Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 281–299 z 299 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 16cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 16 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 28 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Waga – ok. 155 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż Santoku 18cm

    294.91  Dodaj do koszyka

    Tojiro Flash Nóż Santoku 18cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze doskonale sprawdzi się przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
    Rękojeść – micarta
    Twardość – 64 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,5 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 245 g

  • Tojiro Shippu VG-10 Nóż Santoku 16,5cm

    184.82  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Shippu

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,3 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 110 g

  • Tojiro Zen Black VG-10 Nóż Santoku 16,5cm

    135.63  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Zen Black

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 115 g 

  • Torba “Szefa kuchni” na 9 noży | Global

    58.33  Dodaj do koszyka

    Torba “Szefa kuchni” na 9 noży | Global G-666/09

    Poręczne, zwijane etui z solidnego, czarnego nylonu, w którym można bezpiecznie przenosić noże Global, a także je przechowywać. Torba jest zapina się na rzepy i posiada dziewięć kieszeni różnej wielkości. Umieszczone w niej noże nie ocierają się o siebie, co przedłuża żywotność ostrzy i chroni je przed stępieniem.

    – 9 kieszeni na różnej wielkości noże
    – Całość zapinana na rzepy
    – Materiał zewnętrzny: najwyższej jakości nylon

    Wysokiej klasy noże należą do najcenniejszych przedmiotów w życiu kucharza, wymagają więc odpowiedniego zabezpieczenia w transporcie i starannej pielęgnacji w przerwach od pracy. Akcesoria do przechowywania noży marki Global są niezwykle wytrzymałe i wykończone z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Doskonale się komponują z nowoczesną estetyką japońskich noży tej samej marki.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 510 x 160 mm
    Wymiary po rozłożeniu – 510 x 450 mm

     

  • Szwedzki nóż do filetowania 21cm | Global G-41

    137.97  Dodaj do koszyka

    Szwedzki nóż kuchenny do filetowania 21 cm | Global G-41

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 1,1 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 110 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18

    149.68  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18

    Praktyczny nóż ze zwężoną, elastyczną klingą, przeznaczony do filetowania ryb oraz innych kuchennych zadań, które wymagają precyzji i pełnej kontroli nad nożem. Można nim wycinać filety, zdejmować z ryb skórę, luzować drób, a także kroić duże porcje mięsa. Długa klinga pozwala uzyskać nawet bardzo duże filety i eliminuje problem straty produktu.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 37 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 166 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Profesjonalny nóż szefa kuchni 21cm | Global GF-33

    154.37  Dodaj do koszyka

    Profesjonalny nóż kuchenny szefa kuchni 21cm | Global GF-33

    Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas poważnych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Mocne, szerokie ostrze precyzyjnie dzieli i kroi różnego rodzaju produkty – zarówno mięso, jak i warzywa czy owoce. Ten stosunkowo masywny nóż polecany jest szczególnie kucharzom zawodowym.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 35,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 2,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 270 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Tojiro Shippu VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    219.95  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny szefa kuchni 21 cm Tojiro Shippu 

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35,3 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 120 g

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    229.32  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 200 g

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

    126.26  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – ok. 2,9 mm
    Waga – ok. 100 g

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

    126.26  Dodaj do koszyka

    Nóż szefa kuchni 18 cm Tojiro Zen Dąb 

    Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 115 g

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    140.31  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 120 g

  • Zestaw Starter: Nóż szefa kuchni G-2 + ostrzałka MinoSharp | Global G-2220GB

    130.94  Dodaj do koszyka

    Zestaw Starter: Nóż szefa kuchni G-2 + ostrzałka MinoSharp | Global G-2220GB

    Dwuczęściowy zestaw, w którym znajduje się bestsellerowy, wszechstronny Nóż szefa kuchni G-2 (gładkie ostrze, 20cm) oraz poręczna ceramiczna ostrzałka wodna MinoSharp, zaprojektowana specjalnie z myślą o utrzymaniu noży Global w perfekcyjnym stanie. Tak funkcjonalny komplet to niewątpliwie rozsądny pierwszy krok w tworzeniu kuchennej kolekcji noży, a ponieważ jest zapakowany w estetyczne pudełko, znakomicie posłuży jako prezent dla każdego miłośnika sztuki kulinarnej.

    Dane techniczne Global G-2:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 32,5 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 4,1 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 166 g

    Dane techniczne ostrzałka Minosharp:

    Białe koło – GRUBE ziarno
    Różowe koło – ŚREDNIE ziarno
    Długość – 20 cm
    Długość rączki – 12 cm
    Wysokość – 6,5 cm
    Szerokość – 4 cm

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Szwedzki nóż do filetowania, elastyczny 21cm | Global G-30

    137.97  Dodaj do koszyka

    Szwedzki nóż kuchenny do filetowania, elastyczny 21 cm | Global G-30

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 1,1 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 103 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż szefa kuchni 20cm | Global G-2

    102.83  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny szefa kuchni 20 cm | Global G-2

    Bestsellerowy, wielokrotnie nagradzany nóż kuchenny, przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 32,5 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 4,1 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 166 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

    180.13  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,2 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – ok. 2,2 mm
    Waga – ok. 240 g

     

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

    374.55  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 250 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    325.36  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardości – 60 HRC +/-1 
    Długość całkowita – 34,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Waga – ok. 225 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

299 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top