Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 181–200 z 269 wyników
Tojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 24 cm
198.87 € Dodaj do koszykaTojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 24 cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,1 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 185 gSatake Megumi Nóż Bunka Santoku 17 cm
27.87 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż Santoku Bunka 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 117 gSatake Megumi 420J2 Nóż Szefa kuchni 18 cm
25.53 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,4 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 95 gSatake Megumi 420J2 Nóż Szefa kuchni 21 cm
32.56 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż Szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 118 gSatake Megumi Premium Nóż Bunka Szefa 20 cm
39.59 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż Bunka Szefa kuchni 20 cm w drewnianym pudełku
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32,9 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 120 gSatake Megumi Zestaw Nóż Bunka + Szefa
60.67 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego.
Satake Megumi Nóż kuchenny Szefa kuchni 21 cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 118 gSatake Megumi Nóż kuchenny Santoku Bunka 17 cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 117 gSatake Satoru Nóż Bunka Santoku 17 cm
41.93 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny Santoku Bunka 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 170 gBunmei Nóż Santoku 18cm
67.70 € Dodaj do koszykaBunmei Nóż Santoku 18 cm
Japoński nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 56-57 HRC
Długość całkowita – 31,8 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 132 gGlobal Zestaw nóż + penseta G-2 + GS-28
140.31 € Dodaj do koszykaZestaw: Nóż szefa kuchni G-2 + Pęseta kuchenna 30 cm | Global GS-28
Dwuczęściowy zestaw, w którym znajduje się bestsellerowy, wszechstronny Nóż szefa kuchni G-2 (gładkie ostrze, 20cm) oraz poWielofunkcyjna pęseta kuchenna, zaprojektowana specjalnie dla szefów kuchni, którzy ściśle przestrzegają zasad higieny. Długie, wąskie ramiona służą do przygotowywania i serwowania potraw bez dotykania powierzchni stołu czy naczyń. Jest to idealny wybór na prezent, dla każdego miłośnika gotowania czy kucharza.
Dane techniczne Global G-2:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,1 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 166 gDane techniczne pęseta kuchenna:
Materiał – Najwyższej jakości stal nierdzewna 18/10
Długość – 30 cmNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Takeshi Saji SRS-13 Jeleni róg Ręcznie kuty nóż Szefa 21 cm
608.79 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji SRS-13 Jeleni róg Ręcznie kuty nóż Szefa 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SRS-13
Rękojeść – róg jeleni
Twardość – 64 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,0 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 215 gSatake Nashiji Natural Zestaw 2 noży Santoku+Sashimi
86.44 € Dodaj do koszykaSatake Nashiji N Zestaw 2 noży kuchennych Santoku+Sashimi
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż Yanagi-Sashimi 21 cm to idealny wybór dla każdego miłośnika przygotowywania sushi. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dane techniczne nóż Santoku:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 90 gDane techniczne nóż Yanagi-Sashimi:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
Długość całkowita – 33,3 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 70 gSatake Oliver Nóż Szefa kuchni 20 cm
58.33 € Dodaj do koszykaOliver Satake Nóż Szefa kuchni 20 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – drewno oliwne
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32,7 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 169 gSatake Oliver Nóż Santoku 17 cm
53.64 € Dodaj do koszykaOliver Satake Nóż Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – drewno oliwne
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetrycznny
Waga – ok. 165 gSatake Sword Smith Nóż Szefa kuchni 18 cm
34.90 € Dodaj do koszykaSword Smith Satake Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,3 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 103 gSatake Sword Smith Nóż Santoku 17 cm
32.56 € Dodaj do koszykaSword Smith Satake Nóż Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 103 gSatake Macaron White Nóż Santoku 17 cm
27.87 € Dodaj do koszykaMacaron White Satake Nóż Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 106 gSatake Saku Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm
30.22 € Dodaj do koszykaSatake Saku Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm
Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,1 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 103 gSatake Saku Nóż Santoku 17 cm
27.87 € Dodaj do koszykaSatake Saku Nóż Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 104 gSatake Sakura Nóż Mini Santoku 15 cm
58.33 € Dodaj do koszykaSatake Sakura Nóż Mini Santoku 15 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27,5 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 4,1 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 163 gSatake Sakura Nóż Santoku 18 cm
60.67 € Dodaj do koszykaSatake Sakura Nóż Santoku 18 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 28,8 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 172 g