Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 161–167 z 167 wyników

Produktow na stronie
  • Nóż uniwersalny, elastyczny 15cm | Global GS-11

    81.75  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny uniwersalny, elastyczny 15 cm GS-11

    Poręczny, wszechstronny nóż przeznaczony głównie do krojenia miękkich produktów, który może także posłużyć jako nóż do filetowania lub porcjowania. Niezwykle cienkie, elastyczne ostrze ułatwia manewrowanie podczas zadań wymagających dużej zręczności, a pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować ruchy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 26,5 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 98 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż do plastrowania Sashimi-Yo 25cm | Global G-47

    130.94  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do plastrowania Sashimi-Yo 25 cm | Global G-47

    Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników – noży typu Yanagiba czy Takohiki – posiada szlif obustronny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 37,5 cm
    Długość ostrza – 25 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – 3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 189 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż do plastrowania 18cm | Global G-6

    102.83  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do plastrowania 18 cm | Global G-6

    Wszechstronny nóż, przeznaczony do plastrowania i krojenia w kostkę delikatnych produktów, przydatny zwłaszcza przy krojeniu mięsa i ryb. Pozwala kroić cienko i równo, zarówno przed, jak i po gotowaniu. Zaokrąglony czubek sprawia, że nóż nigdy się nie zaklinuje, a szerokie ostrze ułatwia utrzymanie prostej linii cięcia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,2 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 159 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż uniwersalny 11cm | Global GS-36

    65.35  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny uniwersalny 11 cm | Global GS-36

    Niewielki, wszechstronny nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze, połączone z pełnowymiarową rękojeścią pozwala skutecznie kontrolować ruchy, a dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie wkładając w tę czynność wiele wysiłku.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 21 cm
    Długość ostrza – 11 cm
    Szerokość klingi – 1,8 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 66 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    98.15  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25,7 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Waga – ok. 75 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż Nakiri 18cm

    294.91  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Nakiri Tojiro Flash 18 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,4 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,0 mm
    Waga – ok. 261 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    187.16  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny uniwersalny Tojiro Flash 15 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27,1 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 2,3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 140 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

167 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top