Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 141–160 z 266 wyników
Satake Swordsmith Black Nóż Santoku 17cm
44.27 € Dodaj do koszykaSatake Swordsmith Black Nóż Santoku 17cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27,4 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 126 gSatake Swordsmith Black Nóż Szefa kuchni 18cm
44.27 € Dodaj do koszykaSatake Swordsmith Black Nóż Szefa kuchni 18cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 118 gSatake Swordsmith Black Nóż Szefa kuchni 21cm
46.61 € Dodaj do koszykaSatake Swordsmith Black Nóż Szefa kuchni 21cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,4 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 141 gSatake Tomoko 420J2 Nóż Szefa kuchni 18cm
25.53 € Dodaj do koszykaSatake Tomoko Nóż Szefa kuchni 18cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno naturalne
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 100 gSatake Unique Sai VG-10 Nóż Santoku 17cm
133.28 € Dodaj do koszykaSatake Unique Sai Nóż Santoku 17cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-10 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 173 gMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Santoku 18cm
287.88 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Splash Nóż Santoku 18cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 154 gMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Szefa 21cm
327.70 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Splash Nóż Szefa 21cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35,6 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 170 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Zebra Nóż Santoku 18cm
257.43 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Zebra Nóż Santoku 18cm
Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,9 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 175 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Santoku 18cm
229.32 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż Santoku 18cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,8 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 167 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Szefa 21cm
255.09 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż Szefa 21cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35,7 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 169 gTamahagane Sakura AUS-6A Chiński nóż do siekania 18 cm
116.89 € Dodaj do koszykaTamahagane Sakura AUS-6A Chiński nóż do siekania 18 cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-6A
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 8,7 cm
Grubość klingi – 2,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 368 gTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 12cm
84.09 € Dodaj do koszykaTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 12 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-6A
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,9 cm
Długość ostrza – 12,0 cm
Szerokość klingi – 3,9 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 105 gTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 17,5cm
93.46 € Dodaj do koszykaTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 17,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-6A
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,4 cm
Długość ostrza – 17,5 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 163 gTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Santoku 12cm
114.54 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Santoku 12 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 12,0 cm
Szerokość klingi – 3,9 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 94 gTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa 21cm
133.28 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż szefa 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 174 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12cm
102.83 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,5 cm
Długość ostrza – 12,0 cm
Szerokość klingi – 3,9 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 98 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15cm
116.89 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 105 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 24cm
161.39 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,3 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 220 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21cm
159.05 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 178 gTamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Santoku 17,5cm
140.31 € Dodaj do koszykaTamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Santoku 17,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,6 cm
Długość ostrza – 17,5 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 187 g