Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 61–80 z 127 wyników
Satake Tomoko Zestaw Santoku + Nakiri
55.98 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Satake Tomoko Nóż Santoku 17cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno naturalne
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 28,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 95 gSatake Tomoko Nóż Nakiri 16cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno naturalne
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 28,5 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 97 gSatake Unique Sai VG-10 Nóż Nakiri 17cm
133.28 € Dodaj do koszykaSatake Unique Sai Nóż Nakiri 17cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-10 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,6 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 188 gMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż do obierania 9cm
187.16 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Splash Nóż do obierania 9cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21,2 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 76 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż do obierania 9cm
163.73 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż do obierania 9cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 20,3 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 66 gTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Nakiri 16cm
91.12 € Dodaj do koszykaTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Nakiri 16 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-6A
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27,9 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 158 gTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do obierania 9cm
79.41 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do obierania 9 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21,0 cm
Długość ostrza – 9 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 81 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18cm
159.05 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,2 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – 193 ok. gGlobal Zestaw noży w gładkim bloku 11cz.
1,053.85 € Dodaj do koszykaGlobal Zestaw noży w gładkim bloku 11 częściowy
Zestaw zawiera:
Nóż szefa kuchni 20 cm | Global G-2
Nóż do porcjowania 21 cm | Global G-3
Nóż do warzyw 18 cm | Global G-5
Nóż do pieczywa 22 cm | Global G-9
Nóż do wykrawania, elastyczny 16 cm | Global G-21
Nóż kuchenny 11 cm | Global GS-1
Nóż do warzyw 14 cm | Global GS-5
Nóż uniwersalny, elastyczny 15 cm | Global GS-11
Nóż do obierania 8 cm | Global GSF-15
Nóż uniwersalny 11 cm | Global GSF-22
Global Ceramiczny musak 24 cm | Global G-45
Stalowy Blok marki Global
Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Satake Satoru Zestaw 3 noży kuchennych
112.20 € Dodaj do koszykaZestaw 3 noży kuchennych Satake Satoru w drewnianym pudełku
Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce oraz nóż do obiernia idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dane techniczne nóż Szefa kuchni:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,1 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 2,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 173 gDane techniczne nóż uniwersalny:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 172 gDane techniczne nóż do obierania:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 21,7 cm
Długość ostrza – 10 cm
Szerokość klingi – 1,9 cm
Grubość klingi – ok. 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 70 gTojiro Hammered VG-10 Nóż do obierania 9cm
84.09 € Dodaj do koszykaTojiro Hammered VG-10 Nóż do obierania 9cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21,3 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,4 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 43 gSatake Megumi 420J2 Nóż uniwersalny 12 cm
20.85 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,3 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 55 gSatake Satoru Nóż do obierania 10 cm
30.22 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny do obierania 10 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 21,7 cm
Długość ostrza – 10 cm
Szerokość klingi – 1,9 cm
Grubość klingi – ok. 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 70 gBunmei Nóż do obierania 9cm
67.70 € Dodaj do koszykaBunmei Nóż do obierania 9 cm
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do obierania owoców i warzyw, pomocny także w czynnościach wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Cienkie, ostro zakończone ostrze połączone z wygodną, płaską rękojeścią ułatwia kontrolę nad nożem i eliminuje uczucie dyskomfortu.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 56-57 HRC
Długość całkowita – 21,8 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 55 gSatake Sword Smith Nóż uniwersalny 12cm
25.53 € Dodaj do koszykaSword Smith Satake Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symrtyczny
Waga – ok. 54 gSatake Macaron White Nóż Nakiri 17 cm
27.87 € Dodaj do koszykaMacaron White Satake Nóż Nakiri 17 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,2 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 123 gSatake Macaron White Nóż uniwersalny 12 cm
23.19 € Dodaj do koszykaMacaron White Satake Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 23,5 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – 1,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 46 gSatake Saku Nóż Nakiri 17 cm
27.87 € Dodaj do koszykaSatake Saku Nóż Nakiri 17 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,1 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 135 gSatake Saku Nóż uniwersalny 12 cm
20.85 € Dodaj do koszykaSatake Saku Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 23,4 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – 1,1 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 49 gSatake Tomoko 420J2 Nóż uniwersalny 15cm
23.19 € Dodaj do koszykaSatake Tomoko Nóż uniwersalny 15 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno naturalne
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 110 gSatake Sakura Nóż uniwersalny 13,5 cm
46.61 € Dodaj do koszykaSatake Sakura Nóż uniwersalny 13,5 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 100 g