Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 81–100 z 114 wyników

Produktow na stronie
  • Europejski widelec do mięsa | Global GF-24

    93.46  Dodaj do koszyka

    Europejski widelec do mięsa | Global GF-24

    Europejski widelec marki Global do porcjowania mięsa, ostrze jest wykonane z jednego kawałka stali, z unikalną wypukłą krawędzią zapewniającą niezrównaną wydajność dwa ostrza świetnie trzymają pieczeń, aby się nie zsunęła.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna Cromova 18
    Twardość ostrza – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość ostrza – 2,6 cm
    Grubość głowni – 7 mm
    Waga – 151 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

    177.79  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 8,0 mm
    Waga – ok. 317 g
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa

  • Global NI Nóż do pieczywa 21 cm

    91.12  Dodaj do koszyka

    Global NI Nóż kuchenny do pieczywa 21 cm GNM-09R

    Praktyczny nóż kuchenny z ząbkowaną krawędzią tnącą, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienkie ostrze gładko przecina nawet najtwardszą skórkę chleba, a szeroka klinga zwiększa przestrzeń między palcami a powierzchnią do krojenia. Oryginalny nóż do pieczywa marki Global może też służyć do krojenia i podawania kanapek, pomidorów, ananasów oraz innych owoców z twardą skórką.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 155 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii Global NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.

  • Global NI Nóż do porcjowania 23 cm

    107.52  Dodaj do koszyka

    Global NI Nóż kuchenny do porcjowania 23 cm GN-005

    Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 37,0 cm
    Długość ostrza – 23 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga
    – ok. 200 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii Global NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.

  • Satake Megumi Zestaw nóż Santoku + Nakiri

    51.30  Dodaj do koszyka

    Zestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Profesjonalny japoński nóż Satake Megumi Classic, Santoku 17 cm

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 90 g

    Profesjonalny japoński nóż Satake Megumi Classic, Nakiri 16 cm

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 95 g

  • Satake Katsu Zestaw nóż Santoku + Nakiri

    86.44  Dodaj do koszyka

    Zestaw 2 noży kuchennych w drewnianym, prezentowym pudełku

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Profesjonalny nóż kuchenny Santoku 17 cm

    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

     

    Japoński nóż kuchenny Nakiri 16 cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa  
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

  • Satake Katsu Nóż Nakiri 16cm

    41.93  Dodaj do koszyka

    Satake Katsu Nóż kuchenny Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

  • Satake Daichi Nóż do porcjowania 20cm

    128.60  Dodaj do koszyka

    Satake Daichi Nóż do porcjowania 20 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,2 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

  • Global SAI Nóż do warzyw 19cm

    168.42  Dodaj do koszyka

    Global SAI Nóż kuchenny do warzyw 19 cm SAI-04

    Specjalistyczny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić nawet duże produkty płynnym ruchem i szybko przenosić składniki do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 19 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 275 g

    Noże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.

    W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.

    Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.

  • Europejski nóż do wykrawania 15cm | Global GF-40

    116.89  Dodaj do koszyka

    Profesjonalny nóż kuchenny do wykrawania 15cm | Global GF-40

    Stosunkowo ciężki, specjalistyczny nóż, przeznaczony do trybowania większych części mięsa, takich jak szponder, udziec jagnięcy, szynka czy indyk. Zakończona ostrym czubkiem szersza klinga pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach i ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 28,8 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – 3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 180 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż do pieczywa 20cm (Original) | Global G-22

    102.83  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do pieczywa 20cm (Original) | Global G-22

    Praktyczny nóż z ząbkowaną krawędzią tnącą, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienkie ostrze gładko przecina nawet najtwardszą skórkę chleba, a szeroka klinga zwiększa przestrzeń między palcami a powierzchnią do krojenia. Oryginalny nóż do pieczywa marki Global może też służyć do krojenia i podawania kanapek, pomidorów, ananasów oraz innych owoców z twardą skórką.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 32,5 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Grubość klingi – 2 mm
    Waga – ok. 168 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Tojiro Shippu VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    184.82  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Shippu 

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,6 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 110 g

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

    126.26  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Zen Dąb 

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC  +/-1 
    Długość całkowita – 35,2 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 100 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    126.26  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,3 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 160 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    126.26  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 185 g

  • Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

    210.58  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Shippu Black 

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 105 g

  • Satake Tomoko 420J2 Nóż Nakiri 16cm

    25.53  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Nóż Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 28,5 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 97 g

  • Satake Tomoko 420J2 Nóż do pieczywa 20cm

    25.53  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Nóż do pieczywa 20 cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32,6 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,1 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 75 g

  • Satake Satoru Nóż Nakiri 16cm

    37.24  Dodaj do koszyka

    Satake Satoru Nóż kuchenny Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 175 g

  • Satake Nashiji Black Pakka Nóż Nakiri 16cm

    55.98  Dodaj do koszyka

    Satake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 120 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

114 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top