość ostrza – 11 cm
Szerokość klingi – 1,8 cm
Grubość klingi – 0,95 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 34 gKanetsune AUS-8 Nóż do obierania 6 cm
32.56 € Dodaj do koszykaKanetsune AUS-8 Nóż do obierania 6 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-8
Rękojeść – Kebony Maple
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 17,5 cm
Długość ostrza – 6 cm
Szerokość klingi – 1,4 cm
Grubość klingi – 1,29 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny asymetryczny
Waga – ok. 27 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm
53.64 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 1,23 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 56 g