Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 41–60 z 236 wyników
Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż uniwersalny 13,5 cm
245.72 € Dodaj do koszykaKanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
Twardość – 61-62 HRC
Długość całkowita – 26,3 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3,4 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 75 gKanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm
304.28 € Dodaj do koszykaKanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
Twardość – 61-62 HRC
Długość całkowita – 30,6 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – 2,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 139 gKanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Bunka 17 cm
351.13 € Dodaj do koszykaKanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Bunka 17 cm
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
Twardość – 61-62 HRC
Długość całkowita – 30,6 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 2,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 118 gKanetsune 555 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 13,5 cm
51.30 € Dodaj do koszykaKanetsune 555 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, szczególnie praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,8 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 75 gTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż uniwersalny 13,5 cm
123.91 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – Micarta
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 86 gTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm
163.73 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 60 HRC +/-1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 190 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
421.40 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna – rdzeń VG-10
Rękojeść: eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Waga – ok. 206 gTakeshi Saji SRS-13 Nóż uniwersalny 13 cm
374.55 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji SRS-13 Nóż uniwersalny 13 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SRS-13
Rękojeść – róg jeleni
Twardość – 64 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13,0 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – ok. 1,88 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 132 gKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż uniwersalny 13,5 cm
133.28 € Dodaj do koszykaKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż uniwersalny 13,5 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy rdzeń ze stali rdzewnej Aogami#2 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 77 gKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm
173.10 € Dodaj do koszykaKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy rdzeń ze stali rdzewnej Aogami#2 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 169 gDreweniana Saya Kanetsune ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm
41.93 € Dodaj do koszykaDreweniana Saya Kanetsune ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm
Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany przez Kanetsune. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna, które dodatkowo zostało zabezpieczone specjalnym lakierem.
Lista pasujących noży:
– KC-421
Dane techniczne:
Wymiary – 19 x 6,2 x 1,2 cm
Waga – ok. 40 gKanetsune AUS-8 Nóż kuchenny uniwersalny ząbkowany 11 cm
37.24 € Dodaj do koszykaKanetsune AUS-8 Nóż kuchenny uniwersalny ząbkowany 11 cm
Praktyczny nóż kuchenny uniwersalny, który z łatwością przecina miękkie produkty, np. dojrzałe pomidory czy soczyste steki – bez uszkadzania ich wnętrza. Wystarczy wykonać delikatny ruch w poziomie, żeby pokroić warzywa o twardej skórce, chrupiące pieczywo czy kanapki. Mikroząbki sprawiają, że nóż zachowuje ostrość przez długi czas.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-8
Rękojeść -Kebony Maple
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 22,5 cm
Długość ostrza – 11 cm
Szerokość klingi – 1,8 cm
Grubość klingi – 0,95 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 34 gKanetsune AUS-8 Nóż do obierania 6 cm
32.56 € Dodaj do koszykaKanetsune AUS-8 Nóż do obierania 6 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-8
Rękojeść – Kebony Maple
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 17,5 cm
Długość ostrza – 6 cm
Szerokość klingi – 1,4 cm
Grubość klingi – 1,29 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny asymetryczny
Waga – ok. 27 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm
53.64 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 1,23 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 56 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Nakiri 16,5 cm
65.35 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,35 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 145 gKanetsune 5500 VG-2 Nóż Nakiri 16,5 cm
77.07 € Dodaj do koszykaKanetsune 5500 VG-2 Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna VG-2
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58-59 HRC
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 118 gKanetsune 400 Shirogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm
201.21 € Dodaj do koszykaKanetsune 400 Shirogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna Shirogami#2 okuty żelazem
Rękojeść – drewno sandałowe
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5,4 cm
Grubość klingi – ok. 2,6 mm taperowany do 1,13 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 141 gKanetsune 3000 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
135.63 € Dodaj do koszykaKanetsune 3000 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść: drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 152 gKanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm
100.49 € Dodaj do koszykaKanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 61-64 HRC
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,63 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 176 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
388.61 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10
Rękojeść – eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,5 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 94 g