Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 1–20 z 127 wyników
Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm
130.94 € Dodaj do koszykaTamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm
unkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 207 gTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17cm R-2
679.07 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17 cm R-2
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
Rękojeść – kość bycza
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Waga – ok. 261 gSatake Megumi 420J2 Nóż Nakiri 16cm
23.19 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – ok. 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 95 gTojiro Hammered VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
137.97 € Dodaj do koszykaTojiro Hammered VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,2 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 166 gTojiro Shippu VG-10 Nóż uniwersalny 13cm
114.54 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Shippu
Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, często się przydaje jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 45 gTojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 9cm
84.09 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 9cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21 cm
Długość ostrza – 9 cm
Szerokość klingi – 2,3 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 50 gShizu Hamono Morinoki Japoński nóż uniwersalny 12cm DSR1k6
32.56 € Dodaj do koszykaWyprodukowany przez Shizu Hamono Co. w Seki, Gifu, nóż Morinoki 12cm pełni funkcje Twojego kuchennego “pomocnika” w przygotowywaniu potraw a także obierania warzyw i owoców.
Wyglądająca bardzo surowo, wizualnie prosta konstrukcja tego noża doskonale maskuje ostrość i ergonomie – wystarczy jedna interakcja jeden dotyk po którym stwierdzisz że to Twój najlepszy towarzysz w kulinarnych podrózachSpecyfikacje Techniczne
Ostrze : stal nierdzewna (DSR1k6)
Twardość: 58 HRC
Rękojeść: japońska zelkova (naturalne drewno)
Długość całkowita 230 mm
Długość ostrza 120 mm
Waga 50g
Wyprodukowano w Seki City, Japonia*Rękojeść jest ciemniejsza niż na zdjęciu
Doświadcz elegancji, funkcjonalności i niezawodności, jakie oferuje nóż Shizu Hamono spraw, aby przygotowywanie posiłków było sztuką przyjemnościTamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm
91.12 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm
Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 82 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż uniwersalny 15 cm
173.10 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż uniwersalny 15 cm
Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 28,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 81 gKanetsune 940 VG-1 Nóż Nakiri 16,5 cm
130.94 € Dodaj do koszykaKanetsune 940 VG-1 Nóż Nakiri 16,5 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 59-60 HRC
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 172 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż uniwersalny 15 cm
173.10 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż uniwersalny 15 cm
Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 28,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 79 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż uniwersalny 15 cm
173.10 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż uniwersalny 15 cm
Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 28,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 88 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż uniwersalny 15 cm
173.10 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż uniwersalny 15 cm
Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 28,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 86 gSatake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
210.58 € Dodaj do koszykaSatake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z rdzewnej stali hartowane do twardości 61 HRC. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Satake Unique Sai Nóż Santoku 17cm
Ostrze – stal rdzewna Shirogami #2
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 173 gSatake Unique Sai Nóż Nakiri 17cm
Ostrze – stal rdzewna Shirogami #2
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,6 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 188 gSatake Unique Sai VG-10 Zestaw Nóż Santoku +Nakiri
262.12 € Dodaj do koszykaSatake Unique Sai VG-10 Zestaw Nóż Santoku +Nakiri
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane znierdzewnej stali hartowane do twardości 60 HRC. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Satake Unique Sai Nóż Santoku 17cm
Ostrze – stal nierdzewna VG-10
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 173 gSatake Unique Sai Nóż Nakiri 17cm
Ostrze – stal nierdzewna VG-10
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,6 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 188 gSatake Misaki Nóż uniwersalny 12 cm
27.87 € Dodaj do koszykaSatake Misaki Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno kauczukowe
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 85 gSatake Misaki Nóż Nakiri 16 cm
32.56 € Dodaj do koszykaSatake Misaki Nóż Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno kauczukowe
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 85 gSatake Masamune Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
74.72 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowanej do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Satake Masamune Nóż Santoku 17 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno brzoza
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 82 gSatake Masamune Nóż Nakiri 16 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno brzoza
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 113 gKanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm
304.28 € Dodaj do koszykaKanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
Twardość – 61-62 HRC
Długość całkowita – 30,6 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – 2,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 139 gTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm
163.73 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 60 HRC +/-1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 190 g
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.