Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 61–80 z 102 wyników
Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm
116.89 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm
Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 2,0 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 125 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18cm
159.05 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,2 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – 193 ok. gTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21cm
170.76 € Dodaj do koszykaTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 2,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
Waga – ok. 180 gTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24cm
184.82 € Dodaj do koszykaTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,2 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 2,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
Waga – ok. 195 gTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27cm
203.56 € Dodaj do koszykaTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 42,2cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 3,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
Waga – ok. 222 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Sujihiki 24cm
294.91 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż Sujihiki 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,9 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 155 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Zebra Nóż Sujihiki 27cm
351.13 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Zebra Nóż Sujihiki 27cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,1 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 179 gMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm
608.79 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 38,2 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 156 gSatake Megumi Zestaw 4 noży do steków
74.72 € Dodaj do koszykaZestaw 4 noży do steków w drewnianym pudełku
Komplet do serwowania steków łączy funkcjonalność tradycyjnego noża stołowego z nożem do porcjowania pieczeni czy wędlin. Jest to doskonały wybór dla pasjonatów mięs. Rękojeści noży zostały wykonane z drewna magnoliowego i zakończone pierścieniem z tworzywa.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,7 cm
Długość ostrza – 11,5 cm
Szerokość klingi – 1,9 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga noża – ok. 39 gSatake Satoru Nóż do porcjowania 21 cm
44.27 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm
Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,3 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 151 gSatake Macaron White Nóż Nakiri 17 cm
27.87 € Dodaj do koszykaMacaron White Satake Nóż Nakiri 17 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,2 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 123 gSatake Saku Nóż Nakiri 17 cm
27.87 € Dodaj do koszykaSatake Saku Nóż Nakiri 17 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,1 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 135 gBunmei Nóż Nakiri 18cm
67.70 € Dodaj do koszykaBunmei Nóż Nakiri 18 cm
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 56-57 HRC
Długość całkowita – 30,8 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 110 gEuropejski widelec do mięsa | Global GF-24
93.46 € Dodaj do koszykaEuropejski widelec do mięsa | Global GF-24
Europejski widelec marki Global do porcjowania mięsa, ostrze jest wykonane z jednego kawałka stali, z unikalną wypukłą krawędzią zapewniającą niezrównaną wydajność dwa ostrza świetnie trzymają pieczeń, aby się nie zsunęła.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna Cromova 18
Twardość ostrza – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość ostrza – 2,6 cm
Grubość głowni – 7 mm
Waga – 151 gTojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm
177.79 € Dodaj do koszykaTojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 8,0 mm
Waga – ok. 317 g
Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywaGlobal NI Nóż do porcjowania 23 cm
107.52 € Dodaj do koszykaGlobal NI Nóż kuchenny do porcjowania 23 cm GN-005
Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 37,0 cm
Długość ostrza – 23 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 200 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii Global NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.
Satake Megumi Zestaw nóż Santoku + Nakiri
51.30 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Profesjonalny japoński nóż Satake Megumi Classic, Santoku 17 cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 90 gProfesjonalny japoński nóż Satake Megumi Classic, Nakiri 16 cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – ok. 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 95 gSatake Katsu Zestaw nóż Santoku + Nakiri
86.44 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży kuchennych w drewnianym, prezentowym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Profesjonalny nóż kuchenny Santoku 17 cm
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gJapoński nóż kuchenny Nakiri 16 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gSatake Katsu Nóż Nakiri 16cm
41.93 € Dodaj do koszykaSatake Katsu Nóż kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gSatake Daichi Nóż do porcjowania 20cm
128.60 € Dodaj do koszykaSatake Daichi Nóż do porcjowania 20 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,2 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 g