Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 121–140 z 160 wyników
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10
374.55 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 15 cm VG-10
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – drewno żelazne
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 125 gSatake Katsu Zestaw Nóż szefa + uniwersalny
84.09 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży kuchennych w eleganckim, drewnianym opakowaniu
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 18 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Kuchenny nóż uniwersalny Satake Katsu 13,5 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm’
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 80 gJapoński nóż Szefa Kuchni Satake Katsu 18 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gSatake Katsu Nóż Sashimi 21cm
46.61 € Dodaj do koszykaSatake Katsu Nóż kuchenny Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 180 gNóż do pieczywa 20cm (Original) | Global G-22
102.83 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do pieczywa 20cm (Original) | Global G-22
Praktyczny nóż z ząbkowaną krawędzią tnącą, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienkie ostrze gładko przecina nawet najtwardszą skórkę chleba, a szeroka klinga zwiększa przestrzeń między palcami a powierzchnią do krojenia. Oryginalny nóż do pieczywa marki Global może też służyć do krojenia i podawania kanapek, pomidorów, ananasów oraz innych owoców z twardą skórką.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Grubość klingi – 2 mm
Waga – ok. 168 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Bisbell PP Ochraniacz na ostrze 35mm
12.88 € Dodaj do koszykaBisbell PP Ochraniacz na ostrze 35mm
Przenoszenie noży kuchennych to temat bliski wielu kucharzom. Wiele teczek przystosowanych do tego zadania zużywa się przez narażenie na kontakt z krawędzią tnącą noża. W celu uniknięca uszkodzeń, warto zaopatrzyć się w ochraniacze na ostrza. Wykonane przez firmę Bisbell, wyposażone w magnesy, przedłużą żywotność zarówno torby, jak I samego noża.
Ochraniacz występuje w trzech rozmiarach, każdy uniwersalny dla pewnego przedziału długości ostrza.
Dane techniczne:
Wymiary – 25,7 x 5,0 x 0,7 cm
Waga – 70 g
Maksymalna wysokość ostrza – 3,5 cmBisbell PP Ochraniacz na ostrze 25mm
10.54 € Dodaj do koszykaBisbell PP Ochraniacz na ostrze 25mm
Przenoszenie noży kuchennych to temat bliski wielu kucharzom. Wiele teczek przystosowanych do tego zadania zużywa się przez narażenie na kontakt z krawędzią tnącą noża. W celu uniknięca uszkodzeń, warto zaopatrzyć się w ochraniacze na ostrza. Wykonane przez firmę Bisbell, wyposażone w magnesy, przedłużą żywotność zarówno torby, jak I samego noża.
Ochraniacz występuje w trzech rozmiarach, każdy uniwersalny dla pewnego przedziału długości ostrza.
Dane techniczne:
Wymiary – 17,5 x 4,2 x 0,7 cm
Waga – 39 g
Maksymalna wysokość ostrza – 2,5 cmBisbell PP Ochraniacz na ostrze 55mm
15.23 € Dodaj do koszykaBisbell PP Ochraniacz na ostrze 55mm
Przenoszenie noży kuchennych to temat bliski wielu kucharzom. Wiele teczek przystosowanych do tego zadania zużywa się przez narażenie na kontakt z krawędzią tnącą noża. W celu uniknięca uszkodzeń, warto zaopatrzyć się w ochraniacze na ostrza. Wykonane przez firmę Bisbell, wyposażone w magnesy, przedłużą żywotność zarówno torby, jak I samego noża.
Ochraniacz występuje w trzech rozmiarach, każdy uniwersalny dla pewnego przedziału długości ostrza.
Dane techniczne:
Wymiary – 26,7 x 7,0 x 0,7 cm
Waga – 147 g
Maksymalna wysokość ostrza – 5,5 cmSatake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
30.22 € Dodaj do koszykaSatake Tomoko Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno naturalne
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32 cm
Długość ostrza – 20,5 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 90 gSatake Tomoko 420J2 Nóż do pieczywa 20cm
25.53 € Dodaj do koszykaSatake Tomoko Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno naturalne
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32,6 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,1 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 75 gSatake Satoru Nóż uniwersalny Santoku 13,5cm
32.56 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny uniwersalny Santoku 13,5 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3,9 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 140 gSatake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 27cm
46.61 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 27cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,7 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 2,3 cm
Grubość klingi – ok. 3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 120 gSatake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
32.56 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – ok. 23 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 80 gSatake S/D 420J2 Nóż Deba 18cm
46.61 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba 420J2 Nóż Deba 18 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – ok. 4,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 200 gSatake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm
37.24 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 3,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 120 gSatake S/D 420J2 Nóż Deba 12cm
30.22 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Deba 12 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 3,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 115 gSatake Nashiji Black Pakka Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm
55.98 € Dodaj do koszykaSatake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 20,5 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32 cm
Długość ostrza – 20,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 95 gSatake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
23.19 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,9 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 67 gGlobal SAI Nóż uniwersalny elastyczny 17cm
112.20 € Dodaj do koszykaGlobal SAI Nóż kuchenny uniwersalny elastyczny 17cm SAI-M05
Wszechstronny nóż kuchenny o wielu zastosowaniach: od obierania warzyw i krojenia wędlin, po zdejmowanie skóry z ryb czy oczyszczanie owoców morza. Cienka i wąska klinga pozwala ciąć w ciasnych miejscach, a zaostrzony czubek pomaga łatwo i szybko wykroić zbędne fragmenty produktu. Elastyczny nóż uniwersalny to doskonałe narzędzie do zadań, które wymagają szczególnej delikatności i precyzji.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 122 gNoże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.
W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.
Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.
Global SAI Nóż do pieczywa 23cm
151.09 € Dodaj do koszykaGlobal SAI Nóż kuchenny do pieczywa 23 cm SAI-05
Solidny nóż z długim, ząbkowanym ostrzem, które doskonale się sprawdza przy krojeniu twardej, grubej skórki pieczywa. Nóż jest ostry jak brzytwa i idealnie wyważony, co pomaga uzyskać gładkie, równe kromki bez zgniatania puszystego wnętrza w świeżych wypiekach.
Dane techniczne:
Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 37,5 cm
Długość ostrza – 23 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 242 gNoże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.
W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.
Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.
Tojiro ORIGAMI Nóż uniwersalny 13cm
67.70 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Origami
Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Rękojeść – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 66 gDo produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.