Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 1–20 z 127 wyników

Produktow na stronie
  • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm

    130.94  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm

    unkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 207 g

  • Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17cm R-2

    679.07  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17 cm R-2

     

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 261 g

  • Satake Megumi 420J2 Nóż Nakiri 16cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Satake Megumi Nóż Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 95 g

  • Tojiro Hammered VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    137.97  Dodaj do koszyka

    Tojiro Hammered VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – drewno magnoliowe
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,2 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – dwustronny
    Waga – ok. 166 g

  • Tojiro Shippu VG-10 Nóż uniwersalny 13cm

    114.54  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Shippu 

    Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, często się przydaje jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25 cm
    Długość ostrza – 13 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 45 g

     

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 9cm

    84.09  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 9cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość –  60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Waga – ok. 50 g

  • Shizu Hamono Morinoki Japoński nóż uniwersalny 12cm DSR1k6

    32.56  Dodaj do koszyka

    Wyprodukowany przez Shizu Hamono Co. w Seki, Gifu, nóż Morinoki 12cm pełni funkcje Twojego kuchennego “pomocnika” w przygotowywaniu potraw a także obierania warzyw i owoców.
    Wyglądająca bardzo surowo, wizualnie prosta konstrukcja tego noża doskonale maskuje ostrość i ergonomie – wystarczy jedna interakcja jeden dotyk po którym stwierdzisz że to Twój najlepszy towarzysz w kulinarnych podrózach

    Specyfikacje Techniczne
    Ostrze : stal nierdzewna (DSR1k6)
    Twardość: 58 HRC
    Rękojeść: japońska zelkova (naturalne drewno)
    Długość całkowita 230 mm
    Długość ostrza 120 mm
    Waga 50g
    Wyprodukowano w Seki City, Japonia

    *Rękojeść jest ciemniejsza niż na zdjęciu
    Doświadcz elegancji, funkcjonalności i niezawodności, jakie oferuje nóż Shizu Hamono spraw, aby przygotowywanie posiłków było sztuką przyjemności

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm

    91.12  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm

    Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 82 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż uniwersalny 15 cm

    173.10  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż uniwersalny 15 cm

    Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 28,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 81 g

  • Kanetsune 940 VG-1 Nóż Nakiri 16,5 cm

    130.94  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 940 VG-1 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 59-60 HRC
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok.  172 g

     

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż uniwersalny 15 cm

    173.10  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż uniwersalny 15 cm

    Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 28,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 79 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż uniwersalny 15 cm

    173.10  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż uniwersalny 15 cm

    Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 28,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 88 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż uniwersalny 15 cm

    173.10  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż uniwersalny 15 cm

    Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 28,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 86 g

  • Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    210.58  Dodaj do koszyka

    Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z rdzewnej stali hartowane do twardości 61 HRC. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Unique Sai Nóż Santoku 17cm

    Ostrze – stal rdzewna Shirogami #2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 173 g

    Satake Unique Sai Nóż Nakiri 17cm

    Ostrze – stal rdzewna Shirogami #2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,6 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 188 g

  • Satake Unique Sai VG-10 Zestaw Nóż Santoku +Nakiri

    262.12  Dodaj do koszyka

    Satake Unique Sai VG-10 Zestaw Nóż Santoku +Nakiri

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane znierdzewnej stali hartowane do twardości 60 HRC. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Unique Sai Nóż Santoku 17cm

    Ostrze – stal nierdzewna VG-10
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 173 g

    Satake Unique Sai Nóż Nakiri 17cm

    Ostrze – stal nierdzewna VG-10
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,6 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 188 g

  • Satake Misaki Nóż uniwersalny 12 cm

    27.87  Dodaj do koszyka

    Satake Misaki Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno kauczukowe
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 85 g

  • Satake Misaki Nóż Nakiri 16 cm

    32.56  Dodaj do koszyka

    Satake Misaki Nóż Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno kauczukowe
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 85 g

  • Satake Masamune Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    74.72  Dodaj do koszyka

    Zestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowanej do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Masamune Nóż Santoku 17 cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 82 g

    Satake Masamune Nóż Nakiri 16 cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 113 g

  • Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm

    304.28  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
    Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 30,6 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5,2 cm
    Grubość klingi – 2,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga  ok. 139 g

  • Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm

    163.73  Dodaj do koszyka

    Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
    Rękojeść – micarta
    Twardość – 60 HRC +/-1 
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Waga – ok. 190 g

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

127 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top