Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 201–220 z 299 wyników
Satake Oliver Nóż Santoku 17 cm
53.64 € Dodaj do koszykaOliver Satake Nóż Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – drewno oliwne
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetrycznny
Waga – ok. 165 gSatake Sword Smith Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
32.56 € Dodaj do koszykaSword Smith Satake Nóż Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 110 gSatake Sword Smith Nóż Szefa kuchni 18 cm
34.90 € Dodaj do koszykaSword Smith Satake Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,3 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 103 gSatake Sword Smith Nóż Santoku 17 cm
32.56 € Dodaj do koszykaSword Smith Satake Nóż Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 103 gSatake Macaron White Nóż Santoku 17 cm
27.87 € Dodaj do koszykaMacaron White Satake Nóż Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 106 gSatake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
27.87 € Dodaj do koszykaSatake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 86 gSatake Saku Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm
30.22 € Dodaj do koszykaSatake Saku Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm
Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,1 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 103 gSatake Saku Nóż Santoku 17 cm
27.87 € Dodaj do koszykaSatake Saku Nóż Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 104 gSatake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm
51.30 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,7 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 2,3 cm
Grubość klingi – ok. 3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
Waga – ok. 120 gSatake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm
39.59 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 38,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
Waga – ok. 102 gSatake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
34.90 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – ok. 23 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
Waga – ok. 80 gSatake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 18 cm
51.30 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 18 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – ok. 4,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
Waga – ok. 200 gSatake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm
39.59 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – ok. 4,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
Waga – 120 ok. gSatake MV Pakka Nóż Sashimi Yanagiba 20,5 cm
39.59 € Dodaj do koszykaMV Pakka Satake Nóż Sashimi 20,5 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno naturalne paka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,8 cm
Długość ostrza – 20,5 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 99 gSatake Sakura Nóż Mini Santoku 15 cm
58.33 € Dodaj do koszykaSatake Sakura Nóż Mini Santoku 15 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27,5 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 4,1 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 163 gSatake Sakura Nóż Santoku 18 cm
60.67 € Dodaj do koszykaSatake Sakura Nóż Santoku 18 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 28,8 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 172 gSatake Sakura Nóż Szefa kuchni 18 cm
60.67 € Dodaj do koszykaSatake Sakura Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,3 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi –1,6 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 168 gSatake Sakura Nóż Szefa kuchni 21 cm
67.70 € Dodaj do koszykaSatake Sakura Nóż Szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,3 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 177 gTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 18cm VG-10
444.82 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 18 cm VG-10
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,2 mm
Grubość klingi – 2,1 mm
Waga – ok. 220 gTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa 18cm R-2
655.64 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 18 cm R-2
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze noża szefa kuchni pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
Rękojeść – kość bycza
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Waga – ok. 220 g