Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 121–132 z 132 wyników
Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
210.58 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 198 gTojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 24cm
177.79 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 180 gSzwedzki nóż do filetowania 21cm | Global G-41
137.97 € Dodaj do koszykaSzwedzki nóż kuchenny do filetowania 21 cm | Global G-41
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 1,1 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 110 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18
149.68 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18
Praktyczny nóż ze zwężoną, elastyczną klingą, przeznaczony do filetowania ryb oraz innych kuchennych zadań, które wymagają precyzji i pełnej kontroli nad nożem. Można nim wycinać filety, zdejmować z ryb skórę, luzować drób, a także kroić duże porcje mięsa. Długa klinga pozwala uzyskać nawet bardzo duże filety i eliminuje problem straty produktu.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 37 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 166 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Tojiro Classic VG-10 Nóż do wykrawania 15cm
198.87 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do wykrawania 15cm
Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,2 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – ok. 2,2 mm
Waga – ok. 240 gTojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm
126.26 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,4 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 3,4 mm
Waga – ok. 120 gTojiro Zen VG-10 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
126.26 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – ok. 2,9 mm
Waga – ok. 100 gSzwedzki nóż do filetowania, elastyczny 21cm | Global G-30
137.97 € Dodaj do koszykaSzwedzki nóż kuchenny do filetowania, elastyczny 21 cm | Global G-30
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 1,1 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 103 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż do wykrawania, elastyczny 16cm | Global G-21
100.49 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do wykrawania, elastyczny 16 cm | Global G-21
Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza –16 cm
Szerokość klingi – 2,0 cm
Grubość klingi – 1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 120 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
135.63 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,7 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 190 gTojiro Flash VG-10 Nóż Nakiri 18cm
294.91 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Nakiri Tojiro Flash 18 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,4 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 2,0 mm
Waga – ok. 261 gTojiro Flash VG-10 Nóż do wykrawania 15cm
231.66 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do wykrawania Tojiro Flash 15 cm
Specjalistyczny nóż, którym można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić mięso od kości. Wąska, cienka krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki wielowarstwowej stali ostrze zachowuje niezbędną elastyczność.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Waga – ok. 190 g