Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 121–140 z 883 wyników

Produktow na stronie
  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Aizome Nóż Szefa kuchni 24 cm

    292.57  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Aizome Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 39,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,2 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 169 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Kengata 16 cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Kengata 16 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 129 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Szefa kuchni 24 cm

    269.14  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 39,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 193 g

  • Kanetsune Danro White SC steel Zenko Siekierka

    255.09  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Danro Burned SC Steel Warikomi Siekierka

    Siekiera wyprodukowana w Japonii. Trzonek jest wykonany z drewna dębu, i został wyprofilowany dla wygodniejszej pracy. W zestawie z siekierą znajduje się osłona na ostrze z możliwością założenia na pas.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna SC
    Rękojeść – drewno dąb
    Twardość ostrza – 58-60 HRC
    Długość całkowita – 37,0 cm
    Długość ostrza – 8,0 cm
    Szerokość klingi – 12,5 cm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 772 g 

  • Kanetsune “Five Stars” BL Obcinacz do paznokci 8,4 cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Kanetsune “Five Stars” BL Obcinacz do paznokci 8,4 cm

    Cążki do paznokci to prosta konstrukcja pozwalająca na regulowanie długości paznokcia. Dzięki odpowiedniej budowie są prostsze w obsłudze niż nożyczki, a pośród różnych rozmiarów, można dobrać ten który najlepiej pasuje do dłoni.

    Dane techniczne:

    Długość całkowita – 8,4 cm
    Długość ostrza – 1,5 cm
    Waga – ok. 46 g

  • Kanetsune “Five Stars” GR Obcinacz do paznokci 8,4 cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Kanetsune “Five Stars” GR Obcinacz do paznokci 8,4 cm

    Cążki do paznokci to prosta konstrukcja pozwalająca na regulowanie długości paznokcia. Dzięki odpowiedniej budowie są prostsze w obsłudze niż nożyczki, a pośród różnych rozmiarów, można dobrać ten który najlepiej pasuje do dłoni.

    Dane techniczne:

    Długość całkowita – 8,4 cm
    Długość ostrza – 1,5 cm
    Waga – ok. 46 g

  • Kanetsune “Five Stars” RD Obcinacz do paznokci 8,4 cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Kanetsune “Five Stars” RD Obcinacz do paznokci 8,4 cm

    Cążki do paznokci to prosta konstrukcja pozwalająca na regulowanie długości paznokcia. Dzięki odpowiedniej budowie są prostsze w obsłudze niż nożyczki, a pośród różnych rozmiarów, można dobrać ten który najlepiej pasuje do dłoni.

    Dane techniczne:

    Długość całkowita – 8,4 cm
    Długość ostrza – 1,5 cm
    Waga – ok. 46 g

  • Kanetsune “Five Stars” BL Obcinacz do paznokci 10,5 cm

    27.87  Dodaj do koszyka

    Kanetsune “Five Stars” BL Obcinacz do paznokci 10,5 cm

    Cążki do paznokci to prosta konstrukcja pozwalająca na regulowanie długości paznokcia. Dzięki odpowiedniej budowie są prostsze w obsłudze niż nożyczki, a pośród różnych rozmiarów, można dobrać ten który najlepiej pasuje do dłoni.

    Dane techniczne:

    Długość całkowita – 10,5 cm
    Długość ostrza – 1,5 cm
    Waga – ok. 68 g

  • Kanetsune “Five Stars” GR Obcinacz do paznokci 10,5 cm

    27.87  Dodaj do koszyka

    Kanetsune “Five Stars” GR Obcinacz do paznokci 10,5 cm

    Cążki do paznokci to prosta konstrukcja pozwalająca na regulowanie długości paznokcia. Dzięki odpowiedniej budowie są prostsze w obsłudze niż nożyczki, a pośród różnych rozmiarów, można dobrać ten który najlepiej pasuje do dłoni.

    Dane techniczne:

    Długość całkowita – 10,5 cm
    Długość ostrza – 1,5 cm
    Waga – ok. 68 g

  • Kanetsune “Five Stars” RD Obcinacz do paznokci 10,5 cm

    27.87  Dodaj do koszyka

    Kanetsune “Five Stars” RD Obcinacz do paznokci 10,5 cm

    Cążki do paznokci to prosta konstrukcja pozwalająca na regulowanie długości paznokcia. Dzięki odpowiedniej budowie są prostsze w obsłudze niż nożyczki, a pośród różnych rozmiarów, można dobrać ten który najlepiej pasuje do dłoni.

    Dane techniczne:

    Długość całkowita – 10,5 cm
    Długość ostrza – 1,5 cm
    Waga – ok. 68 g

  • Kanetsune 940 VG-1 Nóż Nakiri 16,5 cm

    130.94  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 940 VG-1 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 59-60 HRC
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok.  172 g

     

  • Kanetsune 940 VG-1 Nóż uniwersalny 13,5 cm

    98.15  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 940 VG-1 Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 59-60 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok.  78 g

  • Kanetsune 940 VG-1 Nóż Santoku 16,5 cm

    140.31  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 940 VG-1 Nóż Santoku 16,5 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 59-60 HRC
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,6mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok.  156 g

     

  • Kanetsune 900 VG-10 Nóż Santoku 18,5 cm

    194.19  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 900 VG-10 Nóż Santoku 18,5 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta 16 warstwami stali
    Rękojeść – drewno mahoń
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 174 g

  • Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Kiritsuke Gyuto 21 cm

    383.92  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Kiritsuke Gyuto 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna VG-10
    Rękojeść – brązowe drewno pakka
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 35,5 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 144 g

  • Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż uniwersalny 13,5 cm

    276.17  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna VG-10
    Rękojeść – brązowe drewno pakka
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 26,0 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 63 g

  • Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Santoku 18 cm

    344.10  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Santoku 18 cm

    apoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna VG-10
    Rękojeść – brązowe drewno pakka
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 32,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 131 g

  • Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Szefa kuchni 21 cm

    374.55  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna VG-10
    Rękojeść – brązowe drewno pakka
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 35,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 131 g

     

  • Kanetsune Minamo-kaze Nóż uniwersalny 13,5 cm

    433.11  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Minamo-kaze Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Poręczny nóż kuchenny, szczególnie praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna ZA-18
    Rękojeść – czerwone drewno pakka
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 25,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 66 g

  • Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm

    552.58  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna ZA-18
    Rękojeść – czerwone drewno pakka
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 32,5 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 140 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

     

    Zastosowanie
    Stal
    Rękojeść
    Długość Całkowita (cm)
    Grubość (mm)
    Długość ostrza (cm)
    Szerokość ostrza (cm)
    Sposób ostrzenia
    Waga (g)

    Scroll to Top