Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 141–160 z 182 wyników

Produktow na stronie
  • Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10

    374.55  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 15 cm VG-10

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 125 g

  • Satake Megumi Zestaw nóż Santoku + Nakiri

    51.30  Dodaj do koszyka

    Zestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Profesjonalny japoński nóż Satake Megumi Classic, Santoku 17 cm

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 90 g

    Profesjonalny japoński nóż Satake Megumi Classic, Nakiri 16 cm

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 95 g

  • Satake Katsu Zestaw Nóż szefa + uniwersalny

    84.09  Dodaj do koszyka

    Zestaw 2 noży kuchennych w eleganckim, drewnianym opakowaniu

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 18 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Kuchenny nóż uniwersalny Satake Katsu 13,5 cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 25,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm’
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 80 g

     

    Japoński nóż Szefa Kuchni Satake Katsu 18 cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

  • Satake Katsu Zestaw nóż Santoku + Nakiri

    86.44  Dodaj do koszyka

    Zestaw 2 noży kuchennych w drewnianym, prezentowym pudełku

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Profesjonalny nóż kuchenny Santoku 17 cm

    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

     

    Japoński nóż kuchenny Nakiri 16 cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa  
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

  • Satake Katsu Nóż Nakiri 16cm

    41.93  Dodaj do koszyka

    Satake Katsu Nóż kuchenny Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

  • Global SAI Nóż do warzyw 19cm

    168.42  Dodaj do koszyka

    Global SAI Nóż kuchenny do warzyw 19 cm SAI-04

    Specjalistyczny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić nawet duże produkty płynnym ruchem i szybko przenosić składniki do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 19 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 275 g

    Noże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.

    W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.

    Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.

  • Nóż do pieczywa 20cm (Original) | Global G-22

    102.83  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do pieczywa 20cm (Original) | Global G-22

    Praktyczny nóż z ząbkowaną krawędzią tnącą, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienkie ostrze gładko przecina nawet najtwardszą skórkę chleba, a szeroka klinga zwiększa przestrzeń między palcami a powierzchnią do krojenia. Oryginalny nóż do pieczywa marki Global może też służyć do krojenia i podawania kanapek, pomidorów, ananasów oraz innych owoców z twardą skórką.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 32,5 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Grubość klingi – 2 mm
    Waga – ok. 168 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Bisbell PP Ochraniacz na ostrze 35mm

    12.88  Dodaj do koszyka

    Bisbell PP Ochraniacz na ostrze 35mm

    Przenoszenie noży kuchennych to temat bliski wielu kucharzom. Wiele teczek przystosowanych do tego zadania zużywa się przez narażenie na kontakt z krawędzią tnącą noża. W celu uniknięca uszkodzeń, warto zaopatrzyć się w ochraniacze na ostrza. Wykonane przez firmę Bisbell, wyposażone w magnesy, przedłużą żywotność zarówno torby, jak I samego noża.

    Ochraniacz występuje w trzech rozmiarach, każdy uniwersalny dla pewnego przedziału długości ostrza.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 25,7 x 5,0 x 0,7 cm
    Waga – 70 g
    Maksymalna wysokość ostrza – 3,5 cm

  • Bisbell PP Ochraniacz na ostrze 25mm

    10.54  Dodaj do koszyka

    Bisbell PP Ochraniacz na ostrze 25mm

    Przenoszenie noży kuchennych to temat bliski wielu kucharzom. Wiele teczek przystosowanych do tego zadania zużywa się przez narażenie na kontakt z krawędzią tnącą noża. W celu uniknięca uszkodzeń, warto zaopatrzyć się w ochraniacze na ostrza. Wykonane przez firmę Bisbell, wyposażone w magnesy, przedłużą żywotność zarówno torby, jak I samego noża.

    Ochraniacz występuje w trzech rozmiarach, każdy uniwersalny dla pewnego przedziału długości ostrza.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 17,5 x 4,2 x 0,7 cm
    Waga – 39 g
    Maksymalna wysokość ostrza – 2,5 cm

  • Tojiro Shippu VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    184.82  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Shippu 

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,6 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 110 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    126.26  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,3 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 160 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    126.26  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 185 g

  • Bisbell PP Ochraniacz na ostrze 55mm

    15.23  Dodaj do koszyka

    Bisbell PP Ochraniacz na ostrze 55mm

    Przenoszenie noży kuchennych to temat bliski wielu kucharzom. Wiele teczek przystosowanych do tego zadania zużywa się przez narażenie na kontakt z krawędzią tnącą noża. W celu uniknięca uszkodzeń, warto zaopatrzyć się w ochraniacze na ostrza. Wykonane przez firmę Bisbell, wyposażone w magnesy, przedłużą żywotność zarówno torby, jak I samego noża.

    Ochraniacz występuje w trzech rozmiarach, każdy uniwersalny dla pewnego przedziału długości ostrza.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 26,7 x 7,0 x 0,7 cm
    Waga – 147 g
    Maksymalna wysokość ostrza – 5,5 cm

  • Satake Tomoko 420J2 Nóż Nakiri 16cm

    25.53  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Nóż Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 28,5 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 97 g

  • Satake Tomoko 420J2 Nóż do pieczywa 20cm

    25.53  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Nóż do pieczywa 20 cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32,6 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,1 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 75 g

  • Satake Satoru Nóż uniwersalny Santoku 13,5cm

    32.56  Dodaj do koszyka

    Satake Satoru Nóż kuchenny uniwersalny Santoku 13,5 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 27 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 140 g

  • Satake Satoru Nóż Nakiri 16cm

    37.24  Dodaj do koszyka

    Satake Satoru Nóż kuchenny Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 175 g

  • Satake Nashiji Black Pakka Nóż Nakiri 16cm

    55.98  Dodaj do koszyka

    Satake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 120 g

  • Satake Nashiji Natural Nóż Nakiri 16cm

    39.59  Dodaj do koszyka

    Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 120 g  

  • Global SAI Nóż uniwersalny elastyczny 17cm

    112.20  Dodaj do koszyka

    Global SAI Nóż kuchenny uniwersalny elastyczny 17cm SAI-M05

    Wszechstronny nóż kuchenny o wielu zastosowaniach: od obierania warzyw i krojenia wędlin, po zdejmowanie skóry z ryb czy oczyszczanie owoców morza. Cienka i wąska klinga pozwala ciąć w ciasnych miejscach, a zaostrzony czubek pomaga łatwo i szybko wykroić zbędne fragmenty produktu. Elastyczny nóż uniwersalny to doskonałe narzędzie do zadań, które wymagają szczególnej delikatności i precyzji.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 122 g

    Noże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.

    W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.

    Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

182 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top