Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 141–160 z 883 wyników

Produktow na stronie
  • Kanetsune Minamo-kaze Nóż Szefa kuchni 21 cm

    585.37  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Minamo-kaze Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna ZA-18
    Rękojeść – czerwone drewno pakka
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 35,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 138 g

     

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 24 cm

    91.12  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 24 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita –  38,0 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 139 g

     

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 24 cm

    93.46  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 38,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 181 g

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 21 cm

    86.44  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35,5 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 158 g

     

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż uniwersalny 15 cm

    173.10  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż uniwersalny 15 cm

    Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 28,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 79 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż Szefa kuchni 24 cm

    269.14  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 39,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 193 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż Szefa kuchni 21 cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 160 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż uniwersalny 15 cm

    173.10  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż uniwersalny 15 cm

    Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 28,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 88 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Szefa kuchni 24 cm

    269.14  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 39,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 196 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Szefa kuchni 21 cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 160 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Santoku 17 cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Santoku 17 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,5 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Kengata 16 cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Kengata 16 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 140 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż uniwersalny 15 cm

    173.10  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż uniwersalny 15 cm

    Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 28,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 86 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 24 cm

    269.14  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 39,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 194 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 21 cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 169 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Kengata 16 cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Kengata 16 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 32,0 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 135 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Santoku 17 cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Santoku 17 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,5 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Kengata 16 cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Kengata 16 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 139 g

  • Ochraniacz na nóż 25 cm

    6.79  Dodaj do koszyka

    Ochraniacz na nóż 25 cm

    Ochraniacz wykonany z tworzywa sztucznego, chroni krawędź tnącą przed uszkodzeniami. Miękki materiał pokrywające wnętrze ochraniacza zapobiega rysowania się noża. 

    Dane techniczne:

    Wymiary – 25,0 x 5,0 x 0,6 cm
    Waga – 45 g

  • Ochraniacz na nóż 22 cm

    6.79  Dodaj do koszyka

    Ochraniacz na nóż 22 cm

    Ochraniacz wykonany z tworzywa sztucznego, chroni krawędź tnącą przed uszkodzeniami. Miękki materiał pokrywające wnętrze ochraniacza zapobiega rysowania się noża. 

    Dane techniczne:

    Wymiary – 22,0 x 5,0 x 0,6 cm
    Waga – 35 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

     

    Zastosowanie
    Stal
    Rękojeść
    Długość Całkowita (cm)
    Grubość (mm)
    Długość ostrza (cm)
    Szerokość ostrza (cm)
    Sposób ostrzenia
    Waga (g)

    Scroll to Top