Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 101–120 z 266 wyników
Tojiro Pro Western VG-10 Nóż Santoku 17 cm
126.26 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro VG-10 Nóż Santoku 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,9 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 140 gTakeshi Saji SRS-13 Micarta Chinski nóż do siekania 22cm
793.84 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji SRS-13 Micarta Chinski nóż do siekania 22cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń SRS-13 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – micarta
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 22,0 cm
Szerokość klingi – 11,4 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 547 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 27cm
217.61 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 236 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm
175.45 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 190 gTojiro Pro Western VG-10 Chiński Nóż do siekania 22cm
297.25 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro do siekania 22 cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,0 cm
Długość ostrza – 22,0 cm
Szerokość klingi – 9,2 cm
Grubość klingi – 3,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 532 gSatake Black Ash Nóż Santoku 17 cm
51.30 € Dodaj do koszykaSatake Black Ash Nóż Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno jesion
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gSatake Macaron Pink Nóż Santoku 17 cm
27.87 € Dodaj do koszykaSatake Macaron Pink Nóż Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 106 gSatake Masamune Nóż Santoku 17 cm
34.90 € Dodaj do koszykaSatake Masamune Nóż Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno brzoza
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 82 gSatake Noushu Nóż Santoku 17cm w drewnianym pudełku
53.64 € Dodaj do koszykaSatake Noushu Nóż Santoku 17cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,3 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 188 gSatake Sword Smith Zestaw Nóż Szefa + Santoku
70.04 € Dodaj do koszykaSatake Sword Smith Zestaw Nóż Szefa + Santoku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 18 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz Nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dane techniczne nóż Szefa kuchni:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,3 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 103 gDane techniczne nóż Santoku:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 103 gSatake Swordsmith Black Zestaw Nóż Szefa + Santoku
93.46 € Dodaj do koszykaSatake Swordsmith Black Zestaw Nóż Szefa + Santoku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz Nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dane techniczne nóż Szefa kuchni:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,4 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 141 gDane techniczne nóż Santoku:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27,4 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 126 gSatake Unique Shirogami Nóż Santoku 17cm w drewnianym pudełku
107.52 € Dodaj do koszykaSatake Unique Shirogami Nóż Santoku 17cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna Shirogami #2
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 165 gSatake Unique VG-10 Damascus Nóż Santoku 17cm
128.60 € Dodaj do koszykaSatake Unique VG-10 Nóż Santoku 17cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Nóż Santoku posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 33 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 28,5 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 164 gSatake Unique VG-10 Damascus Nóż Szefa kuchni 20cm
140.31 € Dodaj do koszykaSatake Unique VG-10 Nóż Szefa kuchni 20cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 33 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,3 cm
Długość ostrza – 20,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 167 gMcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Gyuto 21cm
327.70 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Green Revolution Nóż Guto 21cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SPG2
Rękojeść – micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 158 gMcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Ko-Santoku 15cm
257.43 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Ko-Santoku 15cm
Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku.
Dane techniczne:
Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SPG2
Rękojeść – micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gMcusta Zanmai Red Revolution SPG2 Nóż Szefa kuchni 21cm
327.70 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Red Revolution SPG2 Nóż Szefa kuchni 21cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SPG2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 158 gMcusta Zanmai Red Revolution SPG2 Nóż Ko-Santoku 15cm
257.43 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Red Revolution SPG2 Nóż Ko-Santoku 15cm
To doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku. w.
Dane techniczne:
Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SPG2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 147 gMcusta Zanmai Red Revolution SPG2 Nóż Santoku 18cm
294.91 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Red Revolution SPG2 Nóż Santoku 18cm
To doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku. w.
Dane techniczne:
Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SPG2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 164 gMcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Nóż Santoku 18cm
252.75 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż Santoku 18cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – oktagonalna drewno pakka
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,8 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 167 g