Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 81–100 z 115 wyników
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm
226.98 € Dodaj do koszykaHideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Yanagi 24 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61-63 HRC
Długość całkowita – 37,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 147 gHideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm
351.13 € Dodaj do koszykaHideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61-63 HRC
Długość całkowita – 41,5 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 172 gTakeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10
465.91 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Bunka 17 cm VG-10
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – kość bycza
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Waga – ok. 214 gTakeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm VG-10
327.70 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13 cm VG-10
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – kość bycza
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25, cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Waga – ok. 133 gTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10
479.96 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny Bunka 17cm VG-10
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż kuchenny Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – drewno żelazne
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Waga – ok. 214 gTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm R-2
538.52 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 13 cm R-2
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
Rękojeść – kość bycza
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Waga – ok. 133 gTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Bunka 17cm R-2
655.64 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Bunka 17 cm R-2
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
Rękojeść – kość bycza
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 214 gTojiro Origami Black Nóż uniwersalny 13 cm
81.75 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Origami Black
Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Rękojeść – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 66 gDo produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.
Global NI Elastyczny nóż uniwersalny 14,5cm
88.78 € Dodaj do koszykaGlobal NI Elastyczny nóż uniwersalny 14,5 cm
Dzięki ząbkowanemu ostrzu bezproblemowo można pociąć warzywa na dokładne cienkie kawałki, a profilowana rączka zapewnia pewny chwyt. Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość ostrza – 56-58 HRC
Długość całkowita – 26,3 cm
Długość ostrza – 14,5 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – 1,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 92 gNoże Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.
Global NI Nóż uniwersalny 14 cm
86.44 € Dodaj do koszykaGlobal NI Nóż uniwersalny 14 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować nóż.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25,7 cm
Długość ostrza – 14 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 99 gNoże Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii Global NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.
Global NI nóż uniwersalny 11 cm
58.33 € Dodaj do koszykaGlobal NI nóż uniwersalny 11 cm GNFS-02
Wszechstronny nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować nóż.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 23,3 cm
Długość ostrza – 11 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – 3,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 141 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii Global NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.
Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10
351.13 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15 cm VG-10
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – kość bycza
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 150 gTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10
374.55 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 15 cm VG-10
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – drewno żelazne
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 125 gSatake Katsu Zestaw Nóż szefa + uniwersalny
84.09 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży kuchennych w eleganckim, drewnianym opakowaniu
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 18 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Kuchenny nóż uniwersalny Satake Katsu 13,5 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm’
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 80 gJapoński nóż Szefa Kuchni Satake Katsu 18 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gBisbell PP Ochraniacz na ostrze 35mm
12.88 € Dodaj do koszykaBisbell PP Ochraniacz na ostrze 35mm
Przenoszenie noży kuchennych to temat bliski wielu kucharzom. Wiele teczek przystosowanych do tego zadania zużywa się przez narażenie na kontakt z krawędzią tnącą noża. W celu uniknięca uszkodzeń, warto zaopatrzyć się w ochraniacze na ostrza. Wykonane przez firmę Bisbell, wyposażone w magnesy, przedłużą żywotność zarówno torby, jak I samego noża.
Ochraniacz występuje w trzech rozmiarach, każdy uniwersalny dla pewnego przedziału długości ostrza.
Dane techniczne:
Wymiary – 25,7 x 5,0 x 0,7 cm
Waga – 70 g
Maksymalna wysokość ostrza – 3,5 cmBisbell PP Ochraniacz na ostrze 25mm
10.54 € Dodaj do koszykaBisbell PP Ochraniacz na ostrze 25mm
Przenoszenie noży kuchennych to temat bliski wielu kucharzom. Wiele teczek przystosowanych do tego zadania zużywa się przez narażenie na kontakt z krawędzią tnącą noża. W celu uniknięca uszkodzeń, warto zaopatrzyć się w ochraniacze na ostrza. Wykonane przez firmę Bisbell, wyposażone w magnesy, przedłużą żywotność zarówno torby, jak I samego noża.
Ochraniacz występuje w trzech rozmiarach, każdy uniwersalny dla pewnego przedziału długości ostrza.
Dane techniczne:
Wymiary – 17,5 x 4,2 x 0,7 cm
Waga – 39 g
Maksymalna wysokość ostrza – 2,5 cmBisbell PP Ochraniacz na ostrze 55mm
15.23 € Dodaj do koszykaBisbell PP Ochraniacz na ostrze 55mm
Przenoszenie noży kuchennych to temat bliski wielu kucharzom. Wiele teczek przystosowanych do tego zadania zużywa się przez narażenie na kontakt z krawędzią tnącą noża. W celu uniknięca uszkodzeń, warto zaopatrzyć się w ochraniacze na ostrza. Wykonane przez firmę Bisbell, wyposażone w magnesy, przedłużą żywotność zarówno torby, jak I samego noża.
Ochraniacz występuje w trzech rozmiarach, każdy uniwersalny dla pewnego przedziału długości ostrza.
Dane techniczne:
Wymiary – 26,7 x 7,0 x 0,7 cm
Waga – 147 g
Maksymalna wysokość ostrza – 5,5 cmSatake Satoru Nóż uniwersalny Santoku 13,5cm
32.56 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny uniwersalny Santoku 13,5 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3,9 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 140 gGlobal SAI Nóż uniwersalny elastyczny 17cm
112.20 € Dodaj do koszykaGlobal SAI Nóż kuchenny uniwersalny elastyczny 17cm SAI-M05
Wszechstronny nóż kuchenny o wielu zastosowaniach: od obierania warzyw i krojenia wędlin, po zdejmowanie skóry z ryb czy oczyszczanie owoców morza. Cienka i wąska klinga pozwala ciąć w ciasnych miejscach, a zaostrzony czubek pomaga łatwo i szybko wykroić zbędne fragmenty produktu. Elastyczny nóż uniwersalny to doskonałe narzędzie do zadań, które wymagają szczególnej delikatności i precyzji.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 122 gNoże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.
W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.
Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.
Tojiro ORIGAMI Nóż uniwersalny 13cm
67.70 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Origami
Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Rękojeść – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 66 gDo produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.