Sklep
Wyświetlanie 161–180 z 2205 wyników
Shizu Hamono MIYAKO japoński nóż petty damast 13cm AUS-8
93.46 € Dodaj do koszykaNóż Uniwersalny Shizu Hamono Shikisai Miyako 130mm
Nóż uniwersalny Shikisai Miyako SM-1060 o długości 130mm to wszechstronne narzędzie idealne do precyzyjnych zadań kuchennych.
Doskonały do obierania, krojenia warzyw, owoców oraz delikatnych prac przy mięsie.
Kompaktowy rozmiar zapewnia łatwość obsługi i codzienną funkcjonalność.Cechy Ostrza:
Stal Damaskowana: 33 warstwy z rdzeniem ze stali AUS8.
Skład Stopu: 0,8% węgla, 14,5% chromu.
Wytrzymałość: AUS8 łączy twardość z elastycznością.Unikalne Cechy:
Warstwy SUS410: Zwiększona wytrzymałość i równowaga ostrza.
Młotkowanie Ostrza: Charakterystyczny wygląd.
Rękojeść: Laminowane drewno, tradycyjny kształt “D” dla praworęcznych.Szczegóły Produktu:
Producent: Shizu Hamono Co.,Ltd. (Japonia)
Stal Ostrza: 33-warstwowa stal damasceńska, rdzeń AUS8
Twardość: 59 HRC
Rękojeść: Laminowane drewno, stalowa nasadka
Typ: Nóż uniwersalny (Petty/Utility Knife)
Długość Ostrza: 130 mm
Długość Całkowita: 235 mm
Waga: 85 g
Krawędź: Dwustronna (50/50)
Kraj Produkcji: JaponiaShizu Hamono MIYAKO Japoński nóż szefa kuchni damast 21cm AUS-8
140.30 € Dodaj do koszykaShizu Hamono Bessaku Miyako Damascus Nóż Szefa Kuchni 21cm
Nóż Shizu Hamono Bessaku Miyako 21cm to idealne narzędzie dla profesjonalnych kucharzy i miłośników gotowania. Dzięki temu nożowi z łatwością posiekasz mięso, zioła i warzywa. Nie używaj go jednak do krojenia bardzo twardych lub zamrożonych produktów.
Cechy Ostrza:
- Stal Damaskowana: Rdzeń ze stali AUS8, wzbogacony molibdenem i wanadem, otoczony warstwami SUS410
- Skład Stopu: 0,8% węgla dla twardości, 14,5% chromu dla odporności na korozję.
- Wytrzymałość: AUS8 to idealny kompromis między twardością a elastycznością.
Unikalne Cechy:
- Warstwy SUS410: Zwiększają wytrzymałość i równowagę ostrza.
- Młotkowanie Ostrza: Dodatkowy charakter i unikalny wygląd.
- Rękojeść: Laminowane drewno, polerowane dla komfortu, tradycyjny japoński kształt “D”.
Szczegóły Produktu:
- Producent: Shizu Hamono Co.,Ltd. (Japonia)
- Stal Ostrza: 33-warstwowa stal damasceńska, rdzeń AUS8
- Twardość: 59 HRC
- Rękojeść: Laminowane drewno, stalowa nasadka
- Typ: Nóż Gyuto
- Długość Ostrza: 210 mm
- Długość Całkowita: 342 mm
- Waga: 173 g
- Krawędź: Dwustronna (50/50)
- Kraj Produkcji: Japonia
Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm
77.06 € Dodaj do koszykaKanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 1,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 119 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm
231.65 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronnysujihiki
Waga – ok. 202 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm
163.73 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 17,5 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny
Waga – ok. 179 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm
91.12 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm
Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 82 gGlobal Ukon Zestaw 4 noży do steków 13 cm
210.57 € Dodaj do koszykaGlobal Ukon Zestaw 4 noży do steków 13 cm
Ekskluzywny komplet do serwowania steków w postaci dwóch widelców i dwóch noży, które stanowią estetyczną i funkcjonalną całość. Noże wykonano z solidnej stali kutej, a na ostrzach umieszczono specjalne mikroząbki, które tną mięso gładko i bezboleśnie. Zęby widelców są na tyle ostre i długie, żeby poradzić sobie nawet z bardzo grubymi stekami.
Każdy miłośnik mięs smażonych lub pieczonych doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak wiele detali wpływa na sukces potrawy i czerpanie przyjemności z jedzenia. Zestaw Global to prawdziwa gratka dla koneserów, a także wspaniały pomysł na prezent dla smakoszy. Oba elementy świetnie leżą w dłoni i stanowią elegancki dodatek do nowoczesnych wnętrz.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25,0 cm
Długość ostrza – 13,0 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 115 gGlobal Ukon Nóż do obierania 9 cm
60.67 € Dodaj do koszykaGlobal Ukon Nóż do obierania 9 cm
Niewielki, poręczny nóż przeznaczony do obierania i krojenia owoców lub warzyw, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Pełnowymiarowa rękojeść została specjalnie wyprofilowana – tak, aby uchwyt był jak najwygodniejszy. Dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie odczuwając przy tym znużenia.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 19,0 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,4 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 108 gGlobal Ukon Nóż uniwersalny 15 cm
88.77 € Dodaj do koszykaGlobal Ukon Nóż uniwersalny 15 cm
Średniej wielkości, poręczny nóż, który świetnie się nadaje do krojenia różnego rodzaju produktów, a także do obierania owoców lub warzyw i usuwania z nich gniazd. Lekkie, cienkie ostrze – mniejsze niż w nożu szefa i większe niż w nożu do obierania – może też w razie potrzeby służyć do sprawiania mięsa lub filetowania ryb.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27,5 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 101 gGlobal Ukon Nóż do bułek 15 cm
91.12 € Dodaj do koszykaGlobal Ukon Nóż do bułek 15 cm
Praktyczny nóż kuchenny z ząbkowaną krawędzią tnącą, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienkie ostrze gładko przecina nawet najtwardszą skórkę chleba, a szeroka klinga zwiększa przestrzeń między palcami a powierzchnią do krojenia. Oryginalny nóż do pieczywa marki Global może też służyć do krojenia i podawania kanapek, pomidorów, ananasów oraz innych owoców z twardą skórką.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 26,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 99 gGlobal Ukon Nóż Santoku żłobiony 14 cm
93.46 € Dodaj do koszykaGlobal Ukon Nóż Santoku żłobiony 14 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 23,5 cm
Długość ostrza – 14,0 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 103 gGlobal Ukon Nóż do warzyw 14 cm
93.46 € Dodaj do koszykaGlobal Ukon Nóż do warzyw 14 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do siekania i krojenia wszystkich rodzajów warzyw, bez konieczności nadmiernego przyciskania ostrza. Szeroka klinga pozwala uzyskać cienkie jak bibuła plastry i ułatwia przenoszenie składników do salaterki lub na patelnię. Pięta, czyli fragment ostrza znajdujący się najbliżej rękojeści, ma kształt kwadratu i służy do usuwania np. oczek z ziemniaków czy szypułek.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27,0 cm
Długość ostrza – 14,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 135 gGlobal Ukon Nóż Santoku żłobiony 18,5 cm
114.54 € Dodaj do koszykaGlobal Ukon Nóż Santoku żłobiony 18,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 18,5 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 185 gGlobal Ukon Nóż do pieczywa 22 cm
105.17 € Dodaj do koszykaGlobal Ukon Nóż do pieczywa 22 cm
Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 35,5 cm
Długość ostrza – 22,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 171 gGlobal Ukon Orientalny Nóż Szefa kuchni 18 cm
102.83 € Dodaj do koszykaGlobal Ukon Orientalny Nóż Szefa kuchni 18 cm
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 181 gGlobal Ukon Nóż Szefa kuchni 20 cm
105.17 € Dodaj do koszykaGlobal Ukon Nóż Szefa kuchni 20 cm
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,5 cm
Długość ostrza – 20,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 190 gSakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Kengata Yanagiba 30 cm
936.69 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Kengata Yanagiba 30 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10
Rękojeść – drewno wenge
Twardość – 61-62 HRC
Długość całkowita – 47,5 cm
Długość ostrza – 30,0 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 267 gSakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Sakimaru 30 cm
983.53 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Sakimaru 30 cm
Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10
Rękojeść – drewno wenge
Twardość – 61-62 HRC
Długość całkowita – 47,0 cm
Długość ostrza – 30,0 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 264 gSakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Yanagiba 27 cm
796.15 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Yanagiba 27 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń nierdzewna stal VG-10
Rękojeść – drewno wenge
Twardość – 61-62 HRC
Długość całkowita – 43,0 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 3,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 218 gSakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Sakimaru 27 cm
1,522.26 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Sakimaru 27 cm
Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
Rękojeść – pustynne drewno żelazne
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 42,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – 3,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 248 g