Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 1–20 z 200 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro Basic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    77.07  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Rękojeść – pakkawood
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Waga – ok. 128 g

  • Tojiro Basic VG-10 Nóż uniwersalny 13,5 cm

    58.33  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic VG-10 Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Rękojeść – pakkawood
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Waga – ok. 68 g

  • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm

    130.94  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm

    unkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 207 g

  • Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17cm R-2

    679.07  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17 cm R-2

     

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 261 g

  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

    46.61  Dodaj do koszyka

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 80 g

  • Satake Megumi 420J2 Nóż Nakiri 16cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Satake Megumi Nóż Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 95 g

  • Tojiro Hammered VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    137.97  Dodaj do koszyka

    Tojiro Hammered VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – drewno magnoliowe
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,2 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – dwustronny
    Waga – ok. 166 g

  • Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż uniwersalny 13,5 cm + Saya

    465.91  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż uniwersalny 13,5 cm + Saya

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń szybkotnąca stal proszkowa SG2 okuta stalą nierdzewną
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,0 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 65 g

     

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż Bunka 16 cm

    121.57  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż Bunka 16 cm

    Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – micarta
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 180 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 24 cm

    135.63  Dodaj do koszyka

    Nóż Sashimi 24 cm Tojiro Shirogami 

    Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,5 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 2,8 mm
    Waga – ok. 131 g

  • Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

    37.24  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 24 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 38,5 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 102 g

     

  • Satake Nashiji Natural Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

    44.27  Dodaj do koszyka

    Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,3 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny symetryczny
    Waga – ok. 70 g

     

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 18cm

    105.17  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 18cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 28,9 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 3,1 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 80 g

  • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 12 cm

    32.56  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 12 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 3,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
    Waga – ok. 115 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm

    173.10  Dodaj do koszyka

    Nóż Sashimi 27 cm Tojiro Shirogami 

    Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 cm
    Długość ostrza – 27 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 3,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 165 g

  • Tojiro Zen Black VG-10 Nóż uniwersalny 13cm

    86.44  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Zen Black

    Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze –  laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,7 cm
    Długość ostrza – 13 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 40 g

  • Shizu Hamono GEN Japoński nóż Petty 13cm VG-10

    126.26  Dodaj do koszyka

    Shizu Hamono szczyci się wytwarzaniem noży, które bezbłędnie łączą estetykę z niezwykłą funkcjonalnością, wybitny podmiot w dziedzinie tradycyjnej ręcznie wykonanej sztuki wytwarzania z wykorzystaniem uświęconej tradycją techniki i stosowania najwyższej jakości materiałów

    Rękojeść: D Shape Pakkawood
    Stal: Damast VG10
    HRC: 60/61
    Waga: 80 g
    Długość ostrza: 131 mm
    Długość całkowita: 251 mm
    Grubość grzbietu u podstawy: 1,9 mm
    Wysokość ostrza: 28,6 mm
    Wyprodukowano w Japonii

  • Shizu Hamono GIFU Japoński nóż paring 10cm VG-10

    105.17  Dodaj do koszyka

    Shizu Hamono kolekcja stworzona z brytyjskim projektantem Sebastian Conran
    Japoński nóż Paring 10cm doskonały do owoców i warzyw wyprodukowany przez Shizu Hamono Co. w Seki, Gifu, Japonia.

    Specyfikacje Techniczne

    Wysokość ostrza 2,5 cm
    Długość ostrza 10 cm
    Długość całkowita 21 cm
    Waga 65 g
    Wyprodukowano w Seki City, Japonia
    Rękojeść: pakka wood
    Stal: Damast, VG10
    Twardość: 61 HRC

    Doświadcz elegancji, funkcjonalności i niezawodności, jakie oferuje nóż Shizu Hamono spraw, aby przygotowywanie posiłków było sztuką przyjemności

  • Shizu Hamono Round-Bar Japoński nóż petty 13cm AUS-8

    102.83  Dodaj do koszyka

    Shizu Hamono Round bar petty 13cm Japoński nóż zaprojektowany przez studio Yoshita Handi-Design a wyprodukowany przez Shizu Hamono Co. w Seki, Gifu, Japonia.
    Petty to uniwersalny pomocnik w każdej kuchni

    Specyfikacje Techniczne
    Ostrze : 3 warstwowa AUS8 & SUS410
    Rękojeść: SUS 304
    Długość całkowita 248 mm
    Długość ostrza 130 mm
    Waga 90g
    Wyprodukowano w Seki City, Japonia

    Doświadcz elegancji, funkcjonalności i niezawodności, jakie oferuje nóż Shizu Hamono spraw, aby przygotowywanie posiłków było sztuką przyjemności

  • Shizu Hamono Yuri Japoński nóż uniwersalny Petty 14cm AUS-8

    81.75  Dodaj do koszyka

    Doświadcz niezrównanej elegancji i funkcjonalności z nożem SHIZU HAMONO Yuri Petty 140mm, wyprodukowanym przez renomowaną firmę Shizu Hamono Co. w Seki, Gifu, Japonia. Petty to wszechstronny nóż, idealny do precyzyjnych cięć i drobnych prac kuchennych.

    Specyfikacje Techniczne
    Ostrze : AUS-8
    Rękojeść: Oval Pakka wood
    Długość całkowita 250 mm
    Długość ostrza 140 mm
    Waga 65g
    Wyprodukowano w Seki City, Japonia

     

    Doświadcz elegancji, funkcjonalności i niezawodności, jakie oferuje nóż Shizu Hamono spraw, aby przygotowywanie posiłków było sztuką przyjemności

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

200 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top